stdClass Object ( [id] => 1223048 [title] => U Šumici nema više parkiranja, od danas je to pješačka zona! Grad Split je postavio rampu na nizbrdicu, vlasnik zemljišta ide u pravnu bitku: ‘Ne mogu to samo tako zabraniti‘ [alias] => u-sumici-nema-vise-parkiranja-od-danas-je-to-strogo-pjesacka-zona-grad-je-postavio-rampu-na-nizbrdicu-vlasnik-zemljista-ide-u-pravnu-bitku-ne-mogu-to-samo-tako-zabraniti [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Atraktivna, zakonom zaštićena zelena površina povrh plaže na Ovčicama, poznata kao Šumica, od danas je strogo pješačka zona.

Odlučile su tako gradske vlasti nakon mnogih pritužbi građana koji su se žalili na betoniranje i ograničeno parkiranje koje tamo uveo Boris Pavlović, odnedavni vlasnik restorana "Maestro", a svemu je presudio gradski vijećnik Srđan Marinić, na čiji je upit Grad odgovorio postavljanjem rampe.

---

image

Denis Pavlović 

Saša Burić/Cropix
---

Ono što je počelo kao uvod u još jedan produktivan vikend za Pavlovića, kojeg su jutros iznenadili građevinski radovi, tako se pretvorilo u nemilu situaciju koja prijeti opstanku njegove ugostiteljske priče na ovoj adresi.

Podsjetimo, riječ je vrijednom zemljištu na čiju je jednu šestinu kao suvlasnik upisan Grad Split, dok je ostatak od prijašnjih vlasnika kupio Pavlović, koji je na postavljanje rampe reagirao sprječavanjem radnika u dovršetku posla dok mu, kako je kazao, netko od odgovornih iz Grada ne kaže o čemu je riječ.

---

image
Saša Burić/Cropix
---

- Samo su odjednom došli radnici iz privatne firme, bez komunalnog redara ili kakve službene osobe, odnosno papira i počeli postavljati ogradu na vrhu nizbrdice ne bi li zatvorili ulaz automobilima. I to bez ikakve obavijesti, na prepad. To je u krajnjoj liniji nepristojno - govori nam Pavlović, kojeg smo zatekli kako čeka predstavnike Grada u nadi da će mu razjasniti situaciju pa dodaje kako bi, da nije reagirao, na parkiralištu ostalo zatočeno 15-ak automobila.

Pomakli je za četiri metra

Kako navodi, prije šest mjeseci u Gradu je o ovom pitanju razgovarao sa zamjenikom gradonačelnika Bojanom Ivoševićem, kada je u suradnji s odvjetnikom elaborirao pravo na pristup svojoj parceli automobilom, pozivajući se na slične situacije gdje vlasnici parcela u zelenoj zoni slobodno parkiraju u dvorištu.

---

image

Bojan Ivošević, Denis Pavlović i Ivan Skejić

Saša Burić/Cropix
---

- Nisam ja kriv što je moja parcela veća od 20.000 kvadrata pa mogu ući s više auta. Tada sam im rekao da mi daju pravni akt koji mi to brani, ili neku službenu odluku Grada koja mene izdvaja od drugih koji žive u zaštićenoj zelenoj zoni i parkiraju u svom dvoru. No umjesto toga oni su ovako banuli – kazuje Pavlović pa odlazi ususret zamjeniku Bojanu Ivoševiću i Damiru Babiću, prvom čovjeku komunale, koji su u društvu službenice grada u tim trenucima stigli na mjesto predviđeno za postavljanje rampe.

---

image
Saša Burić/Cropix
---

Nakon polusatnih pregovora dogovoreno je da će se rampa, umjesto uz rub nerazvrstane ceste koja vodi od Bačvica prema Firulama gdje je bila planirana, postaviti četiri metara niže na betoniranom dijelu nizbrdice ne bi li se ostavio prostor za zaustavljanje dostavnih vozila, a time i osigurao minimum za nastavak poslovanja tamošnjeg restorana.

Komentirajući događaje, zamjenik Ivošević je kazao da se radi o staroj priči i ponovnom postavljaju ograde koja je na istom mjestu već postojala, no koju je netko protuzakonito uklonio.

- Šumica je zaštićeno pejzažno zelenilo koje se ne može koristiti kao parking. Imali smo više prijava građana, u konačnici postavljena su i vijećnička pitanja.

---

image
Saša Burić/Cropix
---

Tako da smo s našim koncesionarom dogovorili postavljanje ograde koja će sprječavati ulazak vozila tamo gdje vozila ne smiju ulaziti – ističe zamjenik gradonačelnika.

Zašto baš sad?

Na pitanje zašto su se na ovaj korak odlučili upravo sada, a ne i ranije, s obzirom na to da je pitanje svako toliko u fokusu interesa javnosti; odgovara da je pravna osnova postojala, ali nije bilo vremena.

- Grad je to mogao odavno napraviti, ali mi iskreno nismo stigli jer je previše problema. Idemo korak po korak i ovo je sada došlo na red.

Naravno, tu su i zainteresirani ugostitelji koji ovdje rade i naravno da njima to ne odgovora, ali moraju shvatiti da to nije pitanje mojih ili njihovih želja već zakona Republike Hrvatske i prostorno planske dokumentacije - objašnjava Ivošević, pa dodaje da je dio parcele na kojoj je stavljen objekt u vlasništvu Grada, koji tek sad počinje rješavati vezane imovinsko pravne probleme.

Na tom je zadatku, podsjeća, angažirana savjetnica Maja Đerek sa zadatkom da napravi registar imovine jer, kako je istaknuo, ima dosta toga što je dijelom gradsko, ali nikad nije bilo u sustavu Grada.

---

image

Split 090922.
Ugostitelj Denis Pavlovic zaustavio radnike koje je angazirao Grad na postavljanju rampe na cestu u parku Sumica.
Foto: Sasa Buric/CROPIX

 

Sasa Buric/Cropix
---

Pavlović, koji je ovim ostao bez parkirališta za osoblje i goste restorana, na kraju se požalio da su ga predstavnici Grada zaskočili bez ikakvog dokumenta kojim bi opravdali svoje postupanje.

- Došli su s nekim stavom, bez ikakvog rješenja Gradske službe i traže od mene da im vjerujem na riječ. Nisam imao izbora nego dopustiti postavljanje ograde.

No to nikako nije kraj, jer namjeravam iscrpiti sve pravne mogućnosti. Ne mogu mi samo tako zabraniti kolni pristup mojoj kući. Po toj logici cijeli Marjan ne bi smio imati pristup autom na privatne parcele. Ako meni brane, onda neka zabrane svima koji imaju kuću u ˝Z˝ zoni.

---

image

Split 090922.
Ugostitelj Denis Pavlovic zaustavio radnike koje je angazirao Grad na postavljanju rampe na cestu u parku Sumica.
Foto: Sasa Buric/CROPIX

 

Sasa Buric/Cropix
---

Uostalom, nisu samo meni i mojim gostima onemogućili pristup, već i hitnim službama. Zatvorili su cestu i vatrogascima i Hitnoj pomoći, a upravo se tuda vozilo Hitne pomoći spustilo prema plaži kada je prije koju godinu na Ovčicama preminuo onaj liječnik – upozorava Pavlović pa najavljuje da će tražiti hitni sastanak s gradonačelnikom.

- Ako se pokaže da je ovo selektivan pristup, onda je ovo atak na poduzetništvo. Ja zapošljavam 300-tinjak ljudi i smatram se partnerom grada Splita, te ovakav pristup nisam zaslužio - dodaje.

---

A što piše u zemljišniku? Evo iscrpmnog pojašnjenja iz Grada

 

Uvidom u Zemljišnu knjigu Općinskog suda u Splitu u Gradu su, kako stoji u njihovom odgovoru na pitanje vijećnika Srđana Marinića, koji je od njih tražio reakciju na korištenje javne zelene površine za parkiranje vozila, te upozorio na dugogodišnje korištenje poslovne zgrade u vlasništvu Grada Splita bez naknade; utvrdili da su na predmetnim parcelama, čiji je Grad Split vlasnik u 1/6 dijela, upisane dvije poslovne zgrade, obje u vlasništvu Grada Splita za cijelo, te da je uknjižba provedena sredinom 2014. godine.

