StoryEditorOCM
Domaći nogomet‘neizmjerna ljubav‘

Asanović potpuno iskreno: ‘Partizan me jako htio dovesti, ali ostao sam u Hajduku, more je meni sve...‘

Piše SPORT SD
30. studenog 2023. - 19:30

Aljoša Asanović, proslavljeni Vatreni i hajdukovac, gostovao je na poznatom srpskom podcastu kod Nebojše Petrovića koji od starih "asova" traži da izaberu svojih top 11 igrača s kojima su igrali. Asanović nije bio iznimka, a ovo je momčad koju je izabrao.

Joszef Wandzik - Mirsad Baljić, Angelos Basinas, Igor Štimac, Roberto Ayala - Ruben Baraja, Blaž Slišković, Zinedine Zidane - Bernard Zenier, Alen Bokšić, Fabrice Divert. Trener: Ćiro Blažević.

Asanović je u razgovoru s novinarom rekao da mu je jedan od najdražih pogodaka onaj u dresu Hajduka koji je dao Crvenoj zvezdi u revanšu polufinala Kupa prvog travnja 1987. na beogradskoj "marakani". Priznao je i to da je u doba kad je služio vojni rok JNA u Zadru bio blizu odlaska u Partizan, odnosno, beogradski klub se jako bio zainteresirao za njegove usluge: 

- Bila je to interesantna priča za ljude u to doba. Partizan je bio jako zainteresiran, imao sam kontakte sa Žarkom Zečevićem i još nekim ljudima iz Partizana, ali sam ostao u Splitu. More je meni sve. Split, mentalitet, obitelj, prijatelji, nisu mi dali ni da pomislim da pređem u Partizan, ma koliko su me "crno-bijeli" zvali. Kao što vi volite vaše klubove tako i ja volim Hajduk. To je neizmjerna ljubav, srce je vuklo nazad, ostao sam na moru i u Hajduku, rekao je Asanović.

image
Tonči Vlašić/

Asanović je podsjetio i na utakmicu tadašnjeg ostatka Jugoslavije protiv Hrvatske 1999., u kvalifikacijama za Euro 2000., u Beogradu, opet na Marakani koja je ostala 0:0. Kada je u trenutku nestalo struje i zavladao je potpuni mrak, tenzije su bile ogromne, prisjetio se Asanović, bilo je maksimalno neugodno, ali kako kaže, prevladao je ljudski odnos među nogometašima: - Kada je nestalo struje, prvi mi je prišao Dejan Stanković. i prevladali smo sve probleme.

Asanović je istakao da su 1998. na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj posebna dimenzija među Vatrenima bili: Davor Šuker, Zvone Boban, i Robert Prosinečki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 04:53