stdClass Object ( [id] => 243094 [title] => Antina kalvarija: Od sinjskog dijamanta do 'Zlatne kante' [alias] => antina-kalvarija-od-sinjskog-dijamanta-do-zlatne-kante [catid] => 276 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Ante Vukušić, “sinjski dijamant”, golgeter Hajduka (u dvije uzastopne sezone najbolji strijelac “bijelih”), doživljava čudnu sudbinu. Kao da je u deviznom kavezu, zarađuje oko 400.000 eura godišnje, isplate od njegova kluba Pescare zastanu, ali idu, iako sa zakašnjenjem, kako je to u klubovima s nestabilnim financiranjem.

Unatoč tome što svakodnevno trenira, vrlo ozbiljno i predano, od njegovih nastupa nema ništa. Barem za sada, sve dok mu se ne nađe klub u koji će ići u posudbu. Kažu mi, vjerojatno u Belgiju.
Vukušić je još jedan u nizu igrača Hajduka kojega je vodstvo “bijelih” nastojalo što prije prodati, čak pod svaku cijenu, kako bi se u Poljudu spasili od prijetnje bankrota. To je politika splitskoga kluba, koju je odobrio navijački puk preko udruge “Naš Hajduk”, da se klub spašava prodajom igračkoga kadra kako bi se održao status quo. Ali to je druga priča.

Što se tiče Vukušića, on je zadovoljan i nije zadovoljan. Dokopao se inozemstva, što je san svakog nogometaša, angažmana u serie A, vrlo dobre gaže. S tog aspekta Vukušiću je dobro, ali sa sportskog stajališta, to da ne igra, da je faktički odbačen, tužni je dio priče.

– Gurali su me u Pescaru, zapravo, izgurali su me – rekao mi je u telefonskom razgovoru Vukušić. – Dvoumio sam se da li da prihvatim taj angažman, i to ne zbog para, koliko zbog statusa tog kluba u talijanskoj prvoj ligi. I pokazalo se da to nije bila sredina za mene. Ma, primili su me fantastično, tako je to Italiji kad dođe novi igrač. Poslije se to ofucalo.

Ostao sam bez podrške

Vukušić je dugo bio u izlogu, dvije utakmice protiv milanskog Intera bile su mu legitimacija za Italiju, trener Pescare, novog prvoligaša, Giovanni Stroppa poželio ga je angažirati. Međutim, kako to biva kad mladi igrač dolazi u novu sredinu, Vukušiću je trebalo vremena da se ambijentira, privikne, ali je Stroppa poslije tri mjeseca dobio otkaz. Tako je Vukušić ostao bez podrške…

Ipak, igrao je, treneri su se mijenjali: Bergodi, Nobili, Bucchi, opet Nobili. “Sinjski dijamant” nije baš blistao, zabilježio je 19 nastupa, samo tri utakmice odigrao je svih 90 minuta, postigao je jedan gol (19. kolo Pescara – Genoa 2:0, drugi gol), od 30. kola više nije igrao. Pescara ga se želi riješiti, posuđen je u Švicarsku, igrao je za Lausanne, ispali su iz lige… Sad čeka novu destinaciju.



Mladi Sinjanin, bivši centarfor Hajduka, ostat će upamćen u Pescari kao igrač s najvišim transferom u povijesti kluba. U kuloarima je proglašen za “Bidone d’Oro” (Zlatnu kantu), trofej koji se dodjeljuje igračima koji su bili razočaranje. Takav su “trofej” dobili u “calciju” i prave vedete, na primjer, tijekom proteklih godina, Rivaldo, Vieri, Adriano (čak tri puta), Milito, Pato…

– Naravno da nisam zadovoljan svojim igrama, ali, vjerujte, teško je igrati u klubu osuđenom na ispadanje. Oni samo nabijaju loptu, nisu mi stvorili mogućnost da dođem jedan na jedan, pa da prođem, dođem u šansu. Nije bilo ni pravog centaršuta… Naročito je ružno što često mijenjaju trenere, to je u Italiji uobičajeno… Za mene je ovo velika škola. Međutim, Hajduk je Hajduk, Poljud je jedinstven. Tko u bijelom dresu Hajduka samo jednom istrči na Poljud, zauvijek mu pripada.

