StoryEditorOCM
SplitBLAGDAN SV. LOVRE

Stobreč slavi svog zaštitnika, sprema se velika fešta u mistu! Ovo nas sve očekuje, vozačima posebno upozorenje

Piše Split SD
8. kolovoza 2023. - 17:03

Blagdan sv. Lovre koji se slavi 10. kolovoza, u Stobreču se slavi kao zaštitnik mjesta. Tim povodom osim uobičajene crkvene proslave s procesijom ulicama mjesta, održava se i tradicionalna svjetovna manifestacija nazvana Dani Stobreča.

Dan uoči blagdana sv. Lovre 9. kolovoza održava se Ribarska večer na lokaciji stobrečkog porta (luke). Uz nastup glazbenih izvođača Nenada VetmeĐonija Gitare posjetiteljima se besplatno dijele porcije srdela s gradela i domaće vino. Ribarska fešta započeti će u 20.30 na Portu.

image
Ante Čizmić/Cropix

Na sam blagdan sv. Lovre u četvrtak 10. kolovoza održava se zabavno glazbeni program na kojem će nastupiti "Red carpet band". Početak programa je u 21.30 sat u Parku u centru Stobreča. Procesija i sveta misa započinju u 10.30 sati.

image
Ante Čizmić/Ilustracija/Cropix

Osim glazbenog programa, oko parka i na šetnici bit će organizirana prigodna prodaja suvenira i ugostiteljska ponuda.

- S obzirom na to da se najveći dio zbivanja odvija duž stobrečke rive, 9. kolovoza u vremenu od 20 do dva sata ujutro privremeno će se zatvoriti Omladinsko šetalište za promet na dionici od autobusne postaje do Porta.

image
Joško Ponoš/Ilustracija/Cropix

Na dan Sv. Lovre 10. kolovoza od 20 do dva sata promet će biti zatvoren na dionici od ulice Klanci do parka Stobreč (križanje ulice Sv. Lovre sa Stepinčevom) te Omladinsko šetalište od okretišta autobusa do Porta.

Zbog velikog broja posjetitelja koji se očekuju u Stobreču u danima fešte, molimo sve koji imaju namjeru doći da parkiraju vozila na prilaznim parkiralištima kod igrališta NK Primorac i kod OŠ Stobreč.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 00:48