StoryEditorOCM
Borilački sportoviveliki povratak

Ovo se dugo čekalo! Torcida oživljava ‘Trofej Marjana‘: Hajduk je pozivao same velikane, a evo što sada spremaju...

Piše Sport SD
13. siječnja 2024. - 11:34

Boksački klub Torcida Split, dvostruki uzastopni prvaci 1. Hrvatske boksačke lige, u svibnju 2024. godine u Splitu pripremaju kvalitetan međunarodni boksački turnir Trofej Marjana.

Novi je to projekt ambicioznog boksačkog kluba s Poljuda koji je pokrenut tek 2018. godine na inicijativu predsjednika i glavnog trenera BK Torcide Dražena Burića (bivši teškaš i reprezentativac) koji torcidaše uspješno vodi uz trenera Matu Domazeta i tajnika Marka Troskota.

Kroz međunarodni boksački turnir Trofej Marjana želi se oživjeti dugogodišnja tradicija nogometnog Trofeja Marjana u Splitu koji se održavao redovito od 1974. do 1989. godine i na kojem su uz domaći Hajduk i najbolje klubove ondašnje lige sudjelovali brojni ugledni gosti iz inozemstva, trofejni klubovi kao što su Ajax, Anderlecht, Bordeaux, Nantes, Rapid Beč, Grasshopper, Banik Ostrava ili brazilski Vasco de Gama (prvak Južne Amerike!), te jake reprezentacije Poljske, Rumunjske ili ondašnjeg SSSR-a. U tom periodu Trofej Marjan bio je najkvalitetniji domaći nogometni turnir i prepoznatljivi simbol početka proljetne nogometne sezone.

image
HBS

U novu 2024. godinu boksači Torcide ulaze kao najveći favoriti za osvajanje trećeg seniorskog naslova zaredom u Prvoj HBL, redovito osvajaju i medalje na pojedinačnim državnim prvenstvima, a torcidaši imaju sve više predstavnika u nacionalnim selekcijama svih dobnih skupina, kao i na velikim međunarodnim natjecanjima.

BK Torcida, otkad se natječe na svim domaćim prvenstvima od 2021. godine, istaknula se i kao organizator boksačkih natjecanja u Splitu, pa je i drugu uzastopnu titulu 2023. godine proslavila kao domaćin posljednjeg kola Hrvatske boksačke lige u velikoj dvorani Sportskog centra Gripe.

U prostoru svog kluba ispod istočne tribine na Poljudu ugostili su na treninzima A reprezentaciju Italije, predvođenu jednim od najtrofejnijih boksača u povijesti Robertom Cammarelleom, a na sparinzima su im bili i reprezentativci Češke, te naši najuspješniji boksači kao što su olimpijac Gabrijel Veočić, Marko Milun, Alen Babić, itd…

image
HBS

Boksački klub Torcida ima sve više mladih članova, a sve brojnije na treninzima u klubu su i djevojke. U pravom smislu riječi oživjeli su boksačku scenu u Hrvatskoj i potaknuli zanimanje mladih za boksom u Splitu, a pokretanje boksačkog Trofeja Marjan bit će novi iskorak u podizanju kvalitete i razvoju splitskog boksa.

Želja je organizatora da međunarodni boksački turnir Trofej Marjana bude tradicionalan u Splitu i postane prepoznatljiv i ugledan u boksačkom svijetu kao što je nekada bio u nogometnom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 06:51