Sport Atletika

savez i dalje suspendiran

Sedam ruskih atletičara dobilo dozvolu za nastup na međunarodnim natjecanjima

savez i dalje suspendiran

Sedam ruskih atletičara, među kojima su svjetski prvaci Sergej Šubenkov i Marija Kučina, dobili su dopuštenje da se natječu pod neutralnim zastavama na međunarodnim natjecanjima, odlučio je u utorak Odbor za razmatranje dopinških slučajeva Međunarodne atletske federacije (IAAF), dok je Ruska atletska federacija (RUSAF) i dalje je suspendirana s međunarodnih natjecanja.

Svjetski prvak na 110 m s preponama  Šubenkov  i Kučina (skok u vis) te bivši europski dvoranski prvak u skoku u vis Daniil Tsiplakov najpoznatiji su od tih sedam atletičara. Osim njih, odobrenje su dobili  skakači s motkom Olga Mullina i Illia Mudrov te brzi hodači Yana Smerdova i Sergey Shirobokov.

Odbor je ovu odluku donio nakon što je utvrđeno da sedam ruskih atletičara trenira u okruženju koje zadovoljava potrebne antidopinške zahtjeve. Ti atletičari će se, ako pristanu, moći natjecati na Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu u kolovozu ove godine. 

Prije ovih sedam atletičara čija su imena objavljena u utorak ranije ih je još pet dobilo odobrenje Odbora da se natječu pod neutralnom zastavom, a među njima su trkačica na 800 m Julija Stepanova, koja je zajedno sa svojim suprugom Vitalijem Stepanovim, bivšim djelatnikom Ruske antidopinške agencije (Rusada), otkrila skandal sa sustavnim dopingiranjem u Rusiji.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Atletika