StoryEditorOCM
SplitEPILOG NEVREMENA

Ovo se u Splitu još nije dogodilo; pljuštalo je kao iz kabla, a oni za to vrijeme nisu imali niti jednu intervenciju

Piše Božidar Lončar
30. kolovoza 2023. - 21:07

Nevrijeme koje je u ranim popodnevnim satima pogodilo Split i okolicu izgledalo je kao da će žurne službe imati pune ruke posla, no na kraju nije imalo razorne posljedice kao što se moglo na prvu pomisliti.

Fotografije pijavice iz Kaštel Sućurca i video snimka poplavljenih Dioklecijanovih podruma između 13 i 13.30 sati ukazivali su na beskrajan dan za dežurne službe i nisu bile pozitivan pokazatelj. Na kraju, bilo je kratkog vijeka i bez previše poziva. 

image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix

- U zadnjih 6 sati je palo 46 litara u Spliu i dvije litre u zračnoj luci. To je dobri i žestoki pljusak, puno za jedan dan - rekli su nam iz Državnog hidrometeorološkog zavoda Split.

Posla, na sreću, za dežurne službe nije bilo. Vatrogasci nam kažu kako su imali ravno nula intervencija. Iz "Vodovoda i kanalizacija" nam odgovaraju kako su imali tri manje intervencije, a voda na Jadru je nezamućena i unutar dozvoljenih vrijednosti.

image
Vodovod i kanalizacija Split

- Imali smo par manjih intervencija blizu Ljetnog kina Bačvice i kod hotela Park u Hatzeovom perivoju i na križanju Dubrovačke ulice i Domovinskog rata gdje su borove iglice začepile slivnike.

Podrumi palače su ispod razine mora i na niskim su kvotama. Kako je bilo najavljeno nevrijeme u koordinaciji s "Čistoćom" i "Parkovima i nasadima" napravili smo preventivnu intervenciju čišćenja. Na Jadru je voda ispod četiri NTU, što znači da nije zamućena - navode u "Vodovodu".

Evo kako je to izgledalo kroz dan.

image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 13:24