StoryEditorOCM
Domaći nogometbliži se utakmica

Dinamovi navijači stigli u Sevillu unatoč zabrani: nekima su ulaznice kupovali Španjolci, drugi su to riješili drugačije

Piše Dražen Antolić/SN
14. veljače 2024. - 15:44

Let Ryanaira iz Zagreba za Malagi bio je krcat. Mnogi dinamovci odlučili su doći u Andaluziju na utakmicu s Betisom iako nema tribine za gostujuće navijače. Ona bi ionako bila rezervirana za članove organizirane navijačke skupine. Nabavili su ulaznice i spojili nastup Modrih s izletom u prekrasnu Španjolsku. Vidjeli smo stare i znatno mlađe Bad Blue Boyse, ali i obitelji s djecom. Otac, majka, dva sina i kćer svi osnovnoškolske dobi, pišu Sportske novosti.

- Dinamovi igrači imaju svoj avion. Ja ću biti igrač Dinama - uskliknuo je jedan od njihovih mališana.

BBB nisu smjeli ni na utakmicu u Ateni ali stigli su, napravili rusvaj i dobili zabranu europskih gostovanja do kraja sezone. U Sevilli ih kao organizirane navijačke skupine neće biti, no manjih skupina navijača Dinama itekako hoće. Po tome koliko smo ih viđali po gradu čini se poprilično. Možda nešto govori i to što su busevi i vlakovi od Malage do Seville u srijedu bili rasprodani.

Nekima su ulaznice kupovali Španjolci, drugi su to riješili drugačije, a osim toga Dinamo ima pravo na kontingent karata iz kategorije - obitelj i prijatelji.

Da će biti Hrvata na Benito Villamarina, svjesni su očito i u zagrebačkom klubu budući da su uz molbu navijačima da ne idu na put dali i upute kako se ponašati na stadionu.

Ministarstvo vanjskih poslova poslalo je čovjeka iz veleposlanstva iz Madridu u Sevilli da bude pri ruci ako nešto zatreba. Tako je bilo i kad su Modri igrali sa Sevillom.

Međutim očekujemo sportsku atmosferu, ne bi trebalo biti nikakvih problema, odnosno nitko ih, barem s hrvatske strane, ne planira. BBB se spremaju za izbore u klubu i negativan publicitet nikako im ne mi išao u prilog. Iako se na nogometu nikad ne zna što se može dogoditi...

Fantastično je igrati u Španjolskoj, tko u takvoj atmosferi ne ponudi maksimum - nije igrač

U Andaluziju je uglavnom divno sunčano vrijeme, iako je ovih dana bilo i oblaka, Betisovi pristaše s respektom gledaju na Dinamo iako su mnogi optimisti i očekuju pobjedu. Ono što u gradu upada u oči je neobično veliki broj prosjaka. Teško je popiti piće da ih nekoliko ne dođe tražiti poguranac. To je drugo lice Španjolske.

Dobar provod bi za sve Hrvate ovdje trebao biti zajamčen. Što je jednako važno kao i utakmice. Prije Benito Villamarina koji se još uređuje da bude na razini Sevilli a Sanchez Pizjuana, posjetili smo stadion La Rosaleda u Malagi. Tu je Duje Čop parao mreže, a igrali su još neki Hrvati poput Luke Bonačića, Vlahe Macana, Ivana Leke....U danima kad nema utakmice stadion je iskorišten, njegov parking tada je javni, unutar se nalaze dentalna klinika, oftalmologija i još štošta. Ultrasi Malage osnovani su 1986. kao i Boysi, o čemu govori grafit.

Fantastično je igrati u Španjolskoj, tko u takvoj atmosferi ne ponudi maksimum - nije igrač. To dinamovci koji su stigli ovdje, kao i ostali, očekuju u četvrtak navečer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 13:50