Vukušića vežu lijepe uspomene uz splitski klub: pet nepunih sezona u prvoj momčadi, osvojen Kup Hrvatske, ostvaren plasman u Euroligu, nevjerojatna pobjeda od 2:0 u Milanu protiv Intera, ali iznad svega pobjedonosni gol protiv Anderlechta u Splitu (1:0) u 96. minuti.

– Sjećam se, naravno. Imam na laptopu dosta snimki, često pogledam, uglavnom kad sam loše raspoložen. Odmah mi se vrati snaga. Sjećam se kako su me mislili poslati na kaljenje, na posudbu, onda sam protiv Dinama ušao umjesto Darija Jerteca, zabio gol, ostalo je 2:2. Tako sam i ja ostao… Bilo je golova, možda sam mogao i bolje, ali stjecao sam iskustva. Kako ću odvojiti najdraži…

Pomogao roditeljima, kupio stan u Sinju, ali...

Dakle, taj u derbiju s Dinamom je poseban, onda po kronologiji dolazi onaj iz kaznenog udarca protiv Intera (vodstvo 1:0), a ta igra, pa i taj pogodak odveli su ga u Italiju, ali ipak je poseban pobjedonosni protiv Anderlechta.

– Najprije smo izveli pothvat kad smo se plasirali kroz kvalifikacije u Euroligu, tih šest utakmica za sve nas su nezaboravne. Znate i sami kako je to bilo protiv Anderlechta, igrala se nadoknada, sudac je bio jedan Turčin (Bülent Yildirim, radi kronike), čekao se zadnji zvižduk, Marin Ljubičić gurnuo mi je loptu u prostor, odmah sam je zapalio, neobranjivo… Majko Božja, koje je to slavlje bilo.

Onda se sjetio i svojega gola u finalu kupa, protiv Šibenika u uzvratu (0:2). Vukušić kaže da ga baš ne muči nostalgija, jer je Pescara doslovno preko puta Splita. Kažu mu da je Pescara grad pobratim sa Splitom, prisjećaju se svi doktora baluna Bake Sliškovića, njegovih golova iz slobodnih udaraca (valjda i lutanja, noćarenja – op.a.). A kako ga čeka nova destinacija, stanuje u hotelu…

– U neku ruku mi je krivo što nisam u momčadi, treniram odvojeno, dali su mi posebnog trenera Bruna Nobilija, radimo pošteno, kod mene nema posustajanja. Držim da imam sudbinu u svojim rukama, nikako me ne zadovoljava trenutna situacija. I to što sam zaradio, to jest zarađujem, dobro je, ali važnije mi je igrati.



Vukušić se vjenčao s Ratkom Romac, svojom, ajmo tako reć, dječačkom ljubavlju (ljubovali su šest godina). Najprije se prošlog ljeta dogodilo ono državno, civilno vjenčanje, nekako na brzinu, prije odlaska u Italiju. Onda je ovog ljeta došlo crkveno, naravno u Gospi Sinjskoj. Jer u siječnju dolazi prinova, Ratka je trudna.

Bilo je tu više od 200 svatova: rodbine i prijatelja. Vjenčanje je obavio fra Ante Klapež, gvardijan franjevačkog samostana i svetišta Gospe Sinjske. Od aktualnih prvotimaca Hajduka, na svadbi u hotelu “Lav” bio je kapetan Mario Maloča.

“Pozvao sam one moje, da tako kažem, ali Šubašić, Sharbini, Buljati i drugi su zauzeti, pripreme su im već počele.” Inače, Vukušić je kupio i opremio stan u centru Sinja, naravno i pravi automobil (BMW x-šestica), pomogao je i roditeljima, majci Ivi i ocu Ivici, također i mlađima – sestri Anđeli i bratu Marku.

O oduzetom novcu: ‘Naivan, bio sam naivan’

Kad se prvi put u predahu vratio iz Italije na Poljud, rekao je trener Hajduka Mišo Krstičević, Vukušić se do suza tužio “koliko love mi je uzeto”, navodno od jednog sponzora.

