StoryEditorOCM

Barbara Matić u središtu MOO-a u Lausannei: Trnci su mi prošli kroz tijelo, neopisiv osjećaj

Piše P. S.
9. veljače 2024. - 13:58

Dvostruka svjetska prvakinja i olimpijka Barbara Matić (Rio de Janeiro 2016 & Tokyo 2020) primljena je u sjedište Međunarodnog olimpijskog odbora (IOC) u Laussanei, te je u istom potpisala Zid olimpijaca.

Ekskluzivno izaslanstvo europskih judaša posjetilo je u četvrtak poslijepodne Međunarodni olimpijski odbor. Pozvano je šest visoko odlikovanih judaša, među kojima je bila i 29-godišnja Splićanka. Uz nju su prisustvovali dvostruki olimpijski prvak Lukas Krpalek (CZE/+100), svjetski prvaci Francisco Garrigos (ESP/-60), Nils Stump (SUI/-73), osvajačica srebra s OI u Tokiju Michaela Polleres (AUT/-70kg) te viceprvakinja svijeta Alice Bellandi (ITA/-78).

- Zaista je impresivno biti ovdje u Laussanei, u sjedištu Međunarodnog olimpijskog odbora, doslovno vas trnci prolaze kroz tijelo i onda još kao ‘šlag na kraju‘, potpis na zidu slavnih. Jednostavno neopisiv osjećaj, iznimno sam presretna i zahvalna na ovoj prilici. Iskustvo za pamćenje dolaskom u MOO-u, pogotovo u olimpijskoj godini – kazala je Matić.

Šest aktivnih sudionika, redom olimpijaca, ovjekovječili su se na tzv. Zidu olimpijaca u sjedištu MOO-a, primili diplome MOO-a i dali detaljne intervjue za Olympic Channel.

- Želimo vam puno uspjeha na Igrama u Parizu i čast nam je predstaviti vam sjedište našeg ureda. Posjeti poput vašeg šlag su na torti za naših 800 zaposlenika kada su u pitanju pripreme za sljedeće Igre - istaknuo je direktor komunikacija MOO-a Christian Klaue.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 18:31