StoryEditorOCM
Split6. ožujka

Poziv inovatorima, poduzetnicima i zdravstvenim stručnjacima: otvorene su prijave za Healthtech Adria Meetup

Piše Ljubica Vuko
29. veljače 2024. - 22:35

Otvorene su prijave za drugo izdanje Healthtech Adria Meetupa, najavljuju iz NetHub akceleratora koji u suradnji s Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Splitu organizira panel raspravu na temu "Primjena umjetne inteligencije u zdravstvu".

Poziv je upućen inovatorima, istraživačima, poduzetnicima, zdravstvenim stručnjacima i svima koji dijele interes za inovacije u zdravstvu.

- Okupili smo konzorcij uglednih stručnjaka hrvatske healthtech scene, koji će s nama podijeliti vlastite perspektive o tome kako primjena umjetne inteligencije sve više utječe na zdravstveni sektor - poručuju organizatori.

Healthtech Adria Meetup će se održati 6. ožujka 2024. u 18 sati u prostorijama Centra za kliničke vještine na Medicinskom fakultetu u Splitu, Šoltanska 2A (zgrada B, etaža -1).

Panelisti su: Goran Krakar - doktor medicine, specijalist pedijatrije i pedijatrijske neurologije te ravnatelj Poliklinike za dječje bolesti dr. Sabol, prepoznatljive po inovativnoj aplikaciji SENDD, koja koristi sustav umjetne inteligencije za rano otkrivanje potencijalnih neurorazvojnih odstupanja kod dojenčadi; Ognjen Bagatin - suvlasnik i direktor Poliklinike Sinteza koja je dio medicinske grupacije Futura Medical Group, koja ulaže u mala i srednja poduzeća s velikim izvoznim potencijalom; Ivan Biliškov - osnivač i direktor IT poduzeća Codeasy i doktorand na splitskom FESB-u; Petar Šolić - izvanredni profesor na splitskom FESB-u te osnivač i direktor poduzeća Waveform.

Panel raspravu moderirat će sociologinja Maja Čurković, voditeljica istraživanja i razvoja u NetHubu i stručnjakinja u području istraživanja korisničkih potreba.

Sudjelovanje na drugom izdanju Healthtech Adria Meetupa besplatno je, ali prijave su obvezne. Zainteresirani se mogu prijaviti putem poveznice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 11:51