stdClass Object ( [id] => 47086 [title] => Druga i treća: Domaći porazi Junaka i Imotskog, Raštane učvrstile vrh [alias] => druga-i-treca-domaci-porazi-junaka-i-imotskog-rastane-ucvrstile-vrh [catid] => 276 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

DRUGA LIGA:

Mosor - Trogir 0:0
Bolje jedan bod nego nijedan, kao da su sudeći po rezultatu razmišljale obje momčadi, ali u derbiju začelja za pobjedom mogu žaliti  i Žrnovčani i Trogirani. U izjednačenoj utakmici u kojoj su rivali na valove imali razdoblja nadmoći i izglednih prigoda kao da je važnost bodova donijela nervozu, a odnjela bodove. Pobjeda se sama nudila u više navrata i domaćima i gostima, ali ponuđeno nitko nije ugrabio.

- Šta je ovo kao da je došao Chelsea? Komentirao je u jednom trenutku nezadovoljan suđenjem predsjednik Mosora Vinko Barbarić (najviše su spora izazvala dva zaleđa dosuđena domaćinu) aludirajući na plave dresove Solinjana. Međutim, kao da je jučer suparnik Chelsea s Batarije bio Liverpool, a svi znamo kako u većini slučajeva njihove utakmice izgledaju. Čvrste, nervozne, prilika još i bude, ali rezultat je u najvećem broju slučajeva isti - 0:0. Na koncu su posljednji zvižduk suca Gabrila igrači obiju momčadi dočekali razočarano popadavši na travnjak kao da su izgubili dva boda, a ne osvojili jedan.

Najveći krivci za to bili su junaci susreta vratari Darko Franić i Boško Vidović. Nakon što je u 5. minuti bio tek nemoćan promatrač kada je Glavina iz slobodnog udarca pogodio spoj stative i grede, a u 30. Sablića i omeo u stopostotnoj prigodi, Franić je “kriv” što je u 37. minuti zaustavio pokušaj loba Ratkovića kada se gostujući napadač našao oči u oči s njim. U 51. minuti je u dvoboju jedan na jedan bio uspješniji i od Rajčića, dok je u posljednjih deset minuta susreta zaustavio i teške udarce Sablića i Glavine. Vidoviću se na teret može staviti što je u 20. minuti efektnom paradom zaustavio udarac glavom Mijača iz neposredne blizine, a u 57. i Grizelja s ruba šesnaesterca.

Vidović je Mijača nadmudrio i u 63. A titulu prvog igrača susreta zaslužio je kada je u posljednjim sekundama zaustavio bombu Ajdukovića s 20-ak metara. Nakon susreta izjave obiju trenera bile su gotovo podjednake kao i omjer snaga i prilika na travnjaku.

- Remi je najrealniji ishod, ali da je bilo 2:2 bilo bi pravednije. Zadovoljan sam ipak što smo Trogir ostavili na šest bodova razlike, ali moramo poraditi na realizaciji  - zavapio je trener Mosora Mirko Grabovac.

Gostujući strateg Siniša Turković je ipak smatrao kako je njegova momčad bila nešto bliže pobjedi.
- Promašili smo možda dvije šanse više nego domaćin, pa sam se bojao kazne, ali na kraju smo ipak izvukli bod nakon završnog udarca Ajdukovića. Nismo imali dovoljno hrabrosti realizirati nadmoć, ali usvakom slučaju ovo je realan ishod. I Mosoru želim da se spasi od ispadanja. F. VULAS

 

Junak - Karlovac 0:2 (0:1 Šorša 67', 2:0 Dujamić 78')
Zvijezda utakmice zasigurno je bio sudac Novak koji je za svoje suđenje zaslužio “čistu peticu”. Naime, dosuđivanjem jedanaesterca koji to nije definitivno bio te nekoliko spornih odluka i bezbroj žutih kartona koje je podijelio igračima Junaka sudac je već u startu “presudio” u utakici. Jedanaesterac je dosuđen u 32. minuti kada je Prpić natrčao na Domjanovića i u jednom sudaru gdje je čak i Prpić učinio prekršaj sudac na iznenađenje svih pokazuje na bijelu točku. Zvonko Pamić kao da je bio svjestan nepravedno dosuđenog jedanaesterca zapucao je loptu visoko preko grede.