Također, utvrđeno je da su obje poslovne zgrade, na zahtjev druge pravne osobe, sredinom 2013. godine legalizirane u tada postojećim gabaritima. Izvidom na terenu u Gradu su, kako navode, utvrdili da poslovne zgrade, zajedno sa zgradom koja je smještena na kal.česl.zem. 9785/3, 9785/9 idr. k.o. Split, čine jednu jedinstvenu građevinsku cjelinu (zgradu) koja se koristi u ugostiteljske svrhe, te da ih trenutno koristi druga pravna osoba, i to bez valjane pravne osnove.

Trenutno su, kako nadalje stoji u odgovoru objavljenom na stranicama Grada, u tijeku pravne radnje u svezi poziva na mirnu predaju predmetnih poslovnih prostora u posjed, nakon čega će postojati pravna osnova za potraživanje naknade koristi koju je Gradu Splitu dužan platiti tzv. nepošteni posjednik.

Navodi i da je na teren izišlo i komunalno redarstvo, koje je utvrdilo da se ispred restorana ˝Maestro˝ nalazi postavljena barijera koja ograničava pristup dijelu zemljišta koje je u suvlasništvu grada Splita, zbog čega je gradskom koncesionaru upućen nalog za postavljanje ograde. Utvrđeno je i da se ispred restorana izvršilo betoniranje dijela "Šumice", te je isto poslano na postupanje građevinskoj inspekciji, te će, s obzirom na 1/6 suvlasništva Grada Splita u idealnom dijelu, komunalno redarstvo utvrditi mogućnost postupanja u smislu donošenja rješenja o uklanjanju.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => EPILOG PRIČE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => EPILOG PRIČE 2 0 5487 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-09-09 11:14:55 [created_by] => 3216 [created_by_alias] => Tanja Giovanelli [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-09-09 16:23:49 [modified_by] => 3216 [publish_up] => 2022-09-09 10:02:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 5779 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/09\/09\/23365396.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/09\/23364545.png","\/images\/slike\/2022\/09\/09\/23365395.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/09\/23365394.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/09\/23365389.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/09\/23365388.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/09\/23365387.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/09\/23365386.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/09\/23365385.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/09\/23365384.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/09\/23365383.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/09\/23365382.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/09\/23365381.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/09\/23365380.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/09\/23365379.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/09\/23365378.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/09\/23365377.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/09\/23365376.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/09\/23365375.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/09\/23365374.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/09\/23365373.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/09\/23365372.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/09\/23365371.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/09\/23365370.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/09\/23365367.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/09\/23365366.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/09\/23365365.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/09\/23365364.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/09\/23365363.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/09\/23365361.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/09\/23365360.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/09\/23365358.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/09\/23365357.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/09\/23365356.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Tanja Giovanelli","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sasa Buric\/Cropix","Sasa Buric\/Cropix","Sasa Buric\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","


\n\u00a0<\/p>","","","","

Denis Pavlovi\u0107\u00a0<\/p>","","","","","","


\n\u00a0<\/p>","","","","","","","

Prometni redari<\/p>","","


\n\u00a0<\/p>","","

Vera Feri\u0107\u00a0i Bojan Ivo\u0161evi\u0107<\/p>","","","


\n\u00a0<\/p>","","","

Bojan Ivo\u0161evi\u0107, Denis Pavlovi\u0107\u00a0i Ivan Skeji\u0107<\/p>","


\n\u00a0<\/p>","

Split 090922.
\nUgostitelj Denis Pavlovic zaustavio radnike koje je angazirao Grad na postavljanju rampe na cestu u parku Sumica.
","

Split 090922.
\nUgostitelj Denis Pavlovic zaustavio radnike koje je angazirao Grad na postavljanju rampe na cestu u parku Sumica.
","

