Sport Domaći nogomet

TKO KOGA

Komisija za žalbe ignorirala važan naputak UEFA-e: Hajduk ih na svom Facebook profilu Hajduk podsjetio što znači 'respect'

TKO KOGA

Komisija za žalbe Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) usvojila je žalbu GNK Dinama na odluku Disciplinskog suca MAXtv Prve lige kojom je izrečena kazna igraču Dinama El Arabiju Hillalu Soudaniju, koji će tako moći igrati u derbiju protiv Hajduka u subotu na Maksimiru.

Kako ništa u hrvatskom nogometu ne može biti jednoglasno tako je i ova odluka komisije donesena većinom glasova (Davor Blašković, Alan Klakočer, Ante Tomaš) uz jedan glas protiv (Stipe Cvitanović).

U svom obrazloženju Komisija je posebno istaknula da je prvostupanjskom odlukom bitno narušena autonomija suca utakmice jer se tom odlukom odlučivalo o prekršaju koji je sudac vidio i odlučio da nije takav da bi trebao primijeniti stegovnu mjeru sukladno Pravilima nogometne igre. S obzirom na to da sudac samostalno odlučuje hoće li dodijeliti žuti ili crveni karton ili ih neće dodijeliti, u ovom se slučaju ne može raditi o očitoj grešci suca Bilo kakva drugačija primjena tih odredbi bila bi kršenje Pravila nogometne igre i grubo narušavanje autonomije suca utakmice kod donošenja odluka, stoji u odluci Komisije za žalbe koja je objavljena na stranici HNS-a.

Sad ostaje samo jedno pitanje, možda jako važno. Naime na samoj utakmici Lokomotive i Dinama nakon što je El Arabi Hillal Soudani “zakačio” suparničkog igrača Capana, sudac Tihomir Pejin je podsjetio napadača Dinama na važnu UEFA-inu odredbu. Pokazao mu je oznaku “Respect” na svom rukavu dresa što je potpuno jasno da Soudani nije niti to jedino, važno, veliko pravilo poštovao.

Na Hajdukovom Facebook, naslovna slika još jednom podsjeća na poštovanje, Respect u igri kojega se očito Komisija za žalbe, gledajući paragrafe, nije poštovala.

Pa čemu onda igra i fair-play ako ni taj Respect nećemo poštovati.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet