Sport Atletika

pod marjan stigle zvijezde Europskog zimskog bacačkog kupa

Najbolji svjetski bacači ovog vikenda u Splitu

Estonac Gerd Kanter, svjetski prvak iz Osake u bacanju diska te Nijemica Betty Heidler, aktualna prvakinja svijeta u kladivu - najveće su zvijezda Europskog zimskog bacačkog kupa koji se ovog vikenda održava u Splitu.

Estonac je potvrdio svoj nastup u zadnji tren, a u petak je razgledao stadion u Parku mladeži prilikom čega nije skrivao svoje oduševljenje.
- Uvjeti su idealni. Vjerujem da će nas i vrijeme poslužiti i da ćemo imati odlično natjecanje – rekao je Kanter koji je vlasnik treće najbolje daljine ikada sa 73.38 m.

Ovo natjecanje atletičarima će idealno poslužiti kao prvi ozbiljan test u olimpijskoj godini. Kanter će imati jaku konkurenciju u srebrnom iz Osake Robertu Hartingu i brončanom Rutgeru Smithu. Kod djevojaka najveća pažnja usmjerana je prema kladivu gdje je najveća favoritkinja Heidler, ali će i ona imati jaku konkurenciju iako će izostati Ivana Brkljačić.
 
Na mitigu sudjeluje 230 atletičara i atletičarki iz 33 države, i to je po svemu najveće atletsko natjecanje u Splitu nakon Prvenstva Europe 1990. godine.

ALEN ORLIĆ / EPEHA

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Atletika