Do 46. minute kada je isključen Midenjak zbog druog žutog, utakmica je bila ravnopravna, dapače što je i priznao trener Karlovčana Igor Pamić, Junak je bio konsolidiranija i organiziranija momčad i ravnopravno se na momente i premoćno nosio sa trenutno prvoplasiranim Karlovcem.

U prvom poluvremenu vrijedi zabilježiti nekoliko poluprilika Junaka, a zadnjih desetak minuta fantastičan pritisak i dije-tri vrlo izgledne prigode koje nažalost domaći nisu uspjeli ostvariti. Nakon što je u druom poluvremenu J unak igrao s igračem manje Karlovac je uspio zahvaljujući samo toj činjenici biti opasniji i terenski premoćniji.

Uvođenjem Lovrekovića nekadašnjeg najboljeg strijelca Prve lige, Pamić je pogodio usridu. Prvi gol je praktički djelo Lovrekovića jer se u šesnaestercu izborio za loptu, pucao, Domjanović obranio, i ni kriv ni dužan naletio je Šorša. Kod drugog gola također zahvaljujući jednoj dubokoj lopti sa lijeve strane koju je Lovreković primio na desno te podro u 16 te poslužio Dujanića kojemu nije bio problem dati pogodak.

Navijači Junaka su s pravom bili ljuti na suđenje iako treba reći da je na kraju utakmica završila bez incidenta, kako to u većini slučajeva u Sinju biva.

V.PERIĆ/EPEHA

Imotski - Lokomotiva 0:2 (0:1 Antolić 49', 0:2 Jelić 88')
Imoćani nikako da postignu niti zgoditak, a kamo li pobjedu u Gospinom docu. Njihov travnjak je začaran jer ovoga nastavka prvenstva uopće nisu postigli niti zgoditka svojim protivnicima. Iako su već u 24. i 26. minuti mogli doći u vodstvo, napadači nisu bili dobri, te nisu postigli zgoditke.

Onda su gosti u drugom dijelu zagospodarili terenom, te preko Antolića u 49. minuti iz kontranapada došli u vodstvo da bi samo dvije minute prije samog kraja utakmice isto tako iz brze kontre primili još jedan zgoditak te tako ostali bez bodova. Tako su Imoćani propustili važnu prigodu za osvajanje tri boda u očuvanju drugoliaškog statusa.

Kako smo i prije pisali, čini nam se da bolje igraju u gostima nego ovdje u Gospinu docu, a kako slijedi gostovanje u Trogiru, odnosno u Sinju gdje Trogir igra, Imoćani se nadaju osvojiti sva tri boda.

P.ŠKORO

Ostali rezultati:
Moslavina - Slavonac CO 0:0
Suhopolje - Istra 1961 1:1
Međimurje - H. dragovoljac 1:2
Segesta - Pomorac 1:1



TREĆA LIGA:

Primorac (B) - Split 2:1 (0:1 Parač 15', 1:1 Mršić 37', 2:2 Mršić 47')
Istinski derbi kojega su zasluženo dobili domaći nogometaši. Sam podatak da je u prvom poluvremenu pripremljeno nekih pet prigoda za domaće i tri gostiju govori sve da je bilo ukupno 13 faulova i jedan žuti karton. Na samom otvaranju utakmice u prvoj minuti Mršić je probio, idealno uposlio Tokića koji je napravio faul i prigoda odlazi u nepovrat. Dugo bi trebali nabrajati prigode i jednih i drugih do samog gola u 15. minuti kada je Žužul izvanredno krasnim lobom iz slobodnjaka u petercu pronašao Paraća i to je 0:1. Iza toga domaćini uzimaju stvar u svoje ruke, Mršić je nerješiva zagonetka i u 37. minuti izigrao je obranu Splita, kad je vidio da pada vratar Zagorac,  pored njega je uputio loptu za 1:1.

Na otvaranju drugog dijela u 48. minuti danas pored Mršića najbolji igrač utakmice Nikola Đira idealno je ubacio loptu u kazneni prostor koja je pronašla Mršića, a ovaj je napravio piruetu i pored nemoćnog Zagorca još jednom probušio mrežu. Nastavili su domaći nogometaši u istom ritmu, no u 58. minuti opet Žužul i Parać, ali Matas brani. I tako do kraja susreta u četiri navrata, dva puta Paunović, Mršić i Kolić imaju prigode, no ostaju neiskorištene. Danas zaslužena pobjeda velikog Primorca koji nije bio fasciniran pretendentom na prvo mjesto i ono što su očekivali uopće nije Split ispunio.