– I tu sam platio školu, ali ne bih se vraćao na splitske dane, kad sam tek zakoračio na scenu. Naivan, bio sam naivan. Sad imam čistu situaciju, moj menadžer uzme određeni postotak i posao obavlja profesionalno.
Kad je krenula kampanja s posudbama Vukušića, bilo ih je koji su radili kombinacije o njegovu povratku na Poljud.

Ali to nije bilo moguće, jer – kako kaže Ante – “Pescara duguje Hajduku jednu ili možda dvije rate”. A “bijelima” je važnije inkasirati eure nego osigurati golgetera. Vukušić se, međutim, ni jednog trenutka nije odrekao nastupa u bijelom dresu. Problem je u tome što bi se svi voljeli pri kraju karijere vratiti na Poljud, u okrilje Hajduka, ili po posljednji cent zarade ili po radno mjesto.

zdravko reić, foto: cropix

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => zlatni kavez [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2014-08-10 14:53:09 [created_by] => 33 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2014-08-10 22:40:00 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2014-08-10 15:11:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 22959 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 276 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o domaćem nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, domaći nogomet [secure] => 0 [page_title] => Domaći nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2014/08/10/Nedjeljna/vd_hajduk_dinamo21-310509.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "800x533" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 276 [name] => Domaći nogomet [alias] => domaci-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7717571 Threads: 1 Questions: 1628713397 Slow queries: 4838301 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111210843 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/domaci-nogomet ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/domaci-nogomet/antina-kalvarija-od-sinjskog-dijamanta-do-zlatne-kante-243094 [printLink] => /sport/domaci-nogomet/antina-kalvarija-od-sinjskog-dijamanta-do-zlatne-kante-243094?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 231204 [name] => antevukušić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => antevukusic [link] => /tag/antevukusic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => zlatni kavez [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Antina kalvarija: Od sinjskog dijamanta do 'Zlatne kante' [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-14-15-36-48-33 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2014/08/10/Nedjeljna/vd_hajduk_dinamo21-310509.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2014/08/10/Nedjeljna/vd_hajduk_dinamo21-310509.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Ante Vukušić, “sinjski dijamant”, golgeter Hajduka (u dvije uzastopne sezone najbolji strijelac “bijelih”), doživljava čudnu sudbinu. Kao da je u deviznom kavezu, zarađuje oko 400.000 eura godišnje, isplate od njegova kluba Pescare zastanu, ali idu, iako sa zakašnjenjem, kako je to u klubovima s nestabilnim financiranjem.

Unatoč tome što svakodnevno trenira, vrlo ozbiljno i predano, od njegovih nastupa nema ništa. Barem za sada, sve dok mu se ne nađe klub u koji će ići u posudbu. Kažu mi, vjerojatno u Belgiju.
Vukušić je još jedan u nizu igrača Hajduka kojega je vodstvo “bijelih” nastojalo što prije prodati, čak pod svaku cijenu, kako bi se u Poljudu spasili od prijetnje bankrota. To je politika splitskoga kluba, koju je odobrio navijački puk preko udruge “Naš Hajduk”, da se klub spašava prodajom igračkoga kadra kako bi se održao status quo. Ali to je druga priča.

Što se tiče Vukušića, on je zadovoljan i nije zadovoljan. Dokopao se inozemstva, što je san svakog nogometaša, angažmana u serie A, vrlo dobre gaže. S tog aspekta Vukušiću je dobro, ali sa sportskog stajališta, to da ne igra, da je faktički odbačen, tužni je dio priče.

– Gurali su me u Pescaru, zapravo, izgurali su me – rekao mi je u telefonskom razgovoru Vukušić. – Dvoumio sam se da li da prihvatim taj angažman, i to ne zbog para, koliko zbog statusa tog kluba u talijanskoj prvoj ligi. I pokazalo se da to nije bila sredina za mene. Ma, primili su me fantastično, tako je to Italiji kad dođe novi igrač. Poslije se to ofucalo.