Split 090922.
\nUgostitelj Denis Pavlovic zaustavio radnike koje je angazirao Grad na postavljanju rampe na cestu u parku Sumica.
"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1317","hd_23365396_1920.jpg":"1920x1080","k_23365396_1280.jpg":"1280x1280","k_23365396_1024.jpg":"1024x1024","k_23365396_640.jpg":"640x640","k_23365396_480.jpg":"480x480","k_23365396_340.jpg":"340x340","k_23365396_220.jpg":"220x220","o_23365396_1280.jpg":"1280x878","o_23365396_1024.jpg":"1024x702","o_23365396_640.jpg":"640x439","o_23365396_480.jpg":"480x329","o_23365396_340.jpg":"340x233","o_23365396_220.jpg":"220x150","h_23365396_1280.jpg":"1280x854","h_23365396_1024.jpg":"1024x683","h_23365396_640.jpg":"640x427","h_23365396_480.jpg":"480x320","h_23365396_340.jpg":"340x227","h_23365396_220.jpg":"220x147","pp_23365396_1280.jpg":"1280x1628","pp_23365396_1024.jpg":"1024x1303","pp_23365396_640.jpg":"640x814","pp_23365396_480.jpg":"480x611","pp_23365396_340.jpg":"340x432","pp_23365396_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1495x814","hd_23364545_1920.png":"1920x1080","k_23364545_1280.png":"1280x1280","k_23364545_1024.png":"1024x1024","k_23364545_640.png":"640x640","k_23364545_480.png":"480x480","k_23364545_340.png":"340x340","k_23364545_220.png":"220x220","o_23364545_1280.png":"1280x696","o_23364545_1024.png":"1024x557","o_23364545_640.png":"640x348","o_23364545_480.png":"480x261","o_23364545_340.png":"340x185","o_23364545_220.png":"220x119","h_23364545_1280.png":"1280x854","h_23364545_1024.png":"1024x683","h_23364545_640.png":"640x427","h_23364545_480.png":"480x320","h_23364545_340.png":"340x227","h_23364545_220.png":"220x147","pp_23364545_1280.png":"1280x1628","pp_23364545_1024.png":"1024x1303","pp_23364545_640.png":"640x814","pp_23364545_480.png":"480x611","pp_23364545_340.png":"340x432","pp_23364545_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x1317","hd_23365395_1920.jpg":"1920x1080","k_23365395_1280.jpg":"1280x1280","k_23365395_1024.jpg":"1024x1024","k_23365395_640.jpg":"640x640","k_23365395_480.jpg":"480x480","k_23365395_340.jpg":"340x340","k_23365395_220.jpg":"220x220","o_23365395_1280.jpg":"1280x878","o_23365395_1024.jpg":"1024x702","o_23365395_640.jpg":"640x439","o_23365395_480.jpg":"480x329","o_23365395_340.jpg":"340x233","o_23365395_220.jpg":"220x150","h_23365395_1280.jpg":"1280x854","h_23365395_1024.jpg":"1024x683","h_23365395_640.jpg":"640x427","h_23365395_480.jpg":"480x320","h_23365395_340.jpg":"340x227","h_23365395_220.jpg":"220x147","pp_23365395_1280.jpg":"1280x1628","pp_23365395_1024.jpg":"1024x1303","pp_23365395_640.jpg":"640x814","pp_23365395_480.jpg":"480x611","pp_23365395_340.jpg":"340x432","pp_23365395_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1317","hd_23365394_1920.jpg":"1920x1080","k_23365394_1280.jpg":"1280x1280","k_23365394_1024.jpg":"1024x1024","k_23365394_640.jpg":"640x640","k_23365394_480.jpg":"480x480","k_23365394_340.jpg":"340x340","k_23365394_220.jpg":"220x220","o_23365394_1280.jpg":"1280x878","o_23365394_1024.jpg":"1024x702","o_23365394_640.jpg":"640x439","o_23365394_480.jpg":"480x329","o_23365394_340.jpg":"340x233","o_23365394_220.jpg":"220x150","h_23365394_1280.jpg":"1280x854","h_23365394_1024.jpg":"1024x683","h_23365394_640.jpg":"640x427","h_23365394_480.jpg":"480x320","h_23365394_340.jpg":"340x227","h_23365394_220.jpg":"220x147","pp_23365394_1280.jpg":"1280x1628","pp_23365394_1024.jpg":"1024x1303","pp_23365394_640.jpg":"640x814","pp_23365394_480.jpg":"480x611","pp_23365394_340.jpg":"340x432","pp_23365394_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23365389_1920.jpg":"1920x1080","k_23365389_1280.jpg":"1280x1280","k_23365389_1024.jpg":"1024x1024","k_23365389_640.jpg":"640x640","k_23365389_480.jpg":"480x480","k_23365389_340.jpg":"340x340","k_23365389_220.jpg":"220x220","o_23365389_1280.jpg":"1280x853","o_23365389_1024.jpg":"1024x682","o_23365389_640.jpg":"640x426","o_23365389_480.jpg":"480x320","o_23365389_340.jpg":"340x226","o_23365389_220.jpg":"220x146","h_23365389_1280.jpg":"1280x854","h_23365389_1024.jpg":"1024x683","h_23365389_640.jpg":"640x427","h_23365389_480.jpg":"480x320","h_23365389_340.jpg":"340x227","h_23365389_220.jpg":"220x147","pp_23365389_1280.jpg":"1280x1628","pp_23365389_1024.jpg":"1024x1303","pp_23365389_640.jpg":"640x814","pp_23365389_480.jpg":"480x611","pp_23365389_340.jpg":"340x432","pp_23365389_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_23365388_1920.jpg":"1920x1080","k_23365388_1280.jpg":"1280x1280","k_23365388_1024.jpg":"1024x1024","k_23365388_640.jpg":"640x640","k_23365388_480.jpg":"480x480","k_23365388_340.jpg":"340x340","k_23365388_220.jpg":"220x220","o_23365388_1280.jpg":"1280x851","o_23365388_1024.jpg":"1024x681","o_23365388_640.jpg":"640x425","o_23365388_480.jpg":"480x319","o_23365388_340.jpg":"340x226","o_23365388_220.jpg":"220x146","h_23365388_1280.jpg":"1280x854","h_23365388_1024.jpg":"1024x683","h_23365388_640.jpg":"640x427","h_23365388_480.jpg":"480x320","h_23365388_340.jpg":"340x227","h_23365388_220.jpg":"220x147","pp_23365388_1280.jpg":"1280x1628","pp_23365388_1024.jpg":"1024x1303","pp_23365388_640.jpg":"640x814","pp_23365388_480.jpg":"480x611","pp_23365388_340.jpg":"340x432","pp_23365388_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_23365387_1920.jpg":"1920x1080","k_23365387_1280.jpg":"1280x1280","k_23365387_1024.jpg":"1024x1024","k_23365387_640.jpg":"640x640","k_23365387_480.jpg":"480x480","k_23365387_340.jpg":"340x340","k_23365387_220.jpg":"220x220","o_23365387_1280.jpg":"1280x851","o_23365387_1024.jpg":"1024x681","o_23365387_640.jpg":"640x425","o_23365387_480.jpg":"480x319","o_23365387_340.jpg":"340x226","o_23365387_220.jpg":"220x146","h_23365387_1280.jpg":"1280x854","h_23365387_1024.jpg":"1024x683","h_23365387_640.jpg":"640x427","h_23365387_480.jpg":"480x320","h_23365387_340.jpg":"340x227","h_23365387_220.jpg":"220x147","pp_23365387_1280.jpg":"1280x1628","pp_23365387_1024.jpg":"1024x1303","pp_23365387_640.jpg":"640x814","pp_23365387_480.jpg":"480x611","pp_23365387_340.jpg":"340x432","pp_23365387_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1175","hd_23365386_1920.jpg":"1920x1080","k_23365386_1280.jpg":"1280x1280","k_23365386_1024.jpg":"1024x1024","k_23365386_640.jpg":"640x640","k_23365386_480.jpg":"480x480","k_23365386_340.jpg":"340x340","k_23365386_220.jpg":"220x220","o_23365386_1280.jpg":"1280x783","o_23365386_1024.jpg":"1024x626","o_23365386_640.jpg":"640x391","o_23365386_480.jpg":"480x293","o_23365386_340.jpg":"340x208","o_23365386_220.jpg":"220x134","h_23365386_1280.jpg":"1280x854","h_23365386_1024.jpg":"1024x683","h_23365386_640.jpg":"640x427","h_23365386_480.jpg":"480x320","h_23365386_340.jpg":"340x227","h_23365386_220.jpg":"220x147","pp_23365386_1280.jpg":"1280x1628","pp_23365386_1024.jpg":"1024x1303","pp_23365386_640.jpg":"640x814","pp_23365386_480.jpg":"480x611","pp_23365386_340.jpg":"340x432","pp_23365386_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1175","hd_23365385_1920.jpg":"1920x1080","k_23365385_1280.jpg":"1280x1280","k_23365385_1024.jpg":"1024x1024","k_23365385_640.jpg":"640x640","k_23365385_480.jpg":"480x480","k_23365385_340.jpg":"340x340","k_23365385_220.jpg":"220x220","o_23365385_1280.jpg":"1280x783","o_23365385_1024.jpg":"1024x626","o_23365385_640.jpg":"640x391","o_23365385_480.jpg":"480x293","o_23365385_340.jpg":"340x208","o_23365385_220.jpg":"220x134","h_23365385_1280.jpg":"1280x854","h_23365385_1024.jpg":"1024x683","h_23365385_640.jpg":"640x427","h_23365385_480.jpg":"480x320","h_23365385_340.jpg":"340x227","h_23365385_220.jpg":"220x147","pp_23365385_1280.jpg":"1280x1628","pp_23365385_1024.jpg":"1024x1303","pp_23365385_640.jpg":"640x814","pp_23365385_480.jpg":"480x611","pp_23365385_340.jpg":"340x432","pp_23365385_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1175","hd_23365384_1920.jpg":"1920x1080","k_23365384_1280.jpg":"1280x1280","k_23365384