Sport Atletika

Prvi dan 8. dan Europskog zimskog bacačkog kupa

Splićani, ovo nije za bacit

Goldie Sayers baca / Joško Ponoš / CROPIX
Prvoga dana Europskog zimskog bacačkoga kupa, što se ovog vikenda održava u Parku mladeži u Splitu, dijelile su se medalje u četiri seniorske discipline, te isto toliko u kategorijama atletičara do 23 godine.

Natjecanja su počela  u 8.30 sati, a prve su na teren izišle bacačice koplja. Subotnji dio programa završili su bacači diska, među kojima je nastupio i aktualni svjetski prvak, Estonac Gerd Kanter.
 
Iako je riječ o najvećem atletskom događaju u Splitu još od Europskog prvenstva 1990. godine, očito je da Splićani nisu nimalo zainteresirani za Bacački kup, jer ih je jučer na tribinama Parka mladeži bilo jako malo. Iako se ulaz nije naplaćivao. Potpuno suprotno zanimanju  za skakački miting na Gripama, održan prije mjesec dana.

No, tamo su svi došli radi Blanke, a među bacačima nema takvog mamca za izbirljivu publiku. Usprkos vrlo lijepom i toplom vremenu, koje je pomalo u suprotnosti sa “zimskim” nazivom natjecanja, Splićani su dan radije proveli u šetnji prirodom ili u ispijanju kava na štekatima, nego li gledanjem koliko će daleko neki atletičar baciti kuglu, kladivo, koplje ili disk. U gledalištu je bilo tek 50-ak ljudi.

Većina hrvatskih natjecatelja nastupa u nedjelju. Od naših su u subotu bacali samo talentirani 17-godišnji Marin Premeru (u seniorskoj konkurenciji bacača diska), te 19-godišnja Ivana Vuković, koja je osvojila broncu u bacanju koplja, među atletičarkama do 23 godine. U nedjelju će nastupiti Sanja Gavrilović (kladivo), Sandra Perković i Vera Begić (disk), Edi Ponoš i Goran Vuković (koplje), te Dubravko Brdovčak i Nedžad Mulabegović (kugla).

                                                                                                          Toni Bilić

 

Žene - koplje.
1. Goldie Sayers (Velika Britanija) -  63,65
žene - kugla.
1. Assunta Legnante (Italija) - 18,98
Muškarci - kladivo.
1. Marco Lingua (Ita) - 77,87
Muškarci - disk
1.  Gerd Kanter (Estonija) - 65,20
Žene (U23) - kugla.
1. Irina Tarasova (Rusija) - 16,73
žene (u23) - koplje.
1. Marija Abakumova (Rusija) - 62,07;, 3. Ivana Vuković (Hrvatska) 53,41
Muškarci (U23) - kladivo.
1. Juri Šajunu (Bjelorusija) - 73,32
muškarci (u23) - disk.
1. Nikolaj Sedjuk (Rusija) - 63,20

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Atletika