Ostao sam bez podrške

Vukušić je dugo bio u izlogu, dvije utakmice protiv milanskog Intera bile su mu legitimacija za Italiju, trener Pescare, novog prvoligaša, Giovanni Stroppa poželio ga je angažirati. Međutim, kako to biva kad mladi igrač dolazi u novu sredinu, Vukušiću je trebalo vremena da se ambijentira, privikne, ali je Stroppa poslije tri mjeseca dobio otkaz. Tako je Vukušić ostao bez podrške…

Ipak, igrao je, treneri su se mijenjali: Bergodi, Nobili, Bucchi, opet Nobili. “Sinjski dijamant” nije baš blistao, zabilježio je 19 nastupa, samo tri utakmice odigrao je svih 90 minuta, postigao je jedan gol (19. kolo Pescara – Genoa 2:0, drugi gol), od 30. kola više nije igrao. Pescara ga se želi riješiti, posuđen je u Švicarsku, igrao je za Lausanne, ispali su iz lige… Sad čeka novu destinaciju.



Mladi Sinjanin, bivši centarfor Hajduka, ostat će upamćen u Pescari kao igrač s najvišim transferom u povijesti kluba. U kuloarima je proglašen za “Bidone d’Oro” (Zlatnu kantu), trofej koji se dodjeljuje igračima koji su bili razočaranje. Takav su “trofej” dobili u “calciju” i prave vedete, na primjer, tijekom proteklih godina, Rivaldo, Vieri, Adriano (čak tri puta), Milito, Pato…

– Naravno da nisam zadovoljan svojim igrama, ali, vjerujte, teško je igrati u klubu osuđenom na ispadanje. Oni samo nabijaju loptu, nisu mi stvorili mogućnost da dođem jedan na jedan, pa da prođem, dođem u šansu. Nije bilo ni pravog centaršuta… Naročito je ružno što često mijenjaju trenere, to je u Italiji uobičajeno… Za mene je ovo velika škola. Međutim, Hajduk je Hajduk, Poljud je jedinstven. Tko u bijelom dresu Hajduka samo jednom istrči na Poljud, zauvijek mu pripada.

Vukušića vežu lijepe uspomene uz splitski klub: pet nepunih sezona u prvoj momčadi, osvojen Kup Hrvatske, ostvaren plasman u Euroligu, nevjerojatna pobjeda od 2:0 u Milanu protiv Intera, ali iznad svega pobjedonosni gol protiv Anderlechta u Splitu (1:0) u 96. minuti.

– Sjećam se, naravno. Imam na laptopu dosta snimki, često pogledam, uglavnom kad sam loše raspoložen. Odmah mi se vrati snaga. Sjećam se kako su me mislili poslati na kaljenje, na posudbu, onda sam protiv Dinama ušao umjesto Darija Jerteca, zabio gol, ostalo je 2:2. Tako sam i ja ostao… Bilo je golova, možda sam mogao i bolje, ali stjecao sam iskustva. Kako ću odvojiti najdraži…

Pomogao roditeljima, kupio stan u Sinju, ali...

Dakle, taj u derbiju s Dinamom je poseban, onda po kronologiji dolazi onaj iz kaznenog udarca protiv Intera (vodstvo 1:0), a ta igra, pa i taj pogodak odveli su ga u Italiju, ali ipak je poseban pobjedonosni protiv Anderlechta.

– Najprije smo izveli pothvat kad smo se plasirali kroz kvalifikacije u Euroligu, tih šest utakmica za sve nas su nezaboravne. Znate i sami kako je to bilo protiv Anderlechta, igrala se nadoknada, sudac je bio jedan Turčin (Bülent Yildirim, radi kronike), čekao se zadnji zvižduk, Marin Ljubičić gurnuo mi je loptu u prostor, odmah sam je zapalio, neobranjivo… Majko Božja, koje je to slavlje bilo.

Onda se sjetio i svojega gola u finalu kupa, protiv Šibenika u uzvratu (0:2). Vukušić kaže da ga baš ne muči nostalgija, jer je Pescara doslovno preko puta Splita. Kažu mu da je Pescara grad pobratim sa Splitom, prisjećaju se svi doktora baluna Bake Sliškovića, njegovih golova iz slobodnih udaraca (valjda i lutanja, noćarenja – op.a.). A kako ga čeka nova destinacija, stanuje u hotelu…

– U neku ruku mi je krivo što nisam u momčadi, treniram odvojeno, dali su mi posebnog trenera Bruna Nobilija, radimo pošteno, kod mene nema posustajanja. Držim da imam sudbinu u svojim rukama, nikako me ne zadovoljava trenutna situacija. I to što sam zaradio, to jest zarađujem, dobro je, ali važnije mi je igrati.



