StoryEditorOCM
Splitposjetio split

Pernar izazvao kaos ispred škole, školarci se tukli, novinarke ‘Slobodne‘ gađali jajima. Gdje su ravnatelj, policija...?

Piše Frano Kiso
6. veljače 2024. - 14:03

Bivši saborski zastupnik Ivan Pernar već mjesecima obilazi srednje škole u Zagrebu gdje okupljenim učenicima plasira dezinformacije i bilda muškost dijeleći novac onima s najvećim brojem sklekova.

image

Pernar je sve najavio i snimio na TikToku

Screenshot Tiktok/Slobodna Dalmacija

Sada je svoju putujući cirkus preselio u južne krajeve te je nakon Zadra posjetio Split i putem svog TikTok profila pozvao mlađariju da mu preporuče gdje da dođe "dijeliti pare".

Nakon više od tisuću komentara, Pernar je odlučio u 13 sati doći ispred Prometne škole i javno pozvao sve učenike.

Kako saznajemo, Pernar se pojavio u Teslinoj ulici gdje se okupila gomila učenika, a nastala je ogromna strka, čak i tučnjava.

image

Pernar je sve najavio i snimio na TikToku

Screenshot Tiktok/Slobodna Dalmacija

- Čini mi se da se učenici tuku ispred Elektrotehničke, tu su i dva policajca - javila nam je čitateljica te dodala da je čula veliku galamu i da se okupio ogroman broj učenika.

Podsjetimo, u tom dijelu grada je smješteno više srednjih škola: Prometna, Elektrotehnička, Tehnička te tri gimnazije... Ravnatelji navodno nisu imali pojma što se sprema.

U međuvremenu je izašao i video okupljenih đaka koji su bili dio svojevrsnog natjecanja u izdržaju čija je glavna nagrada sto eura. Na videouratku se vidi stotine učenika, bakljada i dernjava. 

- Sugerirao sam dečkima da je bolje da rade sklekove ili plank nego da si režu pimpek ili idu na gay paradu. Ali, opet, izbor je na svakom od njih. Neka oni prosude što žele. Mladi su budućnost ove zemlje, a ja ću se kandidirati na idućim izborima. Nisu budućnost oni koji su već jednom nogom u grobu- kazao je Pernar za Dalmaciju Danas.

Naša novinarska ekipa došla je na lice mjesta po pozivu slučajne prolaznice koja je vidjela da se ispred škole okupio neuobičajeno velik broj učenika.

image

 

 

Tom Dubravec/Cropix

Nakon što su na teren došle dvije novinarke i fotoreporter Cropixa, kad su učenici vidjeli da se radi o predstavnicima medija, počeli su vikati "novinari crvi", a onda su prema njima poletjela jaja kojima su ih počeli gađati. Šokirane kolegice slučaj su odmah prijavile policiji koja nam je kazala kako su o ovom nemilom događaju dobili dojavu o napadu na novinarke te da će istražiti sve okolnosti slučaja te nas o tome izvijestiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 21:46