Sport Atletika

zimski bacački kup

Kakav dan na ASK-u: Perković bacila najbolji, a Kolak drugi rezultat sezone!

zimski bacački kup

Put je vodio preko 'Kapetanove Kuke', dva blatnjava balotaška zoga te kroz kapiju pored zatvorene butige za kućne ljubimce. Zelena kapija skriva Maslinik atletskih velikana, ali i bacalište splitskog ASK-a koje je i ove godine bilo poprište za vrhunske ateltske domete. Kada je u krugu Sandra Perković, a na zaletištu koplja unutar stadiona Park mladeži Sara Kolak, onda je to doista veliki dan za hrvatsku atletiku, makar se radilo "samo" o Zimskom bacačkom kupu. Sandra Perković je bacila disk do 70,23 metra što je najbolji rezultat sezone u svijetu, a oko pola sata kasnije Kolak je koplje aterirala na 65,23 metra. Bolji rezultat od Sare u svijetu trenutno ove godine ima samo Bjeloruskinja Tatjana Haladovič (65,88).

Sezona bacanja tek je na početku i ne treba previše vremena trošiti na trenutnu listu, no rezultati su u atletici egzaktni, kada koplje leti preko 65 metara, a disk preko 70 već u prvom natjecanju sezone, onda možemo u nastavku očekivati velike stvari.

– Jako sam zadovoljna, četvrtu godinu zaredom bacam preko 70 metara. No, ovaj nastup u Splitu je najgori što se tiče uvjeta do sada, nikad nije bilo ovako hladno niti je ovako puhalo. A vjetar je bio takav da niti je odmogao, niti pomagao. Nakon dvije serije nisam po ovoj hladnoći uspijevala držati toplinu tijela na razini na kojoj sam htjela. Ipak, 70 metara sam prebacila i to je opet sedam metara dalje od druge cure trenutno na svjetskoj rang listi – rekla je Sandra.

Splitom je zadovoljna i Sara Kolak.

- Sezona je odlično počela, prošle godine sam otvorila sa 62, sad je vrhunski otvorena. Prve četiri serije bolje da ne spominjem, ali dobro je na koncu - rekla je Kolak koju su s tribina bodrili i roditelji, ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić...

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Atletika