StoryEditorOCM
Splitsezona se zahuktava

Srebrna vrata Dioklecijanove Palače kao penjački zid? Zašto ne, vidite što izvode splitski gosti po carskoj vikendici

Piše Mia Uzinić
19. travnja 2024. - 19:09

Nisu svi gosti isti, neki sa sobom donose inovativne ideje kojima Split može proširiti svoju turističku ponudu. Jesu li gradske vlasti ikad razmislile o tome da Srebrna vrata Dioklecijanove palače pretvore u pravu penjačku atrakciju? U Facebook grupi "Get getanima:)" naišli smo na fotografije koje su nas natjerale da razmislimo u tom smjeru.

image
Facebook Get Getanima:)

Mladi par stranaca okušao je svoje penjačke sposobnosti po gotovo dva tisućljeća starim zidovima, a ovaj trenutak s putovanja su naravno ovjekovječili prigodnom fotografijom. Autor objave je u opisu napisao da je sezona vratolomija počela. Naglasio je da dotični mladić i djevojka ipak nisu ni do koljena turistima koji su, zamislite, na vrhu Sv. Duje radili stojeve na rukama.

Jesu li normalni? Pogledajte što ovo dvoje izvodi na zvoniku sv. Duje! Splićanin je sve snimio: ‘On je pokuša stoj...‘

image
Facebook Get Getanima:)

Hoćemo li cijeli grad trebati oblijepiti oznakama "do not climb", "do not drink", "do not piss" i sličnima jer turiste kod nas očito opali neka posebna struja pa se krenu ponašati kao životinje u džungli. Čini se da se priča o nama kao o gradu u kojem je sve dozvoljeno, turisti nam se osjećaju kao kod kuće, ma i slobodnije od toga. Pa jeste li vi ikada otputovali u Prag, Amsterdam, Beč, Budimpeštu i pomislili da bi baš bilo zgodno prošetati po centru u kupaćem kostimu ili ušetati s plastičnom čašom punom alkohola u glavnu gradsku znamenitost? Nejasno je zašto je to, unatoč brojnim zabranama sa svih strana, moguće jedino kod nas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 16:47