StoryEditorOCM
Splitajde neka

Omiljeni splitski pazarić se pomladio nakon dugih godina, dobio je i prirodne suncobrane. Povirite kako izgleda

Piše Božidar Lončar
22. ožujka 2024. - 13:26

Čak 20 godina čekanja i dva mjeseca radova. Nije bilo teško stisnuti se prodavačima koji i po kiši i suncu na 40 stupnjeva na omiljenom pazaru na Plokitama zarađuju svoj kruh.

Radovi su krenuli sa zakašnjenjem od skoro deset dana, no na kraju je sve završeno prema roku kojeg je dao Siniša Gašparević, direktor "Parkova i nasada". Izjavu s rokovima nam je dao prilikom sadnji 15 murvi, mjesec dana od potopa na pazariću nakon čega su krenule prozivke kotarskih čelnika upućene "Parkovima" da nisu uložili ni centa. Te će murve danas služiti kao prirodni suncobrani.

image
Joško Ponoš/Cropix

Da je bilo bolje vrijeme i da je odmah pazar, radovi bi bili i prije gotovi. Točnije, za trećinu vremena, kazao je direktor. Ali, išli su na ruku prodavačima: pazarić je podijeljen u dva dijela, prvo je promjenjen betonski pod jednog dijela dok su na drugome prodavači radili, da bi po završetku radova bili prebačeni na sređeni dio dok se drugi dio sređuje. Uređen je asfalt i promjenjene su instalacije.

Ukupna vrijednost radova je oko 100.000 eura, kazao nam je direktor:

- Ljudi više neće padati po tržnici! Pod je sada gotov i pušten je u promet. Za 15 dana ide završno poliranje. Popravili smo odvodnju i stavili novu, stara je bila kaos! Nismo očekivali da će biti toliko loša. Radili smo beton, asfalt i odvode – opisao je Gašparević i odgovorio koja je trenutno raspisan natječaj za sanaciju krova do kraja mjeseca:

- Sanacija je 500.000 eura i rok je šest mjeseci od potpisivanja ugovora. Nakon toga ide natječaj Grada za solare – dodao je.

image
Joško Ponoš/Cropix
image
Joško Ponoš/Cropix
image
Joško Ponoš/Cropix
image

Split, 220324.
Nakon sto se obnovio juzni dio trznice na Plokitama, Sucidru danas su se vratili standovi.
Foto: Josko Ponos/ CROPIX

Joško Ponoš/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 20:12