Sport Dalmacija u balunu

peto izdanje

Rat vratara podržavaju brojne generacije hajdukovaca, neki nisu zadovoljni trenutnim stanjem na Poljudu

peto izdanje

Kakva će to biti vratarska promenada, na terenima Uniona na TTTS-u kreće dvodnevni Rat vratara, koji doživljava svoje peto izdanje. 

Gotovo 200 vratara u 11 kategorija borit će se za titulu najboljih u zanimljivom natjecanju u kojem vratari u tri minute moraju pokazati sve ono što ih čini posebnim, od igre s loptom, preko brzih reakcija...

- Krenuli smo od ničega, napravili smo nešto. Imamo 11 kategorija, odbili smo sigurno 50 djece jer smo kratki s vremenom. Biti vratar je specifično. Danas je vratar vrlo bitan u nogometu, zato ovakva natjecanja imaju svoj bitni smisao - rekao je glavni organizator Milenko Bikić na press konferenciji održanoj u Kući slave splitskog sporta.

Neće biti Hajdukovih vratara, Bikić daje svoj maksimum ne bi li i Poljud shvatio važnost događaja.

- Maksimum sam sebe dao kako bi pokušao dovesti djecu iz Hajduka. Prošle godine jedina veza s Hajdukom je bio Ivica Roguljić koji je sada u stožeru prve momčadi. Žalosno je reći da nemamo nikakvog odnosa, a ovaj se turnir organizira zbog djece - kazao je Bikić.

Rat vratara podržavaju brojne generacije Hajdukovih vratara, na jednom mjestu okupili su se Mladen Pralija, Ivan Pudar, Tonči Gabrić, Vladimir Balić i Stipe Pletikosa.

- U naše vrijeme puno toga nije bilo. Danas je to na puno većoj razini. Ovo puno znači za djecu - rekao je Pralija, a na njegove riječi nadovezao se Pudar.

- Hajduk je uvijek davao odlične vratara, naša škola bila je posebna. Po meni, svi u Hajduku bili smo najbolji. Evo, vidite nas ovdje, svi smo bili kapetani i dali sve od sebe. Volio bi da u određenom momentu sakrijemo nešto od javnosti. Kada vidim danas kako neki rade nisam baš zadovoljan.

Balić: Grbić je trebao biti prvi golman

Tonći Gabrić govorio je o aktualnom trenutku.

- Drago mi je da smo svi treneri i našu školu održavali. Žao mi je što su iz Hajduka prošle godine otišla četiri domaća vratara, ne pamtim da se to dogodilo - kazao je Gabrić.

Vladimir Balić nastavio je razgovor o Hajdukovim vratarima.

- Ovaj projekt koristi mnogim vratarima i Hajduku, jer će dio njih doći tamo. Šest prijelaznih rokova, otkad smo mi otišli nijedan vratar nije stigao u omladinsku školu Hajduka. Netko je napravio štetu od jako puno, Grbić je trebao biti prvi golman, a nakon toga je trebao ići na prodaju - dodao je Balić.

Stipe Pletikosa od prvog dana podržava Rat vratara, praktički je zaštitni lik zanimljivog natjecanja.

- Drago mi je što sam među ljudima koji su imali velik utjecaj na moju karijeru. Bike (Milenko Bikić op. p.) mi sada trenira sina. Žao mi je što nitko od njih sada nije u Hajduku. Postulati koje je Beara postavio u Hajduku su pravi temelj za razvoj vratara. Korijeni moraju ostati uvijek isti - rekao je Pletikosa. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu