StoryEditorOCM
Splitdobro će doći

Grad Split najavio gradnju dviju novih garaža. Radi se o projektima vrijednima milijune eura: ‘Ovo građanima treba‘

Piše Split SD
25. ožujka 2024. - 14:38

Objavom informacije o prethodnom savjetovanju pokrenut je postupak javne nabave za izvođenje radova na izgradnji garaže Ravne njive, javljaju iz Banovine.

- Kapacitet buduće javne garaže je 356 garažnih parking mjesta na četiri etaže, od čega 300 standardnih, 18 parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom, 36 parkirnih mjesta za bicikle i 2 za punjenje el. automobila.

Garaža je prilagođena osobama smanjene pokretljivosti. Procijenjena vrijednost radova je četiri milijuna eura bez PDV-a, a planirano vrijeme izvođenja je 12 mjeseci.

image
Jakov Prkić/Cropix

Iz Grada stiže još jedna dobra vijest; nakon izgradnje garaže u Dobrilinoj ulici, koja će uskoro biti u funkciji, Grad Split nastavlja rješavati problem parkiranja u kotaru Split 3.

Ovog puta, fokus je na Jeretovoj ulici, gdje je u planu izradnja još jedne garaže. Tvrtka "Prostorne taktike" odabrana je za izradu idejnog rješenja i projekta buduće garaže.

Nova garaža u Jeretovoj ulici predstavlja još jedan konkretan korak prema poboljšanju infrastrukture i odgovor je na potrebe građana, pružajući rješenje za dugotrajni izazov parkiranja u ovom dijelu grada - navode u splitskoj gradskoj upravi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 20:27