StoryEditorOCM
Splittreća sreća

Ravnatelj splitske ustanove koju tresu afere za sebe nabavlja novo službeno auto, koristit će ga i privatno: ‘Logično..‘

Piše Božidar Lončar
1. ožujka 2024. - 08:07

Javna ustanova za upravljanje park-šumom Marjan raspisala je već treću uzastopnu javnu nabavu za službeno vozilo. Iznos koji je Ustanova spremna izdvojiti je 17.200 eura bez PDV-a.

Danas je zadnji dan za slanje ponuda zainteresiranih ponuditelja. Traži se automobil s dva ili više sjedala, benzinac, jačine 49 kilovata (65 konjskih snaga) minimalno i s klimom. Stvarno ništa specijalno. Znamo slučajeve javnih nabava ovakvog tipa u kojem su specifikacije bile toliko detaljne da se zapravo može naslutiti na koji se točno određeni model i marku vozila odnose.

Ovo je treći raspisan natječaj za službeno vozilo. Javna nabava već je bila raspisana i poništena 7. prosinca 2023. i 1. veljače 2024. U prvom natječaju je traženo vozilo vrijednosti do 17.600 eura bez PDV-a.

Vozilo je moglo biti "benzinac" ili na "plin" s garancijom od minimalno tri godine te bijele ili zelene boje u boji Javne ustanove. Na natječaj se jedino javila Autokuća "Gašperov" koja u ponudi ima automobile srednje vrijednosti "Renaulte" i "Dacie". Ponuda je iznosila 16.607,22 eura ali nije bila potpuna kao ni izračun s PDV-om.

Na drugom natječaju 1. veljače nabava je poništena zbog izmjene tehničkih specifikacija. U gradskoj ustanovi su odustali od LPG-a i ostali samo na "benzincu". Na dokumentu smo uočili jednu grešku - u zaglavlju je navedena kriva godina - 2023. umjesto 2024.!

Treća javna nabava raspisana je 21. veljače (opet s krivim datumom!), a u njoj je navedeno da je rok isporuke vozila 15. travnja ove godine. 

Kontaktirali smo ravnatelja Marka Pejnovića koji nam je potvrdio kako je automobil namijenjen njemu jer je dosadašnji predan Službi čuvara prirode koja, kako smo već rekli, ne može provoditi nadzor i ispisivati kazne. Održavanje vozila, gorivo, tehnički pregled, registracija, sve će plaćati Javna ustanova dok će vozilo moći koristiti i nakon posla.

Odgovorio je i kako će ispraviti krivo navedenu godinu na Pozivu za dostavljanje ponuda.

- Svi troškovi nastali za bilo koje službeno vozilo JU se podmiruju iz proračuna. Ravnatelj ima pravo korištenja službenog vozila van redovnog radnog vremena, kao i drugi ravnatelji gradskih tvrtki i ustanova. Logično je da ravnatelj JU ima službeno vozilo, a ne da koristi svoje privatno vozilo u poslovne svrhe kao što to činim od početka svog mandata na poslu upravljanja područjem od cca 300 hektara - kazao nam je Pejnović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 09:41