_1024.jpg":"1024x1024","k_23365384_640.jpg":"640x640","k_23365384_480.jpg":"480x480","k_23365384_340.jpg":"340x340","k_23365384_220.jpg":"220x220","o_23365384_1280.jpg":"1280x783","o_23365384_1024.jpg":"1024x626","o_23365384_640.jpg":"640x391","o_23365384_480.jpg":"480x293","o_23365384_340.jpg":"340x208","o_23365384_220.jpg":"220x134","h_23365384_1280.jpg":"1280x854","h_23365384_1024.jpg":"1024x683","h_23365384_640.jpg":"640x427","h_23365384_480.jpg":"480x320","h_23365384_340.jpg":"340x227","h_23365384_220.jpg":"220x147","pp_23365384_1280.jpg":"1280x1628","pp_23365384_1024.jpg":"1024x1303","pp_23365384_640.jpg":"640x814","pp_23365384_480.jpg":"480x611","pp_23365384_340.jpg":"340x432","pp_23365384_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1175","hd_23365383_1920.jpg":"1920x1080","k_23365383_1280.jpg":"1280x1280","k_23365383_1024.jpg":"1024x1024","k_23365383_640.jpg":"640x640","k_23365383_480.jpg":"480x480","k_23365383_340.jpg":"340x340","k_23365383_220.jpg":"220x220","o_23365383_1280.jpg":"1280x783","o_23365383_1024.jpg":"1024x626","o_23365383_640.jpg":"640x391","o_23365383_480.jpg":"480x293","o_23365383_340.jpg":"340x208","o_23365383_220.jpg":"220x134","h_23365383_1280.jpg":"1280x854","h_23365383_1024.jpg":"1024x683","h_23365383_640.jpg":"640x427","h_23365383_480.jpg":"480x320","h_23365383_340.jpg":"340x227","h_23365383_220.jpg":"220x147","pp_23365383_1280.jpg":"1280x1628","pp_23365383_1024.jpg":"1024x1303","pp_23365383_640.jpg":"640x814","pp_23365383_480.jpg":"480x611","pp_23365383_340.jpg":"340x432","pp_23365383_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23365382_1920.jpg":"1920x1080","k_23365382_1280.jpg":"1280x1280","k_23365382_1024.jpg":"1024x1024","k_23365382_640.jpg":"640x640","k_23365382_480.jpg":"480x480","k_23365382_340.jpg":"340x340","k_23365382_220.jpg":"220x220","o_23365382_1280.jpg":"1280x853","o_23365382_1024.jpg":"1024x682","o_23365382_640.jpg":"640x426","o_23365382_480.jpg":"480x320","o_23365382_340.jpg":"340x226","o_23365382_220.jpg":"220x146","h_23365382_1280.jpg":"1280x854","h_23365382_1024.jpg":"1024x683","h_23365382_640.jpg":"640x427","h_23365382_480.jpg":"480x320","h_23365382_340.jpg":"340x227","h_23365382_220.jpg":"220x147","pp_23365382_1280.jpg":"1280x1628","pp_23365382_1024.jpg":"1024x1303","pp_23365382_640.jpg":"640x814","pp_23365382_480.jpg":"480x611","pp_23365382_340.jpg":"340x432","pp_23365382_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23365381_1920.jpg":"1920x1080","k_23365381_1280.jpg":"1280x1280","k_23365381_1024.jpg":"1024x1024","k_23365381_640.jpg":"640x640","k_23365381_480.jpg":"480x480","k_23365381_340.jpg":"340x340","k_23365381_220.jpg":"220x220","o_23365381_1280.jpg":"1280x853","o_23365381_1024.jpg":"1024x682","o_23365381_640.jpg":"640x426","o_23365381_480.jpg":"480x320","o_23365381_340.jpg":"340x226","o_23365381_220.jpg":"220x146","h_23365381_1280.jpg":"1280x854","h_23365381_1024.jpg":"1024x683","h_23365381_640.jpg":"640x427","h_23365381_480.jpg":"480x320","h_23365381_340.jpg":"340x227","h_23365381_220.jpg":"220x147","pp_23365381_1280.jpg":"1280x1628","pp_23365381_1024.jpg":"1024x1303","pp_23365381_640.jpg":"640x814","pp_23365381_480.jpg":"480x611","pp_23365381_340.jpg":"340x432","pp_23365381_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23365380_1920.jpg":"1920x1080","k_23365380_1280.jpg":"1280x1280","k_23365380_1024.jpg":"1024x1024","k_23365380_640.jpg":"640x640","k_23365380_480.jpg":"480x480","k_23365380_340.jpg":"340x340","k_23365380_220.jpg":"220x220","o_23365380_1280.jpg":"1280x853","o_23365380_1024.jpg":"1024x682","o_23365380_640.jpg":"640x426","o_23365380_480.jpg":"480x320","o_23365380_340.jpg":"340x226","o_23365380_220.jpg":"220x146","h_23365380_1280.jpg":"1280x854","h_23365380_1024.jpg":"1024x683","h_23365380_640.jpg":"640x427","h_23365380_480.jpg":"480x320","h_23365380_340.jpg":"340x227","h_23365380_220.jpg":"220x147","pp_23365380_1280.jpg":"1280x1628","pp_23365380_1024.jpg":"1024x1303","pp_23365380_640.jpg":"640x814","pp_23365380_480.jpg":"480x611","pp_23365380_340.jpg":"340x432","pp_23365380_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23365379_1920.jpg":"1920x1080","k_23365379_1280.jpg":"1280x1280","k_23365379_1024.jpg":"1024x1024","k_23365379_640.jpg":"640x640","k_23365379_480.jpg":"480x480","k_23365379_340.jpg":"340x340","k_23365379_220.jpg":"220x220","o_23365379_1280.jpg":"1280x853","o_23365379_1024.jpg":"1024x682","o_23365379_640.jpg":"640x426","o_23365379_480.jpg":"480x320","o_23365379_340.jpg":"340x226","o_23365379_220.jpg":"220x146","h_23365379_1280.jpg":"1280x854","h_23365379_1024.jpg":"1024x683","h_23365379_640.jpg":"640x427","h_23365379_480.jpg":"480x320","h_23365379_340.jpg":"340x227","h_23365379_220.jpg":"220x147","pp_23365379_1280.jpg":"1280x1628","pp_23365379_1024.jpg":"1024x1303","pp_23365379_640.jpg":"640x814","pp_23365379_480.jpg":"480x611","pp_23365379_340.jpg":"340x432","pp_23365379_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23365378_1920.jpg":"1920x1080","k_23365378_1280.jpg":"1280x1280","k_23365378_1024.jpg":"1024x1024","k_23365378_640.jpg":"640x640","k_23365378_480.jpg":"480x480","k_23365378_340.jpg":"340x340","k_23365378_220.jpg":"220x220","o_23365378_1280.jpg":"1280x853","o_23365378_1024.jpg":"1024x682","o_23365378_640.jpg":"640x426","o_23365378_480.jpg":"480x320","o_23365378_340.jpg":"340x226","o_23365378_220.jpg":"220x146","h_23365378_1280.jpg":"1280x854","h_23365378_1024.jpg":"1024x683","h_23365378_640.jpg":"640x427","h_23365378_480.jpg":"480x320","h_23365378_340.jpg":"340x227","h_23365378_220.jpg":"220x147","pp_23365378_1280.jpg":"1280x1628","pp_23365378_1024.jpg":"1024x1303","pp_23365378_640.jpg":"640x814","pp_23365378_480.jpg":"480x611","pp_23365378_340.jpg":"340x432","pp_23365378_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23365377_1920.jpg":"1920x1080","k_23365377_1280.jpg":"1280x1280","k_23365377_1024.jpg":"1024x1024","k_23365377_640.jpg":"640x640","k_23365377_480.jpg":"480x480","k_23365377_340.jpg":"340x340","k_23365377_220.jpg":"220x220","o_23365377_1280.jpg":"1280x853","o_23365377_1024.jpg":"1024x682","o_23365377_640.jpg":"640x426","o_23365377_480.jpg":"480x320","o_23365377_340.jpg":"340x226","o_23365377_220.jpg":"220x146","h_23365377_1280.jpg":"1280x854","h_23365377_1024.jpg":"1024x683","h_23365377_640.jpg":"640x427","h_23365377_480.jpg":"480x320","h_23365377_340.jpg":"340x227","h_23365377_220.jpg":"220x147","pp_23365377_1280.jpg":"1280x1628","pp_23365377_1024.jpg":"1024x1303","pp_23365377_640.jpg":"640x814","pp_23365377_480.jpg":"480x611","pp_23365377_340.jpg":"340x432","pp_23365377_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23365376_1920.jpg":"1920x1080","k_23365376_1280.jpg":"1280x1280","k_23365376_1024.jpg":"1024x1024","k_23365376_640.jpg":"640x640","k_23365376_480.jpg":"480x480","k_23365376_340.jpg":"340x340","k_23365376_220.jpg":"220x220","o_23365376_1280.jpg":"1280x853","o_23365376_1024.jpg":"1024x682","o_23365376_640.jpg":"640x426","o_23365376_480.jpg":"480x320","o_23365376_340.jpg":"340x226","o_23365376_220.jpg":"220x146","h_23365376_1280.jpg":"1280x854","h_23365376_1024.jpg":"1024x683","h_23365376_640.jpg":"640x427","h_23365376_480.jpg":"480x320","h_23365376_340.jpg":"340x227","h_23365376_220.jpg":"220x147","pp_23365376_1280.jpg":"1280x1628","pp_23365376_1024.jpg":"1024x1303","pp_23365376_640.jpg":"640x814","pp_23365376_480.jpg":"480x611","pp_23365376_340.jpg":"340x432","pp_23365376_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23365375_1920.jpg":"1920x1080","k_23365375_1280.jpg":"1280x1280","k_23365375_1024.jpg":"1024x1024","k_23365375_640.jpg":"640x640","k_23365375_480.jpg":"480x480","k_23365375_340.jpg":"340x340","k_23365375_220.jpg":"220x220","o_23365375_1280.jpg":"1280x853","o_23365375_1024.jpg":"1024x682","o_23365375_640.jpg":"640x426","o_23365375_480.jpg":"480x320","o_23365375_340.jpg":"340x226","o_23365375_220.jpg":"220x146","h_23365375_1280.jpg":"1280x854","h_23365375_1024.jpg":"1024x683","h_23365375_640.jpg":"640x427","h_23365375_480.jpg":"480x320","h_23365375_340.jpg":"340x227","h_23365375_220.jpg":"220x147","pp_23365375_1280.jpg":"1280x1628","pp_23365375_1024.jpg":"1024x1303","pp_23365375_640.jpg":"640x814","pp_23365375_480.jpg":"480x611","pp_23365375_340.jpg":"340x432","pp_23365375_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23365374_1920.jpg":"1920x1080","k_23365374_1280.jpg":"1280x1280","k_23365374_1024.jpg":"1024x1024","k_23365374_640.jpg":"640x640","k_23365374_480.jpg":"480x480","k_23365374_340.jpg":"340x340","k_23365374_220.jpg":"220x220","o_23365374_1280.jpg":"1280x853","o_23365374_1024.jpg":"1024x682","o_23365374_640.jpg":"640x426","o_23365374_480.jpg":"480x320","o_23365374_340.jpg":"340x226","o_23365374_220.jpg":"220x146","h_23365374_1280.jpg":"1280x854","h_23365374_1024.jpg":"1024x683","h_23365374_640.jpg":"640x427","h_23365374_480.jpg":"480x320","h_23365374_340.jpg":"340x227","h_23365374_220.jpg":"220x147","pp_23365374_1280.jpg":"1280x1628","pp_23365374_1024.jpg":"1024x1303","pp_23365374_640.jpg":"640x814","pp_23365374_480.jpg":"480x611","pp_23365374_340.jpg":"340x432","pp_23365374_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1464","hd_23365373_1920.jpg":"1920x1080","k_23365373_1280.jpg":"1280x1280","k_23365373_1024.jpg":"1024x1024","k_23365373_640.jpg":"640x640","k_23365373_480.jpg":"480x480","k_23365373_340.jpg":"340x340","k_23365373_220.jpg":"220x220","o_23365373_1280.jpg":"1280x976","o_23365373_1024.jpg":"1024x780","o_23365373_640.jpg":"640x488","o_23365373_480.jpg":"480x366","o_23365373_340.jpg":"340x259","o_23365373_220.jpg":"220x167","h_23365373_1280.jpg":"1280x854","h_23365373_1024.jpg":"1024x683","h_23365373_640.jpg":"640x427","h_23365373_480.jpg":"480x320","h_23365373_340.jpg":"340x227","h_23365373_220.jpg":"220x147","pp_23365373_1280.jpg":"1280x1628","pp_23365373_1024.jpg":"1024x1303","pp_23365373_640.jpg":"640x814","pp_23365373_480.jpg":"480x611","pp_23365373_340.jpg":"340x432","pp_23365373_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1464","hd_23365372_1920.jpg":"1920x1080","k_23365372_1280.jpg":"1280x1280","k_23365372_1024.jpg":"1024x1024","k_23365372_640.jpg":"640x640","k_23365372_480.jpg":"480x480","k_23365372_340.jpg":"340x340","k_23365372_220.jpg":"220x220","o_23365372_1280.jpg":"1280x976","o_23365372_1024.jpg":"1024x780","o_23365372_640.jpg":"640x488","o_23365372_480.jpg":"480x366","o_23365372_340.jpg":"340x259","o_23365372_220.jpg":"220x167","h_23365372_1280.jpg":"1280x854","h_23365372_1024.jpg":"1024x683","h_23365372_640.jpg":"640x427","h_23365372_480.jpg":"480x320","h_23365372_340.jpg":"340x227","h_23365372_220.jpg":"220x147","pp_23365372_1280.jpg":"1280x1628","pp_23365372_1024.jpg":"1024x1303","pp_23365372_640.jpg":"640x814","pp_23365372_480.jpg":"480x611","pp_23365372_340.jpg":"340x432","pp_23365372_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23365371_1920.jpg":"1920x1080","k_23365371_1280.jpg":"1280x1280","k_23365371_1024.jpg":"1024x1024","k_23365371_640.jpg":"640x640","k_23365371_480.jpg":"480x480","k_23365371_340.jpg":"340x340","k_23365371_220.jpg":"220x220","o_23365371_1280.jpg":"1280x853","o_23365371_1024.jpg":"1024x682","o_23365371_640.jpg":"640x426","o_23365371_480.jpg":"480x320","o_23365371_340.jpg":"340x226","o_23365371_220.jpg":"220x146","h_23365371_1280.jpg":"1280x854","h_23365371_1024.jpg":"1024x683","h_23365371_640.jpg":"640x427","h_23365371_480.jpg":"480x320","h_23365371_340.jpg":"340x227","h_23365371_220.jpg":"220x147","pp_23365371_1280.jpg":"1280x1628","pp_23365371_1024.jpg":"1024x1303","pp_23365371_640.jpg":"640x814","pp_23365371_480.jpg":"480x611","pp_23365371_340.jpg":"340x432","pp_23365371_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1632","hd_23365370_1920.jpg":"1920x1080","k_23365370_1280.jpg":"1280x1280","k_23365370_1024.jpg":"1024x1024","k_23365370_640.jpg":"640x640","k_23365370_480.jpg":"480x480","k_23365370_340.jpg":"340x340","k_23365370_220.jpg":"220x220","o_23365370_1280.jpg":"1280x1088","o_23365370_1024.jpg":"1024x870","o_23365370_640.jpg":"640x544","o_23365370_480.jpg":"480x408","o_23365370_340.jpg":"340x289","o_23365370_220.jpg":"220x187","h_23365370_1280.jpg":"1280x854","h_23365370_1024.jpg":"1024x683","h_23365370_640.jpg":"640x427","h_23365370_480.jpg":"480x320","h_23365370_340.jpg":"340x227","h_23365370_220.jpg":"220x147","pp_23365370_1280.jpg":"1280x1628","pp_23365370_1024.jpg":"1024x1303","pp_23365370_640.jpg":"640x814","pp_23365370_480.jpg":"480x611","pp_23365370_340.jpg":"340x432","pp_23365370_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23365367_1920.jpg":"1920x1080","k_23365367_1280.jpg":"1280x1280","k_23365367_1024.jpg":"1024x1024","k_23365367_640.jpg":"640x640","k_23365367_480.jpg":"480x480","k_23365367_340.jpg":"340x340","k_23365367_220.jpg":"220x220","o_23365367_1280.jpg":"1280x853","o_23365367_1024.jpg":"1024x682","o_23365367_640.jpg":"640x426","o_23365367_480.jpg":"480x320","o_23365367_340.jpg":"340x226","o_23365367_220.jpg":"220x146","h_23365367_1280.jpg":"1280x854","h_23365367_1024.jpg":"1024x683","h_23365367_640.jpg":"640x427","h_23365367_480.jpg":"480x320","h_23365367_340.jpg":"340x227","h_23365367_220.jpg":"220x147","pp_23365367_1280.jpg":"1280x1628","pp_23365367_1024.jpg":"1024x1303","pp_23365367_640.jpg":"640x814","pp_23365367_480.jpg":"480x611","pp_23365367_340.jpg":"340x432","pp_23365367_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23365366_1920.jpg":"1920x1080","k_23365366_1280.jpg":"1280x1280","k_23365366_1024.jpg":"1024x1024","k_23365366_640.jpg":"640x640","k_23365366_480.jpg":"480x480","k_23365366_340.jpg":"340x340","k_23365366_220.jpg":"220x220","o_23365366_1280.jpg":"1280x853","o_23365366_1024.jpg":"1024x682","o_23365366_640.jpg":"640x426","o_23365366_480.jpg":"480x320","o_23365366_340.jpg":"340x226","o_23365366_220.jpg":"220x146","h_23365366_1280.jpg":"1280x854","h_23365366_1024.jpg":"1024x683","h_23365366_640.jpg":"640x427","h_23365366_480.jpg":"480x320","h_23365366_340.jpg":"340x227","h_23365366_220.jpg":"220x147","pp_23365366_1280.jpg":"1280x1628","pp_23365366_1024.jpg":"1024x1303","pp_23365366_640.jpg":"640x814","pp_23365366_480.jpg":"480x611","pp_23365366_340.jpg":"340x432","pp_23365366_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1095","hd_23365365_1920.jpg":"1920x1080","k_23365365_1280.jpg":"1280x1280","k_23365365_1024.jpg":"1024x1024","k_23365365_640.jpg":"640x640","k_23365365_480.jpg":"480x480","k_23365365_340.jpg":"340x340","k_23365365_220.jpg":"220x220","o_23365365_1280.jpg":"1280x730","o_23365365_1024.jpg":"1024x584","o_23365365_640.jpg":"640x365","o_23365365_480.jpg":"480x273","o_23365365_340.jpg":"340x193","o_23365365_220.jpg":"220x125","h_23365365_1280.jpg":"1280x854","h_23365365_1024.jpg":"1024x683","h_23365365_640.jpg":"640x427","h_23365365_480.jpg":"480x320","h_23365365_340.jpg":"340x227","h_23365365_220.jpg":"220x147","pp_23365365_1280.jpg":"1280x1628","pp_23365365_1024.jpg":"1024x1303","pp_23365365_640.jpg":"640x814","pp_23365365_480.jpg":"480x611","pp_23365365_340.jpg":"340x432","pp_23365365_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1060","hd_23365364_1920.jpg":"1920x1080","k_23365364_1280.jpg":"1280x1280","k_23365364_1024.jpg":"1024x1024","k_23365364_640.jpg":"640x640","k_23365364_480.jpg":"480x480","k_23365364_340.jpg":"340x340","k_23365364_220.jpg":"220x220","o_23365364_1280.jpg":"1280x706","o_23365364_1024.jpg":"1024x565","o_23365364_640.jpg":"640x353","o_23365364_480.jpg":"480x265","o_23365364_340.jpg":"340x187","o_23365364_220.jpg":"220x121","h_23365364_1280.jpg":"1280x854","h_23365364_1024.jpg":"1024x683","h_23365364_640.jpg":"640x427","h_23365364_480.jpg":"480x320","h_23365364_340.jpg":"340x227","h_23365364_220.jpg":"220x147","pp_23365364_1280.jpg":"1280x1628","pp_23365364_1024.jpg":"1024x1303","pp_23365