StoryEditorOCM
Splitskupoća i besparica

Samostan Gospe od Karmela u Splitu moli hrvatske iseljenike: Prihodi su nam vrlo niski, potrebne su nam donacije

Piše split sd
13. kolovoza 2023. - 14:42
Ovojnica crkve je gotova, ali zbog visoke cijene vrata, prozora, klupa i drugih liturgijskih predmeta hitno smo ovisni o donacijama, piše priorScreenshot Facebook Karmel SPLIT

Karmelski samostan Gospe od Karmela u Splitu, koji pripada Hrvatskoj Karmelskoj Provinciji Svetog Oca Josipa, moli hrvatske iseljenike, i sve koji mogu pomoći, da pomognu pri financiranju nabave liturgijskih predmeta.

Branko Zebić ocd, prior Karmelskog samostana Gospe od Karmela u Splitu, u zamolbi piše kako karmelićani u Splitu već više od dva desetljeća grade crkvu i samostan, prenosi Fenix-magazin.

– Zajednica uključuje oko 750 obitelji, čiji su prihodi vrlo niski, tako da radovi traju već 23 godine. Iako je ovojnica crkve sada gotova, nažalost smo zbog visoke cijene vrata, prozora, klupa i drugih liturgijskih predmeta hitno ovisni o donacijama. Stoga vas želimo zamoliti ako možete doprinijeti, bilo putem donacije u novcu (IBAN vidi gore) ili u naturi.

Potrebno je: tabernakul, svijećnjak i sve ostalo što vodi do skromne crkvene opreme, koja nam omogućuje dostojno slavljenje euharistije.

Budući da imamo više kapelica, potrebno je više križeva od kojih je jedan (ako je moguće Život) veliko raspelo za lađu crkve.

- Ako imate kipove od drveta ili kamena, oni su planirani za crkvu (također nekoliko kipova za ukrašavanje kapela):

– Madonna v. Planine Karmel

– Sveti Josip

– Sveti Ilija

– Sveta Terezija Avilska

– Sveti arkanđel Mihael

Unaprijed puno hvala i Bog vas blagoslovio iz Splita. Kod nas ste uvijek dobrodošli. Naravno, rado prikupljamo sve što je donirano, stoji u pismu molbe za pomoć kojeg potpisuje o. Branko Zebić ocd, prior.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 03:41