Vukušić se vjenčao s Ratkom Romac, svojom, ajmo tako reć, dječačkom ljubavlju (ljubovali su šest godina). Najprije se prošlog ljeta dogodilo ono državno, civilno vjenčanje, nekako na brzinu, prije odlaska u Italiju. Onda je ovog ljeta došlo crkveno, naravno u Gospi Sinjskoj. Jer u siječnju dolazi prinova, Ratka je trudna.

Bilo je tu više od 200 svatova: rodbine i prijatelja. Vjenčanje je obavio fra Ante Klapež, gvardijan franjevačkog samostana i svetišta Gospe Sinjske. Od aktualnih prvotimaca Hajduka, na svadbi u hotelu “Lav” bio je kapetan Mario Maloča.

“Pozvao sam one moje, da tako kažem, ali Šubašić, Sharbini, Buljati i drugi su zauzeti, pripreme su im već počele.” Inače, Vukušić je kupio i opremio stan u centru Sinja, naravno i pravi automobil (BMW x-šestica), pomogao je i roditeljima, majci Ivi i ocu Ivici, također i mlađima – sestri Anđeli i bratu Marku.

O oduzetom novcu: ‘Naivan, bio sam naivan’

Kad se prvi put u predahu vratio iz Italije na Poljud, rekao je trener Hajduka Mišo Krstičević, Vukušić se do suza tužio “koliko love mi je uzeto”, navodno od jednog sponzora.

– I tu sam platio školu, ali ne bih se vraćao na splitske dane, kad sam tek zakoračio na scenu. Naivan, bio sam naivan. Sad imam čistu situaciju, moj menadžer uzme određeni postotak i posao obavlja profesionalno.
Kad je krenula kampanja s posudbama Vukušića, bilo ih je koji su radili kombinacije o njegovu povratku na Poljud.

Ali to nije bilo moguće, jer – kako kaže Ante – “Pescara duguje Hajduku jednu ili možda dvije rate”. A “bijelima” je važnije inkasirati eure nego osigurati golgetera. Vukušić se, međutim, ni jednog trenutka nije odrekao nastupa u bijelom dresu. Problem je u tome što bi se svi voljeli pri kraju karijere vratiti na Poljud, u okrilje Hajduka, ili po posljednji cent zarade ili po radno mjesto.

zdravko reić, foto: cropix

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/domaci-nogomet/antina-kalvarija-od-sinjskog-dijamanta-do-zlatne-kante-243094 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=6f0ce8722fe0fa97f7e31f4512caf26d6e1951ea [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Antina+kalvarija%3A+Od+sinjskog+dijamanta+do+%26%23039%3BZlatne+kante%26%23039%3B&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fantina-kalvarija-od-sinjskog-dijamanta-do-zlatne-kante-243094 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fantina-kalvarija-od-sinjskog-dijamanta-do-zlatne-kante-243094 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => zlatni kavez [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Domaći nogometzlatni kavez

Antina kalvarija: Od sinjskog dijamanta do 'Zlatne kante'

Piše PSD.
10. kolovoza 2014. - 17:11
Ante Vukušić, “sinjski dijamant”, golgeter Hajduka (u dvije uzastopne sezone najbolji strijelac “bijelih”), doživljava čudnu sudbinu. Kao da je u deviznom kavezu, zarađuje oko 400.000 eura godišnje, isplate od njegova kluba Pescare zastanu, ali idu, iako sa zakašnjenjem, kako je to u klubovima s nestabilnim financiranjem.

Unatoč tome što svakodnevno trenira, vrlo ozbiljno i predano, od njegovih nastupa nema ništa. Barem za sada, sve dok mu se ne nađe klub u koji će ići u posudbu. Kažu mi, vjerojatno u Belgiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 17:36