364_640.jpg":"640x814","pp_23365364_480.jpg":"480x611","pp_23365364_340.jpg":"340x432","pp_23365364_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23365363_1920.jpg":"1920x1080","k_23365363_1280.jpg":"1280x1280","k_23365363_1024.jpg":"1024x1024","k_23365363_640.jpg":"640x640","k_23365363_480.jpg":"480x480","k_23365363_340.jpg":"340x340","k_23365363_220.jpg":"220x220","o_23365363_1280.jpg":"1280x853","o_23365363_1024.jpg":"1024x682","o_23365363_640.jpg":"640x426","o_23365363_480.jpg":"480x320","o_23365363_340.jpg":"340x226","o_23365363_220.jpg":"220x146","h_23365363_1280.jpg":"1280x854","h_23365363_1024.jpg":"1024x683","h_23365363_640.jpg":"640x427","h_23365363_480.jpg":"480x320","h_23365363_340.jpg":"340x227","h_23365363_220.jpg":"220x147","pp_23365363_1280.jpg":"1280x1628","pp_23365363_1024.jpg":"1024x1303","pp_23365363_640.jpg":"640x814","pp_23365363_480.jpg":"480x611","pp_23365363_340.jpg":"340x432","pp_23365363_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23365361_1920.jpg":"1920x1080","k_23365361_1280.jpg":"1280x1280","k_23365361_1024.jpg":"1024x1024","k_23365361_640.jpg":"640x640","k_23365361_480.jpg":"480x480","k_23365361_340.jpg":"340x340","k_23365361_220.jpg":"220x220","o_23365361_1280.jpg":"1280x853","o_23365361_1024.jpg":"1024x682","o_23365361_640.jpg":"640x426","o_23365361_480.jpg":"480x320","o_23365361_340.jpg":"340x226","o_23365361_220.jpg":"220x146","h_23365361_1280.jpg":"1280x854","h_23365361_1024.jpg":"1024x683","h_23365361_640.jpg":"640x427","h_23365361_480.jpg":"480x320","h_23365361_340.jpg":"340x227","h_23365361_220.jpg":"220x147","pp_23365361_1280.jpg":"1280x1628","pp_23365361_1024.jpg":"1024x1303","pp_23365361_640.jpg":"640x814","pp_23365361_480.jpg":"480x611","pp_23365361_340.jpg":"340x432","pp_23365361_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23365360_1920.jpg":"1920x1080","k_23365360_1280.jpg":"1280x1280","k_23365360_1024.jpg":"1024x1024","k_23365360_640.jpg":"640x640","k_23365360_480.jpg":"480x480","k_23365360_340.jpg":"340x340","k_23365360_220.jpg":"220x220","o_23365360_1280.jpg":"1280x853","o_23365360_1024.jpg":"1024x682","o_23365360_640.jpg":"640x426","o_23365360_480.jpg":"480x320","o_23365360_340.jpg":"340x226","o_23365360_220.jpg":"220x146","h_23365360_1280.jpg":"1280x854","h_23365360_1024.jpg":"1024x683","h_23365360_640.jpg":"640x427","h_23365360_480.jpg":"480x320","h_23365360_340.jpg":"340x227","h_23365360_220.jpg":"220x147","pp_23365360_1280.jpg":"1280x1628","pp_23365360_1024.jpg":"1024x1303","pp_23365360_640.jpg":"640x814","pp_23365360_480.jpg":"480x611","pp_23365360_340.jpg":"340x432","pp_23365360_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23365358_1920.jpg":"1920x1080","k_23365358_1280.jpg":"1280x1280","k_23365358_1024.jpg":"1024x1024","k_23365358_640.jpg":"640x640","k_23365358_480.jpg":"480x480","k_23365358_340.jpg":"340x340","k_23365358_220.jpg":"220x220","o_23365358_1280.jpg":"1280x853","o_23365358_1024.jpg":"1024x682","o_23365358_640.jpg":"640x426","o_23365358_480.jpg":"480x320","o_23365358_340.jpg":"340x226","o_23365358_220.jpg":"220x146","h_23365358_1280.jpg":"1280x854","h_23365358_1024.jpg":"1024x683","h_23365358_640.jpg":"640x427","h_23365358_480.jpg":"480x320","h_23365358_340.jpg":"340x227","h_23365358_220.jpg":"220x147","pp_23365358_1280.jpg":"1280x1628","pp_23365358_1024.jpg":"1024x1303","pp_23365358_640.jpg":"640x814","pp_23365358_480.jpg":"480x611","pp_23365358_340.jpg":"340x432","pp_23365358_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1317","hd_23365357_1920.jpg":"1920x1080","k_23365357_1280.jpg":"1280x1280","k_23365357_1024.jpg":"1024x1024","k_23365357_640.jpg":"640x640","k_23365357_480.jpg":"480x480","k_23365357_340.jpg":"340x340","k_23365357_220.jpg":"220x220","o_23365357_1280.jpg":"1280x878","o_23365357_1024.jpg":"1024x702","o_23365357_640.jpg":"640x439","o_23365357_480.jpg":"480x329","o_23365357_340.jpg":"340x233","o_23365357_220.jpg":"220x150","h_23365357_1280.jpg":"1280x854","h_23365357_1024.jpg":"1024x683","h_23365357_640.jpg":"640x427","h_23365357_480.jpg":"480x320","h_23365357_340.jpg":"340x227","h_23365357_220.jpg":"220x147","pp_23365357_1280.jpg":"1280x1628","pp_23365357_1024.jpg":"1024x1303","pp_23365357_640.jpg":"640x814","pp_23365357_480.jpg":"480x611","pp_23365357_340.jpg":"340x432","pp_23365357_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23365356_1920.jpg":"1920x1080","k_23365356_1280.jpg":"1280x1280","k_23365356_1024.jpg":"1024x1024","k_23365356_640.jpg":"640x640","k_23365356_480.jpg":"480x480","k_23365356_340.jpg":"340x340","k_23365356_220.jpg":"220x220","o_23365356_1280.jpg":"1280x853","o_23365356_1024.jpg":"1024x682","o_23365356_640.jpg":"640x426","o_23365356_480.jpg":"480x320","o_23365356_340.jpg":"340x226","o_23365356_220.jpg":"220x146","h_23365356_1280.jpg":"1280x854","h_23365356_1024.jpg":"1024x683","h_23365356_640.jpg":"640x427","h_23365356_480.jpg":"480x320","h_23365356_340.jpg":"340x227","h_23365356_220.jpg":"220x147","pp_23365356_1280.jpg":"1280x1628","pp_23365356_1024.jpg":"1024x1303","pp_23365356_640.jpg":"640x814","pp_23365356_480.jpg":"480x611","pp_23365356_340.jpg":"340x432","pp_23365356_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 14 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4250357 Threads: 5 Questions: 130645420 Slow queries: 56014 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 3940262 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /split ) ) [link] => /split/u-sumici-nema-vise-parkiranja-od-danas-je-to-strogo-pjesacka-zona-grad-je-postavio-rampu-na-nizbrdicu-vlasnik-zemljista-ide-u-pravnu-bitku-ne-mogu-to-samo-tako-zabraniti-1223048 [printLink] => /split/u-sumici-nema-vise-parkiranja-od-danas-je-to-strogo-pjesacka-zona-grad-je-postavio-rampu-na-nizbrdicu-vlasnik-zemljista-ide-u-pravnu-bitku-ne-mogu-to-samo-tako-zabraniti-1223048?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 190342 [name] => šumica [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => sumica [link] => /tag/sumica ) [1] => stdClass Object ( [id] => 679987 [name] => denis pavlović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-06-04 09:42:32 [main_article_id] => 0 [alias] => denis-pavlovic [link] => /tag/denis-pavlovic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 446529 [name] => Bojan Ivošević [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => bojan-ivosevic [link] => /tag/bojan-ivosevic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 357534 [name] => Split [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => split [link] => /tag/split ) [4] => stdClass Object ( [id] => 496645 [name] => rampa [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => rampa [link] => /tag/rampa ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => EPILOG PRIČE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => U Šumici nema više parkiranja, od danas je to pješačka zona! Grad Split je postavio rampu na nizbrdicu, vlasnik zemljišta ide u pravnu bitku: ‘Ne mogu to samo tako zabraniti‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3216 [name] => Tanja Giovanelli [username] => tanja-giovanelli [email] => tanja-giovanelli@sd.hr [password] => $2y$10$JDCsQ/OZuX7gscY3QuvaDOEPouqWfYRAD2REPHuLxiU1gCnMEuQhm [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/tanja-giovanelli-3216 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1734 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/8ac7f27ab610464774342c60babe0b5f?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/09/23365396.jpg [galleryCount] => 34 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Saša Burić/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/09/23365396.jpg [title] => Saša Burić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/09/23364545.png [title] => Tanja Giovanelli ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/09/23365395.jpg [title] =>


