StoryEditorOCM
Splitradne akcije

Ovo će razveseliti mještane rubnih dijelova grada, pripremni radovi su u tijeku, uskoro kreće sadnja, stiže 330 stabala

Piše M. Dr.
4. kolovoza 2023. - 20:49

Na splitskom predjelu Kamen radi se punom parom, barem što se sadnje novih stabala tiče.

-  U tijeku su radovi na pripremi terena za sadnju 330 stabala.

Parkovi i nasadi Split će do kraja tekuće godine na području Kamena, odnosno na česticama 1763/1 i 1763/26 koje na površini većoj od 20.000 metara kvadratnih obuhvaćaju okoliš OŠ Kamen - Šine, ŠRC Kamen i dio zemljanog parkinga, zasaditi čak 330 stabala financiranih bespovratnim sredstvima EU fondova.

Sadnja se predviđa na jesen, a do tada će se odraditi čišćenje i pripremanje podloge koju će tvrtka Point odraditi u narednih mjesec i pol dana, a nakon čega će se, uvidom u pripremljenu površinu dovršiti glavni projekt sadnje pri čemu će se, osim navodnjavanja i održavanja, voditi briga i o mogućnosti izgradnje tematskih staza, komunalnog opremanja (klupe, koševi za smeće, sprave za djecu i sl.).

Veselimo se realizaciji ovog projekta - objavljeno je na Facebook stranicama MO Kamen.

Trošne barake

-  Prošlo je točno 30 godina od kada smo tog rujna 1993. godine dvije trošne učionice na Kamenu zamijenili novom školom na Šinama. Već tada, od prvog dana, pričalo se o trošnim barakama nasuprot škole, strahovalo se za nas, najmlađe, pokušavalo se sve učiniti da se te barake uklone...

Prošle su godine, i djeca su postali odrasli, i dobili su svoju djecu, i ta djeca su krenula u školu, a barake su i dalje glavna tema. Do ovog tjedna kada su napokon uklonjene!

A već sljedeći tjedan ćemo zaboraviti da su barake ikad postojale, pa neka ova mala objava ostane zapisana u vremenu kao zahvala za sve koji su ih pokušavali ukloniti, a posebno za ove koji su to uspjeli! Bravo - objavili su iz MO Kamen.

- Sad kad su uklonjene barake, čeka nas uređenje okoliša, a sve kako bi 560 učenika OŠ Kamen-Šine ušlo u novu školsku godinu u zdravom i urednom okruženju.

Za radnu akciju uređenja okoliša pričekat ćemo manje vrućine. Za Šine na koje možemo biti ponosni! - stoji pak na stranicama Gradskog kotara Šine.

Podsjetimo, nedavno je stigao i asfalt na splitske Šine, što je posebno razveselilo mještane pomalo zaboravljenih rubnih dijelova grada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 10:07