Sport Dalmacija u balunu

croatia zmijavci - slaven belupo (15.30)

Nikad klub iz Imotske krajine nije igrao šesnaestinu finala Kupa

croatia zmijavci - slaven belupo (15.30)

Danas u Zmijavce na megdan šesnaestine finala  nogometnog Kupa trećeligašu Croatiji dolazi prvoligaš Slaven Belupo, jedan od rijetkih osvajača toga prestižnog trofeja koji nije u uskom krugu hrvatskih nogometnih velikana poput Dinama, Hajduka i Rijeke.

Zapravo, bit će to i povijesna utakmica jer do sada u našoj državi niti jedna momčad s područja Imotske krajine nije došla do šesnaestine finala. Osim toga Croatiji je to do sada i najveći nogometni uspjeh. Redom su pobjeđivali sve protivnike i časno će zastupati interese svoje županije i svoga nogometnog saveza.

A u Zmijavcima ovih dana naprosto vrije. Što od ubrzanih priprema oko organizacije utakmice, dočeka brojnih gostiju, do uređenja terena i okružja.

– Želimo još jednom potvrditi ulogu izuzetnog domaćina, kao što smo to već prezentirali kada su nam u goste došli sada već i naši veliki prijatelji iz Ferenčinaca. Na brojnim sastancima uprave kluba, vjerujte, to nam je bio prvi i osnovni zadatak. Dočekati renomirani klub, njihove predstavnike, eventualno i njihove navijače, ostaviti dobar domaćinski dojam, a momčadi na terenu neka odigraju onako kako znaju. Nama je i ovo do sada izvrstan rezultat, no u kupu vam je uvijek sve otvoreno - veli nam tehnički direktor kluba Svetimir Mrkonjić.

A momčad Croatie, kako su se pripremili igrači?

Motivira ih bod iz Baške vode

– Čujte, osvojenim bodom iz Baške Vode, a imali smo šansu donijeti i sva tri, dobilo se samopuzdanje u cijeloj momčadi. Mnogim igračima ovo je prvi susret s prvoligaškim igračima i svatko na svoj način želi iskoristiti šansu, jer kako i sami kažu, ako budeš dobar u izlogu, tko zna, moguće da neki i ode u Prvu ligu. Naš marljivi i stručni trener Mislav Karoglan i njegov pomoćnik Goran Karoglan dobro su se pripremili i za ovaj izazov. Treninzi su bili kvalitetni, nema kartoniranih ni ozlijeđenih igrača, još samo da ne bude kiše, vjerujte bit će to utakmica za pamćenje – veli nam Mrkonjić.

A što će biti na tribinama? E, to stvarno zanima mnoge skoro kao i sama utakmica. Popularni Noćni jahači, vjerni navijači Croatije, pripremaju se za ovaj povijesni susret svojih miljenika. Ljuti su i to su nam priopćili prije utakmice. Nepravedno su, tvrde, prozvani da su tankih živaca, kako su htjeli ući u teren u Baškoj Vodi. Od toga tvrde svi odreda nema nikakve istine. 

– Vrata od ulaza na igralište bila su otvorena. U navijanju i naguravanju jedan član uprave, a ne Noćni jahač, gurnut je prema izlazu. I to je to. Nismo mi huligani, to se vidjelo do sada bezbroj puta. Nama je navijanje i pjesma osnova dolaska na utakmice. A vidjet ćete kako ćemo dočekati Slaven Belupo. Za pamćenje – vele Noćni jahači.

Znači, isplati se danas biti u Zmijavcima jer svi koji dođu bit će dio povijesti ovog vrlo kvalitetnog trećeligaša.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu