Sport Dalmacija u balunu

druga hnl

Zadar i Solin kreću u boj za ostanak: Idemo po tri boda, voda nam je do grla

druga hnl

Od poraza sa Šibenikom Zadrani su vidali “rane”, a koliko se u tome uspjelo vidjet će se u današnjem srazu (15.30 sati) sa Sesvetama na Stanovima.

Sve što se moglo i trebalo urađeno je u momčadi Zadra, vjeruje se da će i negativan start od dva poraza na početku natjecanja u drugom dijelu polusezone proći i to baš sa Sesvetama. Svi igrači koje odabere trener u prvu jedanaestoricu su spremni, a Antonio Repić, napadač je rekao:

- Mislim da smo se, ja jesam oporavili od poraza u Šibeniku. Okrenut je novi list, zaboravljeno je sve što je bilo, na tome smo gradili naše treninge jer se moramo i trebamo okrenuti sljedećim nastupima i utakmici sa Sesvetama koja nam je jako bitna. Došla je “voda do grla“ svi smo spremni da je odradimo kako god znamo i umijemo da upišemo bodove - kaže Repić i nastavlja:

- Svjesni smo da smo “kiksali“ dva kola, nema nam više popusta. Mi iz ove situacije možemo izaći samo tako što ćemo skupiti svi glave i ginuti jedan za drugog. Napaliti se na pobjedu odigrati dobro i evo nas na kolosijeku kojeg smo zadali. Sesvete su dobra momčad ne smijemo se zavaravati niti se zavaravamo, tko uđe bolje u susret pobjeđuje, a vjerujem da ćemo to biti mi. Domaći teren je prednost i vjerujem da ćemo ga iskoristit, gradit ćemo nepobjedivost na njemu od ovog susreta.

Repić je dodao kako je ovo prilila sa se uhvati vlak za gornji dio tablice te je pozvao navijače da podrže momčad.

Nogometaši Solina na svom će travnjaku pored Jadra danas ugostiti Hrvatski dragovoljac (15.30 sati). Logično bi bilo da su čak četiri osvojena boda u dva kola nastavka prvenstva (pobjeda protiv Međimurja, bod s Poljuda) “modrima” donijela i određeni pomak na ljestvici, bijeg iz opasne zone, ali nažalost po sastav trenera Borisa Pavića uglavnom su odlično startali i rivali s dna tablice.

Stoga danas Solinjani u novom okršaju protiv jednog od izravnih konkurenata u borbi za ostanak nemaju drugog izbora nego tražiti pobjedu kako bi se u godini u kojoj klub slavi stoljeće postojanja očuvao drugoligaški status.

S momčadi iz Sigeta u goste Solinjanima stiže njihov bivši trener Krešimir Sunara, koji je poveo momčad početkom 2014. godine. Tada je u điru za klupu Solina, pa čak i u posjetu klubu, bio i legendarni Miroslav Ćiro Blažević, a te sezone klub je ispao u treću ligu. Otkad je ponovno preuzeo kormilo, Dragovoljac je pod Sunarom u dva kola nastavka prvenstva osvojio svih šest bodova.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu