StoryEditorOCM
Splitdok je divljalo jugo

Splićaninu na auto doletjela lajsna, ali ono što mu je učinio konobar iz obližnjeg kafića je sve: ‘Zalijepio sam...‘

Piše Ana Pivčević
11. ožujka 2024. - 13:31

Obilni pljusak praćen jakim jugom sinoć je pogodio Split. Iako izvještaj Županijskog vatrogasnog operativnog centra jutros nije obilovao brojnim intervencijama kako inače zna biti, ipak je bilo neke štete.

Sa zgrade "muslimanke" dio fasade, točnije, lajsna, doletjela je na automobil Seat splitskih registarskih oznaka koji je parkiran na nogostupu Ulice Domovinskog rata u blizini kafića "Arka".

- Konobar je iz "Arke". Pala vam je lajsna na auto pa sam zalijepio da ne uđe voda - poruka je zalijepljena na prozoru na suvozačkom mjestu zbog koje smo se uputili u istoimeni kafić pronaći dobročinitelja. 

image
Nikola Vilić/Cropix

Riječ je o konobaru Kristijanu Leskuru iz "Arke", koji je svojim činom poštedio vlasnika automobila od veće štete. 

- U nedjelju navečer oko 21 sat išao sam promijeniti novac i ugledao automobil kojeg je pogodila lajsna s zgrade "Muslimanke". Taman tada negdje je počelo jačati jugo i nositi sve pred sobom.

image
Nikola Vilić/Cropix

Čovjeku je razbilo šoferšajbu i kada sam vidio rupu koju je lajsna napravila, a i s obzirom na to da su najavljivali obilnu kišu, uzeo sam vrećicu i zalijepio je čovjeku preko šoferšajbe kako bi barem spriječio ulazak kiše i još veću štetu - govori nam Kristijan koji u svom činu ne vidi ništa posebno. 

image

Konobar iz kafića "Arka" Kristijan Leskur sinoć je zakrpao auto ispred Muslimanke

Nikola Vilić/Cropix

No, mi vidimo i ovo je za javnu pohvalu jer nismo sigurni da bi baš svatko zastao. Kristijane, svaka čast!

O stropu u prizemlju "Muslimanke" je Slobodna Dalmacija nedavno pisala jer je u katastrofalnom stanju i bilo je samo pitanje trenutka kada će se zlo dogoditi. Sreća u nesreći je što je ovog puta nastradao automobil i zabilježena je samo materijalna šteta. Strah nas je pomisliti, što bi se dogodilo da je ‘leteći torpedo‘ pogodio slučajnog prolaznika. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:49