 

Saša Burić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/09/23365394.jpg [title] => Saša Burić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/09/23365389.jpg [title] => Saša Burić/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/09/23365388.jpg [title] => Saša Burić/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/09/23365387.jpg [title] =>

Denis Pavlović 

Saša Burić/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/09/23365386.jpg [title] => Saša Burić/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/09/23365385.jpg [title] => Saša Burić/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/09/23365384.jpg [title] => Saša Burić/Cropix ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/09/23365383.jpg [title] => Saša Burić/Cropix ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/09/23365382.jpg [title] => Saša Burić/Cropix ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/09/23365381.jpg [title] =>


 

Saša Burić/Cropix ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/09/23365380.jpg [title] => Saša Burić/Cropix ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/09/23365379.jpg [title] => Saša Burić/Cropix ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/09/23365378.jpg [title] => Saša Burić/Cropix ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/09/23365377.jpg [title] => Saša Burić/Cropix ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/09/23365376.jpg [title] => Saša Burić/Cropix ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/09/23365375.jpg [title] => Saša Burić/Cropix ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/09/23365374.jpg [title] =>

Prometni redari

Saša Burić/Cropix ) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/09/23365373.jpg [title] => Saša Burić/Cropix ) [21] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/09/23365372.jpg [title] =>


 

Saša Burić/Cropix ) [22] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/09/23365371.jpg [title] => Saša Burić/Cropix ) [23] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/09/23365370.jpg [title] =>

Vera Ferić i Bojan Ivošević

Saša Burić/Cropix ) [24] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/09/23365367.jpg [title] => Saša Burić/Cropix ) [25] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/09/23365366.jpg [title] => Saša Burić/Cropix ) [26] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/09/23365365.jpg [title] =>


 

Saša Burić/Cropix ) [27] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/09/23365364.jpg [title] => Saša Burić/Cropix ) [28] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/09/23365363.jpg [title] => Saša Burić/Cropix ) [29] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/09/23365361.jpg [title] =>

Bojan Ivošević, Denis Pavlović i Ivan Skejić

Saša Burić/Cropix ) [30] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/09/23365360.jpg [title] =>


 

Saša Burić/Cropix ) [31] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/09/23365358.jpg [title] =>

Split 090922.
Ugostitelj Denis Pavlovic zaustavio radnike koje je angazirao Grad na postavljanju rampe na cestu u parku Sumica.
Sasa Buric/Cropix ) [32] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/09/23365357.jpg [title] =>

Split 090922.
Ugostitelj Denis Pavlovic zaustavio radnike koje je angazirao Grad na postavljanju rampe na cestu u parku Sumica.
Sasa Buric/Cropix ) [33] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/09/23365356.jpg [title] =>

Split 090922.
Ugostitelj Denis Pavlovic zaustavio radnike koje je angazirao Grad na postavljanju rampe na cestu u parku Sumica.
Sasa Buric/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Atraktivna, zakonom zaštićena zelena površina povrh plaže na Ovčicama, poznata kao Šumica, od danas je strogo pješačka zona.

Odlučile su tako gradske vlasti nakon mnogih pritužbi građana koji su se žalili na betoniranje i ograničeno parkiranje koje tamo uveo Boris Pavlović, odnedavni vlasnik restorana "Maestro", a svemu je presudio gradski vijećnik Srđan Marinić, na čiji je upit Grad odgovorio postavljanjem rampe.

---

image

Denis Pavlović 

Saša Burić/Cropix
---

Ono što je počelo kao uvod u još jedan produktivan vikend za Pavlovića, kojeg su jutros iznenadili građevinski radovi, tako se pretvorilo u nemilu situaciju koja prijeti opstanku njegove ugostiteljske priče na ovoj adresi.

Podsjetimo, riječ je vrijednom zemljištu na čiju je jednu šestinu kao suvlasnik upisan Grad Split, dok je ostatak od prijašnjih vlasnika kupio Pavlović, koji je na postavljanje rampe reagirao sprječavanjem radnika u dovršetku posla dok mu, kako je kazao, netko od odgovornih iz Grada ne kaže o čemu je riječ.

---

image
Saša Burić/Cropix
---

- Samo su odjednom došli radnici iz privatne firme, bez komunalnog redara ili kakve službene osobe, odnosno papira i počeli postavljati ogradu na vrhu nizbrdice ne bi li zatvorili ulaz automobilima. I to bez ikakve obavijesti, na prepad. To je u krajnjoj liniji nepristojno - govori nam Pavlović, kojeg smo zatekli kako čeka predstavnike Grada u nadi da će mu razjasniti situaciju pa dodaje kako bi, da nije reagirao, na parkiralištu ostalo zatočeno 15-ak automobila.

Pomakli je za četiri metra

Kako navodi, prije šest mjeseci u Gradu je o ovom pitanju razgovarao sa zamjenikom gradonačelnika Bojanom Ivoševićem, kada je u suradnji s odvjetnikom elaborirao pravo na pristup svojoj parceli automobilom, pozivajući se na slične situacije gdje vlasnici parcela u zelenoj zoni slobodno parkiraju u dvorištu.

---

image

Bojan Ivošević, Denis Pavlović i Ivan Skejić

Saša Burić/Cropix
---

- Nisam ja kriv što je moja parcela veća od 20.000 kvadrata pa mogu ući s više auta. Tada sam im rekao da mi daju pravni akt koji mi to brani, ili neku službenu odluku Grada koja mene izdvaja od drugih koji žive u zaštićenoj zelenoj zoni i parkiraju u svom dvoru. No umjesto toga oni su ovako banuli – kazuje Pavlović pa odlazi ususret zamjeniku Bojanu Ivoševiću i Damiru Babiću, prvom čovjeku komunale, koji su u društvu službenice grada u tim trenucima stigli na mjesto predviđeno za postavljanje rampe.

---

image
Saša Burić/Cropix
---

Nakon polusatnih pregovora dogovoreno je da će se rampa, umjesto uz rub nerazvrstane ceste koja vodi od Bačvica prema Firulama gdje je bila planirana, postaviti četiri metara niže na betoniranom dijelu nizbrdice ne bi li se ostavio prostor za zaustavljanje dostavnih vozila, a time i osigurao minimum za nastavak poslovanja tamošnjeg restorana.

Komentirajući događaje, zamjenik Ivošević je kazao da se radi o staroj priči i ponovnom postavljaju ograde koja je na istom mjestu već postojala, no koju je netko protuzakonito uklonio.

- Šumica je zaštićeno pejzažno zelenilo koje se ne može koristiti kao parking. Imali smo više prijava građana, u konačnici postavljena su i vijećnička pitanja.

---

image
Saša Burić/Cropix
---

Tako da smo s našim koncesionarom dogovorili postavljanje ograde koja će sprječavati ulazak vozila tamo gdje vozila ne smiju ulaziti – ističe zamjenik gradonačelnika.

Zašto baš sad?

Na pitanje zašto su se na ovaj korak odlučili upravo sada, a ne i ranije, s obzirom na to da je pitanje svako toliko u fokusu interesa javnosti; odgovara da je pravna osnova postojala, ali nije bilo vremena.

- Grad je to mogao odavno napraviti, ali mi iskreno nismo stigli jer je previše problema. Idemo korak po korak i ovo je sada došlo na red.

