StoryEditorOCM

Nova tragedija u svijetu sporta: mladi boksač preminuo prije vaganja, imao je samo dvadeset godina

Piše R. R.
23. ožujka 2024. - 08:20

Nova tragedija u svjetskom sportu, ovaj put u borilačkim sportovima. U Japanu je preminuo 20-godišnji boksač Kanamu Sakama. Sakama je imao zdravstvenih problema i morao je otkazati borbu koja je bila planirana za 18. ožujka. Tada je trebao boksati protiv Hirokija Okija u Tokiju, a svi su očekivali da će doći do tog dvoboja u novom terminu.

Nažalost, do tog nije došlo jer je Sakama preminuo na dan kada je trebalo biti vaganje. Nisu poznati detalji smrti koja je ostavila u šoku sve u svijetu boksa u Japanu, jer je jako brzo jedan mladi, sportski, život ugašen. Vlasti u Japanu nisu se još oglasile povodom ovog tragičnog događaja, a boksački savez je objavio da uzroci smrti još uvijek nisu poznati.

Sakama je imao omjer 9:0 u profesionalnim mečevima, od čega je osam završavao nokautom i bio je iz skupine najtalentiranijih japanskih boksača boksera.

Ono što je posebno zabrinulo Japance je podatak da je ovo druga tragedija u ja-panskom boksu u zadnjih mjesec dana. Život je nedavno izgubio Kazuki Anaguchi, koji je podlegao ozljedama koje je dobio u ringu 26. prosinca nakon borbe protiv Seija Tsutsumija, a povodom spomenutog slučaja izvještaj će japanske vlasti podnijeti 15. travnja.

Dosta je pitanja u Japanu nakon nove tragedije, a mnogi postavljaju i pitanje u kakvim uvjetima treniraju mladi sportaši? Mnogi su mišljenja da se dosta toga radi preko granica koje može podržati njihov organizam.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. ožujak 2024 10:06