Sport Domaći nogomet

legenda o finalu

Ivan Gudelj: Liverpool me osvojio jer igraju sa strašću, baš kao onda moj Hajduk

legenda o finalu

Naše polufinale Kupa UEFA protiv Tottenhama 1984. je bilo jedan od najvećih uspjeha Hajduka. Tottenham je bio strašan, ali mi smo mogli pobijediti svakoga. Ta naša generacija mogla je osvojiti Kup UEFA ili biti prvak Europe, osvojiti tri-četiri prvenstva. Šteta što nismo uzeli europski trofej - kaže nam legendarni Ivan Gudelj.

- Čudo je ovo što se događalo u polufinalima. Za mene je Real najveći klub, ali Liverpool sam zavolio, navijam za njim srcem i dušom. Igraju sa strašću, pred fantastičnim navijačima, baš onako kako bih volio da igraju moje momčadi, Hajduk, agresivno, borbeno, u presingu, nema izgubljene lopte. Imaju posjed, ali nije to onaj dosadan posjed. Igraju jednostavno i lijepo te pritom gaze protivnika. No, Tottenham je izgubio doma 0:1, u uzvratu je gubio 2:0 i uspio se vratiti. Pokazali su veliki karakter, trener Pochettino je vukao ključne poteze. I oni znaju igrati brzo, napadati visoko. I Manchester Cityju i Ajaxu su zabili tri gola u gostima. Liverpool ima odlične pojedince na svim pozicijama, od Alissona bez čije obrane u skupini protiv Napolija ne bi ni bili u finalu, Van Dijka, Salaha.... Tottenham nema tako ujednačenu momčad, ali imaju i oni odličnog vratara, Mouru, ako se oporavi i Kane... No, Tottenham je ipak više skloniji oscilacijama. Provukli su se i protiv Cityja - ističe Gudelj.

- Liverpool je favorit, izgledi su 60:40. Uhvatio je Liverpool formu, kontinuitet, no finale je posebna utakmica. Lakše bi Liverpool igrao s Ajaxom. S Tottenhamom stalno igraju u Premier ligi. Želio bih da Liverpool dobije jer bi to bilo najpoštenije pošto će unatoč fantastičnoj sezoni najvjerojatnije opet ostati bez domaće titule - zaključio je Gudelj.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet