stdClass Object ( [id] => 635411 [title] => Bivši vratar Hajduka najbolji je igrač Poljske: Znam da me i Dalić prati, a san mi je zaigrati za Hrvatsku [alias] => bivsi-vratar-hajduka-najbolji-je-igrac-poljske-znam-da-me-i-dalic-prati-a-san-mi-je-zaigrati-za-hrvatsku [catid] => 276 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Pogon na pogon obrana Stipice. Pogon Szczecin je pobjedom nad Legijom izbio na čelo poljskog prvenstva, a jedan od najzaslužnijih za to je Dante Stipica, najbolji igrač dosadašnjeg dijela lige.

Ne događa se često da vratara proglase najboljim nogometašem. Nakon što je više puta bio u momčadima kola, bivši vratar Hajduka najbolje je ocijenjeni vratar, ali je izabran i od strane gledatelja "Canala+Sport" i za najboljeg igrača prvog dijela (15 kola) poljske Ekstraklase. A potom je to opravdao i u derbiju protiv Legije (3:1). U Poljskoj je Stipici od kada je ljetos došao – ekstra. Već se spominje i interes većih klubova, talijanske Sampdorije.

- Došao sam u odličan klub. Momčad i trener Kosta Runjaić su najzaslužniji za sve to. Nismo toliko veliki klub kao recimo Legija, niti financijski, ali imamo dobru grupu igrača i igru. Možda smo nekome iznenađenje, ali sebi nismo. Vjerujemo u ono što radimo i ne zadovoljavamo se ovim, idemo dalje – najavio je Stipica.

U 16 utakmica primio si tek 13 golova, najmanje u ligi? U sedam susreta nisi primio gol?

- Prezadovoljan sam, nije mala stvar biti najbolji igrač poljske lige, ali i time kako igramo, kako sve ide. Došao sam u sredinu koja je kao familija. Nije Pogon najveći klub, kao u nas Hajduk ili Dinamo, ali ovdje nema interesnih grupa već svi rade za dobrobit kluba što daje rezultate – naglasio je Stipica.

Iz Hajduka si otišao u ljeto 2018. nakon isteka ugovora.

- U Hajduku sam bio cijeli život. Branio sam finale kupa u Vinkovcima, bio igrač utakmice. Hajduk mi je nudio produženje ugovora, ali mislio sam da je vrijeme da napravim korak dalje. Procijenio sam da će mi CSKA Sofija biti dobra odskočna daska, gazda kluba me želio.

No, prošle sezone nastupio si tek četiri puta?

- Kada sam dolazio bila je malo drugačija priča. Gazda je vođenje momčadi prepustio svojim ljudima, a trener se oslanjao na igrače koje je doveo. Ali s gazdom sam ostao u odličnim odnosima. Rastali smo se prijateljski.

U Pogonu te dočekao suigrač iz Hajduka Zvonimir Kožulj?

- Pogon me želio, a Zvone im je dodatno pričao o mojim kvalitetama. Pošto su ljetos stigla i dvojica stopera bilo je sumnji hoćemo li kliknuti, ali to se dogodilo.

Prošla sezona bila ti je vrlo teška, a ovo ti je gotovo sezona karijere?

- Ne radim ni manje ni više nego u Hajduku. Nikada nisam prestajao vjerovati u sebe i svoj rad. Znao sam da moram biti spreman kada dođe prilika. Meni ovo nije čudno. Znao sam da to imam u sebi. Hvala Bogu da sam na tom putu imao trenera Runjaića, kao i trenera vratara Andrzeja Krzysztalowicza, sportskog direktora, predsjednika. Uživam. Ovdje je nogomet u prvom planu, sve drugo je manje bitno ili nebitno.

Prošao si uspona i padova u karijeri, da bi došao do ovoga?

- Puno toga sam prošao. Ponosan sam na sebe. Možda se to nekome čini malo, ali meni je san bio ostvaren u Hajduku. No, nisam se zadovoljavao time, htio sam ostaviti trag u Hajduku. Nije mala stvar imati preko 70 službenih, ukupno preko 130 utakmica za Hajduk, a nisam nikad imao nekakvu zaleđinu. Sve je to dugogodišnji rad i vjera trenera u mene. Istaknuo bih Zorana Varvodića s kojim sam dugo radio u omladinskom pogonu i prvoj momčadi. Nije imao nikakav drugi interes nego nas odgojit za Hajduka. Kao i Joška Španjića, kasnije Igora Tudora. U životu se poklope neke stvari da ti se otvore određena vrata da možeš pokazati koliko vrijediš, pa vidiš da je sve to vrijedilo.

Sve se više tvoje ime spominje i u kontekstu reprezentacije u kojoj je krizna situacija oko vratara?

- To bi za mene bilo kao ostvaranje ludog sna. No, u reprezentaciju se ulazi obranama. Fokusiran sam na klub. Sve drugo je van moje domene.

Je li bilo već nekih kontakata, od strane izbornika ili nekog od pomoćnika?

- Nisam imao osobnih kontakata, ali rečeno mi je da me se prati. To mi je dodatan motiv.

Kakva je Ekstraklasa u odnosu na HNL?

- Ovdje se mnogo ulaže u nogomet. Po infrastrukturi se to ne može ni uspoređivati. Jedino se Poljud izgledom i Rujevica zato što je novi stadion, iako premalen, mogu uspoređivati sa stadionima ovdje. Gotovo svi stadioni su novi, a kapaciteta su od 20-25, 40 tisuća gledatelja. Dosad klubovi koji nisu imali grijani travnjak nisu mogli dobiti licencu. Od iduće sezone neće je dobiti ni oni koji nemaju grijani travnjak na pomoćnom igralištu! Praćenost lige je također neusporediva. Nas doma prati šest-sedam tisuća navijača, ali zato što se stadion gradi pa je otvorena jedna tribina. Obnovljen stadion će primati 23 tisuće gledatelja. Ovdje klubovi dosta novca zarađuju od tv prava, što je za Hrvatsku gotovo nepostojeći pojam.

A kvalitetom?

- Mislim da je kvaliteta top klubova tu negdje, možda su u Hrvatskoj kvalitetniji top igrači. No, liga je vrlo izjednačena za razliku od hrvatske u kojoj su velike razlike. Jak je tempo igre, igra se čvrsto. Ako ne uđeš pravi u utakmicu nećeš pobijediti. Mi smo trkački jaki, ali igramo po podu. To je naša prednost u odnosu na ostale.

U Poljskoj se već par godina koristi VAR. Baš tu se na njega "naljutio" trener Dinama Bjelica pa je opet zviznuo nakon susreta sa Šahtarom (3:3)?

- Možda je bio malo vruće glave. Ovdje se nitko ne buni na VAR. Već su brzi, uigrani. Imam samo super iskustva. Ako napraviš glupost, vidjet će se. Ako nisi ništa skrivio, miran si. S VAR-om može biti samo bolje. I Bjelica je kazao da bi s VAR-om Hajduk lani u Vinkovcima protiv Dinama osvojio kup. Čak su i neutralni navijači tada bili na strani Hajduka. Toga mi je najviše žao, to mi je bila zadnja utakmica u Hajduku. Mogao sam se oprostiti s trofejem.

Kožulj je nositelj igre

- Zvone je ovdje izgradio status vrijedan divljenja koji opravdava. Nositelj je igre, preuzima odgovornost. Naša snaga je da uvijek neki drugi igrač povuče momčad, netko možda češće.

Može li se Pogon do kraja boriti za titulu?
- Još nismo ni na pola prvenstva. Pet-šest momčadi je na vrhu u tri-četiri boda. Vrijeme će pokazati koliko možemo. Liga je previše jaka i izjednačena da bi se sada moglo više reći.

Hajduk?

- Bio sam navijač, pa onda igrač i navijač. Sada sam opet samo navijač. Kao navijaču mi je drago da smo opet u vrhu. Neka nastave tako.

Poljski mu zasad dobro ide

Szczecin je na zapadu Poljske.

- Grad ima oko 450 tisuća stanovnika. Blizu smo Njemačkoj, za sat i pol vožnje si u Berlinu.

Već si solidno svladao jezik, dao i neke intervjue na poljskom što je oduševilo navijače?

- Navijači su fantastični, privrženi klubu. Uspio sam nešto sklepat. Poljski mi zasad dobro ide. Malo ih je teže razumijeti, sve se čini samo š,ž,č. Supruga i ja zajedno idemo na satove poljskog. Lijepo nam je tu i guštamo. Blagoslovljen sam da mogu raditi posao koji volim i da imam nekog uz sebe.

Bit će ponuda

Dobre predstave izazvale su interes većih klubova, među njima i talijanske Sampdorije?

- Vidio sam to i ja, čuo sam da su me gledali. No, ja sam igrač Pogona i skoncentriran sam na utakmice i treninge, a ponude će onda lako doć.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => gleda s vrha [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2019-11-27 22:32:38 [created_by] => 3119 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2019-11-28 08:37:46 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2019-11-28 08:33:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 5548 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 276 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o domaćem nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, domaći nogomet [secure] => 0 [page_title] => Domaći nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Portals/0/Images/2019/11/28/SD Portal/9392532.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "1920x1317" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 276 [name] => Domaći nogomet [alias] => domaci-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7539744 Threads: 2 Questions: 1609624975 Slow queries: 4776898 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110748632 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 50 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/domaci-nogomet ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/domaci-nogomet/bivsi-vratar-hajduka-najbolji-je-igrac-poljske-znam-da-me-i-dalic-prati-a-san-mi-je-zaigrati-za-hrvatsku-635411 [printLink] => /sport/domaci-nogomet/bivsi-vratar-hajduka-najbolji-je-igrac-poljske-znam-da-me-i-dalic-prati-a-san-mi-je-zaigrati-za-hrvatsku-635411?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 249762 [name] => Dante Stipica [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => dante-stipica [link] => /tag/dante-stipica ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => gleda s vrha [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Bivši vratar Hajduka najbolji je igrač Poljske: Znam da me i Dalić prati, a san mi je zaigrati za Hrvatsku [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3119 [name] => Frane Vulas [username] => frane-vulas [email] => frane-vulas@sd.hr [password] => $2y$10$.2A9D/90PPIqW47kf/JLQOTC7/Z1acGaABYnEiIC.WrY0kMbQMxJa [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/frane-vulas-3119 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1637 [gender] => m [description] => [image] => 1637.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1637.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Portals/0/Images/2019/11/28/SD Portal/9392532.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Portals/0/Images/2019/11/28/SD Portal/9392532.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Pogon na pogon obrana Stipice. Pogon Szczecin je pobjedom nad Legijom izbio na čelo poljskog prvenstva, a jedan od najzaslužnijih za to je Dante Stipica, najbolji igrač dosadašnjeg dijela lige.

Ne događa se često da vratara proglase najboljim nogometašem. Nakon što je više puta bio u momčadima kola, bivši vratar Hajduka najbolje je ocijenjeni vratar, ali je izabran i od strane gledatelja "Canala+Sport" i za najboljeg igrača prvog dijela (15 kola) poljske Ekstraklase. A potom je to opravdao i u derbiju protiv Legije (3:1). U Poljskoj je Stipici od kada je ljetos došao – ekstra. Već se spominje i interes većih klubova, talijanske Sampdorije.

- Došao sam u odličan klub. Momčad i trener Kosta Runjaić su najzaslužniji za sve to. Nismo toliko veliki klub kao recimo Legija, niti financijski, ali imamo dobru grupu igrača i igru. Možda smo nekome iznenađenje, ali sebi nismo. Vjerujemo u ono što radimo i ne zadovoljavamo se ovim, idemo dalje – najavio je Stipica.

U 16 utakmica primio si tek 13 golova, najmanje u ligi? U sedam susreta nisi primio gol?

- Prezadovoljan sam, nije mala stvar biti najbolji igrač poljske lige, ali i time kako igramo, kako sve ide. Došao sam u sredinu koja je kao familija. Nije Pogon najveći klub, kao u nas Hajduk ili Dinamo, ali ovdje nema interesnih grupa već svi rade za dobrobit kluba što daje rezultate – naglasio je Stipica.

Iz Hajduka si otišao u ljeto 2018. nakon isteka ugovora.

- U Hajduku sam bio cijeli život. Branio sam finale kupa u Vinkovcima, bio igrač utakmice. Hajduk mi je nudio produženje ugovora, ali mislio sam da je vrijeme da napravim korak dalje. Procijenio sam da će mi CSKA Sofija biti dobra odskočna daska, gazda kluba me želio.

No, prošle sezone nastupio si tek četiri puta?

- Kada sam dolazio bila je malo drugačija priča. Gazda je vođenje momčadi prepustio svojim ljudima, a trener se oslanjao na igrače koje je doveo. Ali s gazdom sam ostao u odličnim odnosima. Rastali smo se prijateljski.

U Pogonu te dočekao suigrač iz Hajduka Zvonimir Kožulj?

- Pogon me želio, a Zvone im je dodatno pričao o mojim kvalitetama. Pošto su ljetos stigla i dvojica stopera bilo je sumnji hoćemo li kliknuti, ali to se dogodilo.

Prošla sezona bila ti je vrlo teška, a ovo ti je gotovo sezona karijere?

- Ne radim ni manje ni više nego u Hajduku. Nikada nisam prestajao vjerovati u sebe i svoj rad. Znao sam da moram biti spreman kada dođe prilika. Meni ovo nije čudno. Znao sam da to imam u sebi. Hvala Bogu da sam na tom putu imao trenera Runjaića, kao i trenera vratara Andrzeja Krzysztalowicza, sportskog direktora, predsjednika. Uživam. Ovdje je nogomet u prvom planu, sve drugo je manje bitno ili nebitno.

Prošao si uspona i padova u karijeri, da bi došao do ovoga?

- Puno toga sam prošao. Ponosan sam na sebe. Možda se to nekome čini malo, ali meni je san bio ostvaren u Hajduku. No, nisam se zadovoljavao time, htio sam ostaviti trag u Hajduku. Nije mala stvar imati preko 70 službenih, ukupno preko 130 utakmica za Hajduk, a nisam nikad imao nekakvu zaleđinu. Sve je to dugogodišnji rad i vjera trenera u mene. Istaknuo bih Zorana Varvodića s kojim sam dugo radio u omladinskom pogonu i prvoj momčadi. Nije imao nikakav drugi interes nego nas odgojit za Hajduka. Kao i Joška Španjića, kasnije Igora Tudora. U životu se poklope neke stvari da ti se otvore određena vrata da možeš pokazati koliko vrijediš, pa vidiš da je sve to vrijedilo.

Sve se više tvoje ime spominje i u kontekstu reprezentacije u kojoj je krizna situacija oko vratara?

- To bi za mene bilo kao ostvaranje ludog sna. No, u reprezentaciju se ulazi obranama. Fokusiran sam na klub. Sve drugo je van moje domene.

Je li bilo već nekih kontakata, od strane izbornika ili nekog od pomoćnika?

- Nisam imao osobnih kontakata, ali rečeno mi je da me se prati. To mi je dodatan motiv.

Kakva je Ekstraklasa u odnosu na HNL?

- Ovdje se mnogo ulaže u nogomet. Po infrastrukturi se to ne može ni uspoređivati. Jedino se Poljud izgledom i Rujevica zato što je novi stadion, iako premalen, mogu uspoređivati sa stadionima ovdje. Gotovo svi stadioni su novi, a kapaciteta su od 20-25, 40 tisuća gledatelja. Dosad klubovi koji nisu imali grijani travnjak nisu mogli dobiti licencu. Od iduće sezone neće je dobiti ni oni koji nemaju grijani travnjak na pomoćnom igralištu! Praćenost lige je također neusporediva. Nas doma prati šest-sedam tisuća navijača, ali zato što se stadion gradi pa je otvorena jedna tribina. Obnovljen stadion će primati 23 tisuće gledatelja. Ovdje klubovi dosta novca zarađuju od tv prava, što je za Hrvatsku gotovo nepostojeći pojam.

A kvalitetom?

- Mislim da je kvaliteta top klubova tu negdje, možda su u Hrvatskoj kvalitetniji top igrači. No, liga je vrlo izjednačena za razliku od hrvatske u kojoj su velike razlike. Jak je tempo igre, igra se čvrsto. Ako ne uđeš pravi u utakmicu nećeš pobijediti. Mi smo trkački jaki, ali igramo po podu. To je naša prednost u odnosu na ostale.

U Poljskoj se već par godina koristi VAR. Baš tu se na njega "naljutio" trener Dinama Bjelica pa je opet zviznuo nakon susreta sa Šahtarom (3:3)?

