StoryEditorOCM
Splitepilog strave

Rastrojeni nasilnik sa splitske Sirobuje konačno je iza rešetaka! Danas se pojavio na sudu, ovo ga je dovelo u zatvor...

Piše Vladimir Urukalo
19. veljače 2024. - 13:54

Dakle, sudac istrage splitskog Županijskog suda odlučio je da će 37-godišnji Marko J., kojeg je splitska policija uhitila pa pustila zbog sumnje da se u rastrojenom stanju prije tjedan dana zabijao u automobil u kojem su bile tri mlađe osobe, ipak završiti na jednomjesečnom "hlađenju" iza rešetaka istražnog zatvora na Bilicama.

image
Paun Paunović/Cropix

U ponedjeljak iza podneva 37-godišnjak se pojavio na sudu te mu je nakon saslušanja određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela obzirom da iza sebe ima podeblji dosje kaznenih prijava te uvjetne i bezuvjetne presude zbog obiteljskog nasilja, krivotvorenja isprava i prijetnje te dovođenja u opasnost života i imovine.

image
Pu Dn

Podsjetimo, Marko J. je neoženjeni i nezaposleni vozač, alkoholni ovisnik koji je u većini tih situacija zbog kojih je prijavljivan i osuđivan bio pijan, a time i nepredvidivo agresivan.

image
Shutterstock

Obrađivali su ga baš policajci 2. Policijske postaje pa je zato potpuno nejasno i nerazumljivo da su ga baš oni, nakon što je uhićen zbog divljanja na Sirobuji, ovog puta pustili na slobodu.

Kako smo već objavili, PU splitsko-dalmatinska provela je interni nadzor ovog slučaja te je utvrđeno da je došlo do pogreške, pa će policajci koji su obrađivali slučaj biti disciplinski gonjeni. Zapovjednik 2. PP Ante Balov platio je svojim radnim mjestom pogrešku svojih podređenih te je smijenjen s funkcije koju je obavljao dugi niz godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 06:27