Sport Atletika

marljivo baca kladivo i ne razbacuje se izjavama

Ivana Brkljačić: Medalja na Olimpijadi nije realnost

marljivo baca kladivo i ne razbacuje se izjavama

‘Na tablicama sam šesta ove sezone, a od šeste do osamnaeste razlika je samo pola metra, tako da je u Pekingu zaista sve moguće’, kaže Ivana

‘Na tablicama sam šesta ove sezone, a od šeste do osamnaeste razlika je samo pola metra, tako da je u Pekingu zaista sve moguće’, kaže Ivana

Nakon što je u subotu osvojila drugo mjesto na EAA međunarodnom mitingu u Dublinu, Ivana Brkljačić nije gubila vrijeme već se prvim avionom vratila u svoju bazu, u Budimpeštu kako bi s trenerom Rolandom Vargom nastavila brusiti formu za natjecanje godine, Olimpijske igre.

- Zadovoljna sam plasmanom, ali ne toliko rezultatom. Imam kontinuitet hitaca 72-73 metra, ali kad ne bacim 75 nisam baš sretna. Ako uzmem u obzir da je svjetska prvakinja Heidler bila bolja od mene za pet centimetara, a da sam ja bacila više od bivše olimpijske pobjednice Skolimowske, onda je dobro. Uvjeti su bili katastrofalni jer je zbog kiše krug bio previše klizav - kazala nam je Ivana koja je, u uvjetima idealnima za ozlijediti se, za drugo mjesto kladivo bacila 72.38 metara.

Iza vas je sezona ozljeda...
- U zimskom periodu imala sam dosta problema s koljenom, primala sam injekcije, skoro sam završila i na operaciji, ali i to sam prebrodila. Sad je sve u redu i do Igara ću raditi lagano, tempirati formu, tako da mislim da su šanse da se ozlijedim stvarno minimalne.

ATLETIKA_BRKLJACIC1-160708.1
Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX
Koliko daleko možete u Pekingu, do postolja...?
- Na tablicama sam šesta ove sezone, a od šeste do 18 na toj listi razlika je samo pola metra, tako da je stvarno sve moguće. Meni je realnost finale, dok medalja nije realna već samo san. Ne treba se zalijetati nerealnim izjavama. Ipak, kako je riječ o tehničkoj disciplini stvarno je svašta moguće, netko uvijek može podbaciti, možda se neke stvari poklope.

Uz vas u istoj disciplini nastupit će i Splićanka Sanja Gavrilović koja je B-normu ostvarila prije pet dana u Mariboru?
- Stvarno sam sretna zbog nje, zaslužila je to. Sad je pitanje koliko može u Pekingu jer je cijelu sezonu lovila normu, pa je drugačije tempirala formu. Mislim da od Sanje možemo očekivati njen prosječan rezultat. Ukoliko baci svoj rekord možda bi mogla doći blizu finala.

Žao mi je što nemamo još atletičara na Igrama jer imamo kvalitetu, ali eto neke ozljede spriječile su nas u namjeri da nas bude još više - zaključila je Ivana koja će u Peking, na svoje treće Olimpijske igre, poletjeti 5. kolovoza. Četiri dana prije leta nastupit će u Rijeci na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske.

Opasne Bjeloruskinje

Ivana Brkljačić je šesto mjesto na listi najuspješnijih svjetskih kladivašica ove sezone osigurala kada je krajem lipnja u francuskom Villeneuve-d’Ascqu bacila 74,89 metara. Ispred nje na listi su Bjeloruskinje Aksana Miankova (77,32) i Darija Pčelnik, Slovakinja Martina Danišova-Hrasnova, Kubanka Yipsi Moreno te Ruskinja Gulfija Kanafejeva.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Atletika