Sport Atletika

Leti kladivo

Ivana Brkljačić, eksplozija u godini Igara

Nakon mitinga u Varšavi kada je prije natjecanja izjavila kako se sjajno osjeća, te da će osvojiti prvo mjesto, da bi na kraju bila druga Ivana Brkljačić se gotovo zarekla kako više nikad neće davati tako bombastične izjave. Rečeno, učinjeno.

BRKLJACIC_HANZEK1-040707
Brkljačić se kandidirala za medalju u Pekingu / CROPIX
Uslijedio je nastup na Kupu Europe u sastajalištu Europe i Azije, Istanbulu gdje je bila prva, ali je većina hitaca završila u zaštitnoj mreži. Istina, bacalište nije bilo propisno ograđeno, te je jedna šipka smetala Ivani, ali pobjeda je pobjeda makar bila ostvarena sa daljinom od 69,37 metara. Nakon toga je naša trofejna kladivašica kazala kako se još traži.

I našla se na EAA mitingu u francuskom Lilleu gdje je kladivo bacila do 74,89 metara čime je ne samo odnijela pobjedu već je ostvarila i treći rezultat ove sezone u svijetu. Ispred hrvatske rekorderke su samo Bjeloruskinja Aksana Miankova (76,19) i Kubanka Yipsi Moreno (76,16), a upravo je ona zauzela drugo mjesto u Francuskoj. Sjajnu pobjedu sa sjajnim rezultatom, Ivana je potvrdila još jednim hicem preko 74 metara:

- Išla sam na sve ili ništa i ponovo sam imala velikih problema s ogradom, jer je čak tri puta kladivo završilo u mreži. Međutim, ono što je prošlo, išlo je jako daleko. Naime, uz pobjednički hitac, još jednom sam bacila preko 74 metra, točnije 74,75, i moram priznati da sam jako zadovoljna - kazala je hrvatska atletičarka.

Jedan od dodatnih razloga dobrog rezultata su dobra publika i “vibra” koji vladali atletskim borilištem.
- Na stadionu je vladala sjajna atmosfera, što mi je također dosta pomoglo. Drago mi je da polako sve dolazi na svoje... Malo kasnije sam počela s treninzima i dugo se tražila s tehnikom, ali ovo je dokaz da se nalazim na pravom putu – zaključila je presretna Ivana.

vlado ozretić

Top 6 svjetskih rezultata u bacanju kladiva ove sezone:

1. Aksana Miankova (Bje) 76,19
2. Yipsi Moreno (Kub) 76,16
3. Ivana Brkljačić (Hrv) 74,89
4. Martina Danišova (Svk) 74,81
5. Volha Cander (Bje) 74,56
6. Betty Heidler (Njem) 74,11

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Atletika