Sport Atletika

najbolja svjetska skakačica uvis među splićanima

Blanka konačno slavila svoje svjetske medalje

Strašno mi je drago što su mi Splićani priredili ovo slavlje i to pred bacačima iz cijele Europe. Neka i oni vide kako se ovdje slavi, rekla je atletska heroina BlankaDo sada je u sklopu projekta vrijednog četiri milijuna kuna prikupljeno oko 93 posto informacija iz škola, a taj posao bi trebao biti gotov do kraja školske godine

Joško i Blanka Vlašić na jučerašnjoj fešti na splitskoj Rivi
I više nego oduševljeno 2500 Splićana i Splićanki dočekalo je u petak navečer svoju sportsko-atletsku heroinu Blanku Vlašić na Rivi. Kako sve naposljetku dođe na svoje, tako je napokon i Blanka dočekala svojih pet minuta među “svojim Splićanima” nakon cijelog niza izvanrednih rezultata. Istinabog, doček je bio nezasluženo loše posjećen, za čak dva svjetska zlata (s otvorenog i iz dvorane su bila na pozornici). Jadnu je prati peh s tim proslavama.

Naime, prvo slavlje medalje velikog zlata iz Osake sasvim razumljivo je odgođeno zbog pijeteta prema žrtvama nezapamćene tragedije, vatrogascima s Kornata, a sinoćnja je odrađena poprilično mlako. No, najbolja hrvatska atletičarka svojim sugrađanima nije to uzela za zlo.

- Strašno mi je drago što su mi moji Splićan organizirali ovi doček i veselu proslavu, naročito zbog toga što su ovdje bacači i bacačice gotovo iz svih europskih zemalja. Neka malo i oni vide kako mi slavimo... - kazala je Blanka.
Prvo su se na binu popeli članovi njenog stručnog stožera, fizioterapeuti Joško Gerželj i Vinko Tranfić, te Blankin otac i trener Joško Vlašić. Bojan Marinović, također trener, izostao je s proslave jer je veliki navijač Liverpoola, te nije želio propustiti sinoćnji ogled Redsa.

Feštom na Rivi se dvostruka svjetska prvakinja pridružila galeriji sportskih velikana podno Marjana koji su svoje zvjezdane trenutke imali upravo na omiljenom sastajalištu Splićana. Blanka tako stoji bok uz bok s Goranom Ivaniševićem, trofejnom Jugoplastikom - generacijom iz 2001. (prvaci Hrvatske), i legendarnoj Đurđici Bjedov.

Organizatori europskog zimskog bacačkog Kupa spojili su doček trofejne Blanke s otvaranjem velike atletske manifestacije koja će se danas i sutra održavati u gradu podno Marjana. Na otvorenju su nazočili predstavnici sve 33 reprezentacije, čak 236 bacača i bacačica će u Splitu pokušati pokazati za što su sve sposobni.

Noć slavlja na Rivi dodatno su zagrijavali klapa “Slobodna Dalmacija”, Marijan Ban, Alen Nižetić i ostali domaći izvođači.

Konfete

Blanka je malo zakasnila na proslavu, a čim se pojavila pored bine, hrpa novinara, fotografa, ali i obožavatelja u trenutku je okružila našu visašicu. Strpljivo je odgovarala na sva pitanja, potpisala sve autograme i odradila fotografiranje, da bi se uz veliki vatromet konfeta konačno popela na binu.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Atletika