- Možda je bio malo vruće glave. Ovdje se nitko ne buni na VAR. Već su brzi, uigrani. Imam samo super iskustva. Ako napraviš glupost, vidjet će se. Ako nisi ništa skrivio, miran si. S VAR-om može biti samo bolje. I Bjelica je kazao da bi s VAR-om Hajduk lani u Vinkovcima protiv Dinama osvojio kup. Čak su i neutralni navijači tada bili na strani Hajduka. Toga mi je najviše žao, to mi je bila zadnja utakmica u Hajduku. Mogao sam se oprostiti s trofejem.

Kožulj je nositelj igre

- Zvone je ovdje izgradio status vrijedan divljenja koji opravdava. Nositelj je igre, preuzima odgovornost. Naša snaga je da uvijek neki drugi igrač povuče momčad, netko možda češće.

Može li se Pogon do kraja boriti za titulu?
- Još nismo ni na pola prvenstva. Pet-šest momčadi je na vrhu u tri-četiri boda. Vrijeme će pokazati koliko možemo. Liga je previše jaka i izjednačena da bi se sada moglo više reći.

Hajduk?

- Bio sam navijač, pa onda igrač i navijač. Sada sam opet samo navijač. Kao navijaču mi je drago da smo opet u vrhu. Neka nastave tako.

Poljski mu zasad dobro ide

Szczecin je na zapadu Poljske.

- Grad ima oko 450 tisuća stanovnika. Blizu smo Njemačkoj, za sat i pol vožnje si u Berlinu.

Već si solidno svladao jezik, dao i neke intervjue na poljskom što je oduševilo navijače?

- Navijači su fantastični, privrženi klubu. Uspio sam nešto sklepat. Poljski mi zasad dobro ide. Malo ih je teže razumijeti, sve se čini samo š,ž,č. Supruga i ja zajedno idemo na satove poljskog. Lijepo nam je tu i guštamo. Blagoslovljen sam da mogu raditi posao koji volim i da imam nekog uz sebe.

Bit će ponuda

Dobre predstave izazvale su interes većih klubova, među njima i talijanske Sampdorije?

- Vidio sam to i ja, čuo sam da su me gledali. No, ja sam igrač Pogona i skoncentriran sam na utakmice i treninge, a ponude će onda lako doć.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/domaci-nogomet/bivsi-vratar-hajduka-najbolji-je-igrac-poljske-znam-da-me-i-dalic-prati-a-san-mi-je-zaigrati-za-hrvatsku-635411 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=9929bf0165ef4eaedeb8694b74e75fb29a8d6d44 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Biv%C5%A1i+vratar+Hajduka+najbolji+je+igra%C4%8D+Poljske%3A+Znam+da+me+i+Dali%C4%87+prati%2C+a+san+mi+je+zaigrati+za+Hrvatsku&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fbivsi-vratar-hajduka-najbolji-je-igrac-poljske-znam-da-me-i-dalic-prati-a-san-mi-je-zaigrati-za-hrvatsku-635411 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fbivsi-vratar-hajduka-najbolji-je-igrac-poljske-znam-da-me-i-dalic-prati-a-san-mi-je-zaigrati-za-hrvatsku-635411 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => gleda s vrha [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Domaći nogometgleda s vrha

Bivši vratar Hajduka najbolji je igrač Poljske: Znam da me i Dalić prati, a san mi je zaigrati za Hrvatsku

28. studenog 2019. - 09:33

Pogon na pogon obrana Stipice. Pogon Szczecin je pobjedom nad Legijom izbio na čelo poljskog prvenstva, a jedan od najzaslužnijih za to je Dante Stipica, najbolji igrač dosadašnjeg dijela lige.

Ne događa se često da vratara proglase najboljim nogometašem. Nakon što je više puta bio u momčadima kola, bivši vratar Hajduka najbolje je ocijenjeni vratar, ali je izabran i od strane gledatelja "Canala+Sport" i za najboljeg igrača prvog dijela (15 kola) poljske Ekstraklase. A potom je to opravdao i u derbiju protiv Legije (3:1). U Poljskoj je Stipici od kada je ljetos došao – ekstra. Već se spominje i interes većih klubova, talijanske Sampdorije.

- Došao sam u odličan klub. Momčad i trener Kosta Runjaić su najzaslužniji za sve to. Nismo toliko veliki klub kao recimo Legija, niti f...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 16:13