StoryEditorOCM
Splitaj ti budi pametan

Željko Domazet se ne može načuditi: ‘Po Šuti smo najzaduženiji, a po Puljku najmanje zaduženi grad na svijetu...‘

Piše T. Ga.
26. travnja 2024. - 13:54

Grad Split je jedan od najzaduženijih gradova u Hrvatskoj - ustvrdio je Tomislav Šuta, predsjednik splitskog HDZ-a i istaknuo da gradonačelnik Ivica Puljak gradskim vijećnicima ne daje na uvid ugovor o kreditu zaključen između Grada Splita i Europske investicijske banke, dok istovremeno Grad nije aplicirao bespovratna sredstva od Ministarstva turizma i sporta za sportske objekte. Šuta upozorava da se ista situacija ne bi dogodila i sa sredstvima za obnovu Poljuda.

 - Grad Split je najmanje zadužen grad u Hrvatskoj i to drastično najmanje, 1,5 do 2 posto. Kad dignemo kredit od 150 milijuna eura bit ćemo zaduženi 4 posto. A možemo biti zaduženi 20 posto. Tragedija je što prethodne administracije nisu ništa radila, nisu se niti zadužile. Mi ćemo napraviti garaže, škole i vrtiće - odgovorio je gradonačelnik Puljak i dodao da nema razloga da se ugovor o kreditu krije od bilo koga.

O dokumentaciji za povlačenje sredstava od Vlade za obnovu Poljuda, Puljak je kazao da se radi o kompleksnoj dokumentaciji koju je trebalo ispraviti.

Antonio Kuzmanić, zamjenik gradonačelnika, je kazao da je Gradu Splitu odbijena prijava za sredstva za sportske objekte i za to je optužio bivšu HDZ-ovu vlast u Splitu.

- Zbog bazena Jadran koji još nije funkcionalan nismo se mogli prijaviti na natječaj za sportske objekte - tvrdi Kuzmanić.

Tomislav Šuta istaknuo je da nema razloga da bi Gradu Splitu zbog bazena Jadran bilo zabranjeno apliciranje na natječaj Ministarstva za sportske objekte i navodi kako su sadašnjoj gradskoj vlasti uvijek netko drugi kriv za njene propuste.

- Građani Splita i naša djeca će platiti preko 150 milijuna eura kamata - istaknuo je Tomislav Šuta.

- Po jednome smo najviše zaduženi grad na svijetu, a po jednome najmanje zaduženi grad na svijetu… - prokomentirao je Željko Domazet, predsjednik Gradskog vijeća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 13:55