StoryEditorOCM
Splitponos sveučilišta

Rektor Ljutić poželio sreću sveučilišnoj nogometnoj reprezentaciji uoči puta u Kinu, momci poručili: ‘Idemo po medalju!‘

Piše Lucija Vujnović
17. listopada 2023. - 15:33

Rektor Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Dragan Ljutić je primio sveučilišni nogometnu reprezentacije, koji putuju na FISU Svjetski sveučilišni nogometni kup. S njima su bili Ante Rađa, voditelj ekipe, izbornik Marko Erceg te Magdalena Ramljak, stručna suradnica za organizaciju natjecanja i rekreaciju studenata pri sveučilišnom Odjelu studentski standard i sport.  

Natjecanje će se održavati od 21. do 31. listopada u kineskom Jinjiangu, a na put u Kinu ide 18 studenata Sveučilišta.  S njima u pratnji bit će prorektor prof. dr. sc. Nikola Koceić-Bilan, izbornik Marko Erceg i fizioterapeut Ivan Burazin.  

Momčad čine: Toni Franolić (KIF), Ante Drzak (KIF), Mario Labrović (SOSS), Roko Kujundžić (PMF), Karlo Udovičić (KIF), Jakov Vrdoljak (KIF), Stipe Kurir (FESB), Zvonimir Suman (KIF), Jakov Protić (PRAVST), Petar Duran (KIF), Roko Kokan (KIF), Toni Klarić-Kukuz (EFST), Luka Pažanin (KIF), Marin Budimir (KIF), Roko Mikačić (SOSS), Stipe Vladušić (POMF), Josip Glavovic (KIF), Tomislav Pranjić (KIF).

image

Kod rektora uoči odlaska u Kinu

Unist/Slobodna Dalmacija

Inače, nogometna ekipa Sveučilišta u Splitu je jedna od najuspješnijih ekipa u Hrvatskoj. Osvojili su šest puta prvo mjesto u zadnjih 7 godina na državnom sveučilišnom natjecanju Unisport HR. Bili su prvaci Europe 2018. godine  u Coimbra-i, Portugal te su već jednom sudjelovali na svjetskom kupu održanom 2019. godine u Kini. 

Rektor Ljutić je zahvalio svim igračima, vrijednim studentima na njihovom trudu i radu te dosad postignutim uspjesima kojima promoviraju Sveučilište te im zaželio dobar plasman u Kini. 

- Zadovoljstvo nam je što kao nogometna reprezentacija možemo predstavljati naše Sveučilište u Kini. Ekipa je u dobroj formi. Nadamo se da će nam to uvelike pomoći da svi skupa iznesemo veliki broj utakmica u kratkom vremenu. Dakle, bit će velika energetska potrošnja i svaki igrač će biti jako bitan- istaknuo je Tomislav Pranjić, student Kineziološkog fakulteta.

Nakon prolaska skupine sve je moguće. Teško je obećati da se iz Kine vraćamo s medaljom, ali svakako obećavamo neizmjernu borbu za pobjede i veliki trud – poručio je Pranjić istaknuvši kao će iz Kine sigurno ponijeti i nezaboravne uspomene koje će obilježiti njihove studentske dane. 

image

Studenti, nogometaši

Unisport St/

Josip Glavović, student KIF-a, proglašen je najboljim igračem na Unisport HR Finals 2022. godine.

- Ima puno utakmica pa ćemo dobro morati rasporediti snagu. Nadamo se prolasku grupe dok se uigramo, pa da u nokaut fazu da uđemo na najvišoj razini i uz malo sreće ostvarimo rezultat i uzmemo medalju - poručio je. 

Svoj ponos izrazio je i izbornik Erceg.

- Pomlađujemo reprezentaciju, te je ovo nekim momcima prvo veliko natjecanje, iako je većina od njih bila dio ekipe koja se ove godine okitila naslovom državnih prvaka na Finalsima u Poreču te tako izborili nastup na Euru 2024 u Mađarskoj. Ovim putem još jednom zahvaljujem Splitskom sveučilišnom sportskom savezu i Sveučilištu na dugogodišnjoj suradnji i podršci - poručuje.

image

Studenti, nogometaši

Unisport St/
image

Studenti, nogometaši

Unisport St/
image

Studenti, nogometaši

Unisport St/
image

Studenti, nogometaši

Unisport St/
image

Studenti, nogometaši

Unisport St/
image

Studenti, nogometaši

Unisport St/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 03:29