StoryEditorOCM
Borilački sportoviemotivna objava

‘Za***ao sam, hoću se vratiti kući‘: Babić je propustio priliku života, sada se posuo pepelom

Piše Sport SD
2. studenog 2023. - 09:14

Prošlo je više od pola godine otkako je Alen "Savage" Babić posljednji put ušao u ring. Iako smo ga do tog trenutka navikli gledati da melje sve pred sobom, nažalost je upisao prvi poraz u profesionalnoj karijeri od Lukasa Rozanskog te nije uspio postati WBC prvak u "bridger" kategoriji - piše Fightsite.

Babić je i dalje bio na nogama, nije bio nokautiran, ali sudac kao da je samo čekao priliku da prekine meč i proglasi domaćeg borca pobjednikom ove borbe. Propustio je priliku postati prvim hrvatskim boksačem sa svjetskom titulom još od 2007. godine i Stipe Drviša koji je tada osvojio WBA titulu svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji.

Prava je šteta što tada nije osvojio naslov, a mnogi smatraju da je jedan od razloga tomu što je otišao od svog glavnog trenera, legendarnog Leonarda Pijetraja. Nakon današnje objave, čini se da je to shvatio i sam Babić, čije izlaganje prenosimo u cijelosti:

"Na ovoj slici sam bio na vrhu svijeta, par trenutaka nakon ove slike kreće kaos. Ispostavilo se da se sve otelo kontroli i da sam po ne znam koji put otišao u ‘crveno‘. Sve mogu sam, najjači sam, nitko mi ne treba i slični osjećaji su postali moja hrana, moja baterija - neiscrpna baterija, ili barem sam tako mislio. Ali... ona poznata ‘what comes up must come down‘ je li!? Moje dno se dogodilo u najgorem mogućem trenutku - u ringu pred borbu koja bi me lansirala u boksačku povijest pred očima cijele nacije. U najveću borbu života ušao sam s ljudima koji su iznevjerili moje puno povjerenje te su s osmijehom nestali iz mojeg života iste sekunde. Dok sam silazio iz ringa jedan čovjek mi je bio pred očima, moj mentor sa slike Leonard Pijetraj. Je** ga. Za**bao sam. Hoću se vratiti kući."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 13:49