Naravno, tu su i zainteresirani ugostitelji koji ovdje rade i naravno da njima to ne odgovora, ali moraju shvatiti da to nije pitanje mojih ili njihovih želja već zakona Republike Hrvatske i prostorno planske dokumentacije - objašnjava Ivošević, pa dodaje da je dio parcele na kojoj je stavljen objekt u vlasništvu Grada, koji tek sad počinje rješavati vezane imovinsko pravne probleme.

Na tom je zadatku, podsjeća, angažirana savjetnica Maja Đerek sa zadatkom da napravi registar imovine jer, kako je istaknuo, ima dosta toga što je dijelom gradsko, ali nikad nije bilo u sustavu Grada.

---

image

Split 090922.
Ugostitelj Denis Pavlovic zaustavio radnike koje je angazirao Grad na postavljanju rampe na cestu u parku Sumica.
Foto: Sasa Buric/CROPIX

 

Sasa Buric/Cropix
---

Pavlović, koji je ovim ostao bez parkirališta za osoblje i goste restorana, na kraju se požalio da su ga predstavnici Grada zaskočili bez ikakvog dokumenta kojim bi opravdali svoje postupanje.

- Došli su s nekim stavom, bez ikakvog rješenja Gradske službe i traže od mene da im vjerujem na riječ. Nisam imao izbora nego dopustiti postavljanje ograde.

No to nikako nije kraj, jer namjeravam iscrpiti sve pravne mogućnosti. Ne mogu mi samo tako zabraniti kolni pristup mojoj kući. Po toj logici cijeli Marjan ne bi smio imati pristup autom na privatne parcele. Ako meni brane, onda neka zabrane svima koji imaju kuću u ˝Z˝ zoni.

---

image

Split 090922.
Ugostitelj Denis Pavlovic zaustavio radnike koje je angazirao Grad na postavljanju rampe na cestu u parku Sumica.
Foto: Sasa Buric/CROPIX

 

Sasa Buric/Cropix
---

Uostalom, nisu samo meni i mojim gostima onemogućili pristup, već i hitnim službama. Zatvorili su cestu i vatrogascima i Hitnoj pomoći, a upravo se tuda vozilo Hitne pomoći spustilo prema plaži kada je prije koju godinu na Ovčicama preminuo onaj liječnik – upozorava Pavlović pa najavljuje da će tražiti hitni sastanak s gradonačelnikom.

- Ako se pokaže da je ovo selektivan pristup, onda je ovo atak na poduzetništvo. Ja zapošljavam 300-tinjak ljudi i smatram se partnerom grada Splita, te ovakav pristup nisam zaslužio - dodaje.

---

A što piše u zemljišniku? Evo iscrpmnog pojašnjenja iz Grada

 

Uvidom u Zemljišnu knjigu Općinskog suda u Splitu u Gradu su, kako stoji u njihovom odgovoru na pitanje vijećnika Srđana Marinića, koji je od njih tražio reakciju na korištenje javne zelene površine za parkiranje vozila, te upozorio na dugogodišnje korištenje poslovne zgrade u vlasništvu Grada Splita bez naknade; utvrdili da su na predmetnim parcelama, čiji je Grad Split vlasnik u 1/6 dijela, upisane dvije poslovne zgrade, obje u vlasništvu Grada Splita za cijelo, te da je uknjižba provedena sredinom 2014. godine.

Također, utvrđeno je da su obje poslovne zgrade, na zahtjev druge pravne osobe, sredinom 2013. godine legalizirane u tada postojećim gabaritima. Izvidom na terenu u Gradu su, kako navode, utvrdili da poslovne zgrade, zajedno sa zgradom koja je smještena na kal.česl.zem. 9785/3, 9785/9 idr. k.o. Split, čine jednu jedinstvenu građevinsku cjelinu (zgradu) koja se koristi u ugostiteljske svrhe, te da ih trenutno koristi druga pravna osoba, i to bez valjane pravne osnove.

Trenutno su, kako nadalje stoji u odgovoru objavljenom na stranicama Grada, u tijeku pravne radnje u svezi poziva na mirnu predaju predmetnih poslovnih prostora u posjed, nakon čega će postojati pravna osnova za potraživanje naknade koristi koju je Gradu Splitu dužan platiti tzv. nepošteni posjednik.

Navodi i da je na teren izišlo i komunalno redarstvo, koje je utvrdilo da se ispred restorana ˝Maestro˝ nalazi postavljena barijera koja ograničava pristup dijelu zemljišta koje je u suvlasništvu grada Splita, zbog čega je gradskom koncesionaru upućen nalog za postavljanje ograde. Utvrđeno je i da se ispred restorana izvršilo betoniranje dijela "Šumice", te je isto poslano na postupanje građevinskoj inspekciji, te će, s obzirom na 1/6 suvlasništva Grada Splita u idealnom dijelu, komunalno redarstvo utvrditi mogućnost postupanja u smislu donošenja rješenja o uklanjanju.

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Saša Burić/Cropix Tanja Giovanelli Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Sasa Buric/Cropix Sasa Buric/Cropix Sasa Buric/Cropix
Saša Burić/Cropix

Denis Pavlović 

Saša Burić/Cropix

Prometni redari

Saša Burić/Cropix

Vera Ferić i Bojan Ivošević

Saša Burić/Cropix

Bojan Ivošević, Denis Pavlović i Ivan Skejić

Sasa Buric/Cropix

Split 090922.
Ugostitelj Denis Pavlovic zaustavio radnike koje je angazirao Grad na postavljanju rampe na cestu u parku Sumica.

Sasa Buric/Cropix

Split 090922.
Ugostitelj Denis Pavlovic zaustavio radnike koje je angazirao Grad na postavljanju rampe na cestu u parku Sumica.

Sasa Buric/Cropix

Split 090922.
Ugostitelj Denis Pavlovic zaustavio radnike koje je angazirao Grad na postavljanju rampe na cestu u parku Sumica.

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/u-sumici-nema-vise-parkiranja-od-danas-je-to-strogo-pjesacka-zona-grad-je-postavio-rampu-na-nizbrdicu-vlasnik-zemljista-ide-u-pravnu-bitku-ne-mogu-to-samo-tako-zabraniti-1223048 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=e292dcb1ebba937316bb77dc2ce54fe4b54cec39 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=U+%C5%A0umici+nema+vi%C5%A1e+parkiranja%2C+od+danas+je+to+pje%C5%A1a%C4%8Dka+zona%21+Grad+Split+je+postavio+rampu+na+nizbrdicu%2C+vlasnik+zemlji%C5%A1ta+ide+u+pravnu+bitku%3A+%E2%80%98Ne+mogu+to+samo+tako+zabraniti%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fu-sumici-nema-vise-parkiranja-od-danas-je-to-strogo-pjesacka-zona-grad-je-postavio-rampu-na-nizbrdicu-vlasnik-zemljista-ide-u-pravnu-bitku-ne-mogu-to-samo-tako-zabraniti-1223048 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fu-sumici-nema-vise-parkiranja-od-danas-je-to-strogo-pjesacka-zona-grad-je-postavio-rampu-na-nizbrdicu-vlasnik-zemljista-ide-u-pravnu-bitku-ne-mogu-to-samo-tako-zabraniti-1223048 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => EPILOG PRIČE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
SplitEPILOG PRIČE

U Šumici nema više parkiranja, od danas je to pješačka zona! Grad Split je postavio rampu na nizbrdicu, vlasnik zemljišta ide u pravnu bitku: ‘Ne mogu to samo tako zabraniti‘

Piše Tanja Giovanelli
9. rujna 2022. - 12:02

Atraktivna, zakonom zaštićena zelena površina povrh plaže na Ovčicama, poznata kao Šumica, od danas je strogo pješačka zona.

Odlučile su tako gradske vlasti nakon mnogih pritužbi građana koji su se žalili na betoniranje i ograničeno parkiranje koje tamo uveo Boris Pavlović, odnedavni vlasnik restorana "Maestro", a svemu je presudio gradski vijećnik Srđan Marinić, na čiji je upit Grad odgovorio postavljanjem rampe.

Ono što je počelo kao uvod u još jedan produktivan vikend za Pavlovića, kojeg su jutros iznenadili građevinski radovi, tako se pretvorilo u nemilu situaciju koja prijeti opstanku njegove ugostiteljske priče na ovoj adresi.

Podsjetimo, riječ je vrijednom zemljištu na čiju je jednu šestinu kao suvlasnik upisan Grad Split, dok je ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 09:07