Sport Dalmacija u balunu

dalmatinski derbi

Razmahali se Repićem: Dugopoljci rano poveli, Zadrani do poluvremena ‘tricom’ riješili pobjednika

dalmatinski derbi

Samo nastavite igrati ovako i momci, nema straha, poruka je veterana Zadra koji su zauzeli " B" ložu u Stanovima. Doista, način na koji je zadarska momčad odigrala prvo poluvrijeme " miriše" na lijepu priču. Istina, morali su doživjeti "šok" jer je Filip Lišnić, u začetku utakmice odmjerenim udarcem pogodio u gornji lijevi kuta Josipa Bendera. Onda se ukazao jedan novi Zadar, koji je zaigrao gotovo prvoligaški  Dragan Župan je izveo slobodan udarac, u petercu se odlično snašao Jure Jerbić i glavom pogodio za poravnanje.

Slično se odigrala akcija za drugi pogodak domaćina, Matteo Pranić poslao je s lijeve strane loptu, "lisac" Antonio Repić odradio je završni posao. Isti igrač je kod trećeg goola sve odradio sam, odlično je ciljao i procijenio kako vratar Hrvoje Ćubrić neće uspjeti dohvatiti loptu koja je liznula uz lijevu vratnicu i završila u mreži. Između opisanih pogodaka, obje momčadi imali su po jednu stopostotnu prigodu, ali su vratari odlično odradili svoje. U nastavku, Zadar zadovoljan, kontrolirao je utakmicu, pa se rezultat nije mijenjao. Valja istaknuti iznimnu korektnost i nadasve sportsko ponašanje gostiju iz Dugopolja, koji mogu biti primjer mnogima.

Krešimir Sunara, trener Zadra: Iza nas je teških šest dana, uključujući i produžetke, u početku malo opreza u čekanju dok nas " probije znoj". Opet smo se nakon minusa vratili, ali nam je prvom dijelu osim vodstva Dugopolje pravilo probleme, stvorili su dvije - tri prigode. U drugom nismo dozvolili da nam se nakon sigurnog vodstva ne dogodi Vukovar. Čestitam Luki Modriću na tituli najboljeg igrača Svijeta, ispred kluba i u svoje osobno ime, ovo je dodatni poticaj za našu školu nogometa. Svom kolegi Denisu Bezeru treneru Kustošije, koji je dožio moždani udar, želim, što skoriji oporavak.

Miroslav Bojko, trener Dugopolja: Naš pokušaj da na otvaranju utakmice visokim postavljanjem pritisnemo Zadar i tako ih uvedemo u nervozu. Ali, dogodilo se suprotno, nakon primljenog gola nisu bili nervozni oni nego mi. Naša naivnost i neke pogreške otvorile su Zadranima prostor, dobro su nas iskontrirali.

Stanovi

ZADAR – Stadion " Stanovi". Gledatelja: 500. Zadar – Dugopolje 3:1 (1:3).

Sudac: Dino Papak (Šibenik) - 6.

Strijelci: 0:1 Lišnić (4), 1:1 Jerbić (18.), 2:1 Repić (27), 3:1 Repić (45) .

Žuti karton:Župan , Blažević ( Zadar), Čerina, Llanos ( Dugopolje)

Najbolji igrač: Antonio Repić ( Zadar).

ZADAR: Bender (6,5), Sarić (6,5 ), Jerbić (6,5) , Iveljić (6,5), Pranić (6,5), Župan (7)( od 90. Tokić - ), Lepinjica (6,5), Majić (6,5), Jurić (6,5)(od 62. Begić 6,5) , Repić (7), Blažević (7)( od 73. Torbqarina - ).

DUGOPOLJE: Ćubrić (6,5), Lišnić (6)( od 57. Ilić 5,5), Llanos (5), Čerina (5,5)( od 77. Čerina - ), Živković (5,5), Primorac (5,5), Radošević (5,5), Prelčec (5,5), Delić (5,5), Maglica (5,5) , Krstulović – Opara (5,5) .

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu