StoryEditorOCM
SplitSRAMOTA!

Splićanin zatekao odvratan prizor pred bolnicom: ‘Kupuje se i reklamira skupa oprema, a na što vam ovo sliči?!‘

Piše Tanja Šimundić Bendić
21. travnja 2024. - 14:07

Je li ovo sramota?! Je. Jeli gadljivo gledati prizor improvizirane pepeljare prekrivene planinom čikova, to smeće kojem nije mjesto na bolničkoj rampi nedaleko od ulaza u ambulante i ordinacije KBC-a Firule? Jest. Jer pokazuje koliko smo neuredni, šporki, neodgojeni. I koliko nas uopće nije briga za one ljude koji ovdje dolaze po pomoć, bore se za život. Srećom još uvijek u našem narodu ima onih koji ovakve momente, posebice iz bolničkog kruga, ne mogu i ne žele uzeti kao nešto normalno.

I spremni su nam poslati fotografije još jedne splitske sramote. One zorno pokazuju otpad pokraj vozila Hitne pomoći i onu jadnu izvrnutu plastičnu sjedalicu na kojoj bi netko od članova obitelji, rodbine, prijatelja, trebao sjesti čekajući sretnu ili tužnu vijest. Ovako je čovjek uz fotografije koje nam je poslao napisao:

-Treba li komentirat ove fotografije slikane u KBC Firule? Pitam gradonačelnika, ravnatelja i ostalu kremu i svitu dali je ovo primjereno kao prilaz zdravstvenoj ustanovi? Mene je kao građanina ovog najlipšeg grada na svitu SRAMOTA. O kućnom odgoju pojedinaca ne bi, jer je za to kasno. Ravnatelju, je li ova jedna stolica sve šta imate da se može sjesti i pričekati rodbinu ili prijatelje dok obavljaju šta trebaju u, napominjem, zdravstvenoj ustanovi? Kupujemo skupu opremu za bolnice jer to je dobra reklama, a cila uprava nije u stanju montirat par stolica i pepeljaru – veli čovjek koji očito voli Split toliko da se još uvijek nada kako će netko reagirati na ovakve čemere.

Čovjek je postavio pitanje. Nadamo se praktičnom odgovoru, jer ništa drugo nikome nije prihvatljivo. Hvala korektivima našeg društva koji još uvijek imaju volje ukazati na crne točke Splita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 14:13