StoryEditorOCM
SplitTKO JE OVDJE LUD?

Uznemireni roditelji bolesne djece javili da su poljubili vrata splitske ambulante: ‘Morali su vidjeti, sve im piše...‘

Piše Ivica Marković
3. siječnja 2024. - 12:39

Poslovica kaže da su u laži kratke noge, a ovog puta su, izgleda, u laži "uhvaćeni" roditelji malih pacijenata koji su upisani u pedijatrijsku ambulantu Brda - Ravne Njive.

Naime, jutros nas je nazvala jedna od splitskih pedijatrica koja nam je rekla, kako kod nje dolaze uznemireni roditelji sa djecom, koja su upisana u ambulantu Brda - Ravne Njive, a da tamo nema nikoga. Doktrica ne radi, nema medicinske sestre, a što je najgore, nema ni obavijesti o tome kojem splitskom pedijatru da se jave sa svojom djecom, ako za to budu imali potrebu.

image
Jakov Prkić/Cropix

Tragom te informacije nazvali smo izv. prof. dr. sc. Marion Tomičić, zamijenicu ravnatelja Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije, kao bismo je upitali zašto nitko nije ostavio pisanu obavijest, koji splitski liječnik/pedijatar u primarnoj zdravstvenoj zaštiti mijenja "liječnicu koje nema"?

- Obavijest postoji, zalijepljena je na ulaznim vratima zgrade u kojoj je ambulanta, a zalijepljena je i na šalteru same ambulante (tu je informaciju dr. Tomičić potkrijepila i fotografijom sa šaltera). Prihvaćam mogućnost da je natpis, odnosno obavijest netko skinuo s ulaznih vrata u zgradu, ali natpis sa šaltera nije mogao skinuti, jer je on zalijepljen s unutarnje strane šaltera - kazala nam je dr. Tomičić.

image

obavijest o zamjenama

Dom Zdravlja

Dakle, jedostavno nije istina da obavijesti - nema.

- Liječnica/pedijatrica koja je prije radila u toj ambulanti dala je otkaz u županijskom Domu zdravlja i otišla raditi privatno, što je i najavila tijekom studenog prošle godine. Doktorica je odradila otkazni rok i s zadnjim danom prošle godine više nije zaposlenica Doma zdravlja.

Do 8. siječnja zamjena za ovu liječnicu biti će dr. Dominika Bubić, u ambulanti na Sućidru. Nakon toga će u ambulantu Brda - Ravne Njive doći liječnica koja nije specijalistica pedijatrije, ali već dugi niz godina radi u pedijatriji i ima iskustva. Naravno, imati će i mentoriranje nekog od pedijatara, kojeg će moći konzultirati, ukoliko se za to ukaže potreba - kazuje dr. Tomičić.

Istovremeno Dom zdravlja na specijalizaciji iz pedijatrije ima dovoljan broj liječnika koji specijaliziraju za DZ SDŽ i treba očekivati kako će neki od njih vrlo skoro završiti svoju specijalizaciju i početi raditi.

- U ovom trenutku mi u županijskom Domu zdravlja imamo otvoren i natječaj za primanje pedijatara u radni odnos, no teško je uopće "dobiti" pedijatra jer su deficitarni kadar u cijeloj Hrvatskoj - zaključila je izv. prof. dr. sc. Marion Tomičić.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 21:02