I.GJERGJA

Jadran LP - GOŠK (Du) 1:0 (1:0 Cvijanović 78')
Po teškom i sparnom vremenu pred oko 400 navijača domaći su zasluženo došli do minimalne pobjede. U prvom poluvremenu igrači jedne i druge momčadi nisu stvorili niti jednu prigodu za postizanje pogotka. U 58. minuti Goran Barbir iz slobodnog udarca s 20 metara prebacio je živi zid, ali se njegova lopta zaustavila na gredi. Bijedić je goste mogao dovesti u vodstvo u 62. minuti kada je pokušao lobovati Stipkovića koji je krajnjim naporom loptu skrenuo u korner. Trenutak odluke dogodio se u 78. minuti kada je najbolji igrač utakmice Darko Cvijanović izašao sam pred Baškarada, te loptu neobranjivo zakucao u gornji desni kut.

P.VUKOSAV

Omiš - Primorac 1929 2:1 (1:0 Amauri 4', 2:0 Puljiz 65', 2:1 - 76')
Omiš je poveo već u 5. minuti «patentiranim» golom Amauria – iz kornera. Nabacio je Buljan, u gužvi Puljiz glavom prebacio na drugu stativu gdje Amauriu nije bilo teško pospremiti je glavom u mrežu. Utakmicu je mogao rezultatski riješiti Vidaković iz jedanaesterca sredinom prvog dijela, no traljavo izvedeni udarac stupa omiške obrane odšetao se pokraj gola. U završnici prvog dijela sudac je, dojma smo prestrogo, isključio Penovića koji je prekršajem spriječio jednu kontru Omiša.

Uzbuđenja nije manjkalo ni u nastavku. Omišani su primjetno pali u igri, te prepustili inicijativu malobrojnijim gostima. Stativa i nekoliko izvrsnih prilika zapucali su igrači Primorca iako su i domaći imali izglednih prilika. Kazna je uslijedila opet iz kornera. Ovaj put zabio je Jurica Puljiz. Nogom. Primorac je do kraja utakmice uspio samo smanjiti prednost domaćina prekrasnim pogotkom Pavića s ruba šesnaesterca.

M. BANOVIĆ

Jadran (KS) - GOŠK KG 2:0 (1:0 Bašić 1', 2:0 Poljak 60'; crveni karton Čulina (GOŠK) 50')
Jozo Poljak riješio je pitanje pobjednika kaštelanskog derbija lijepim udarcem s 20 metara, matirao je mladog vratara GOŠK-a. Bio je to udarac za eurogol iz voleja lijevom nogom u same desne rašlje. Udarac koji vrijedi pogledati na trećeligaškim susretima. Inače, Sućurani su imali olakšavajuću okolnost da su došli u vodstvo u prvoj minuti i u prvoj akciji, obrana GOŠK-a je zastala, a Jure Bašić je iz blizine iz drugog pokušaja nakon što je vratar GOŠK-a odbio loptu pogodio nebranjenu mrežu za početno vodstvo.

Gosti su imali dvije prigode preko Matoševića koji je s nekoliko metara pogodio vratara, a drugi je put je bio nešto dalje i vratar domaćih je bio uspješniji. Sućurani su postigli pogodak u 30. minuti, ali sudac Denis Abramac mahao je nedozvoljeno poziciju, zaleđe i rezultat se nije mijenjao. Nakon što su Gomiličani imali igrača manje nisu uspjeli nači igru i dovoljno snage kako bi izmijenili rezultat u svoju korist i Sućurani su zasluženo pobijedili.

Kapetan Jadrana Jure Alfirević mogao je u finišu susreta povećati rezultat, međutim pogodio je mladog vratara koji je reagirao vrlo dobro.

M. MORNAR

 

Val - Zagora 1:0 (1:0 Sude 86')
Drama u Kaštelima okončana je u 86. minuti kada je Stude napokon zatresao mrežu Zagore pa je i čudesnim obranama Frane Grubelića napokon došao kraj. Već u otvaranju utakmice igrači Vala napadali su kao osice znajući da moraju osvojiti bodove spasa. Prilike su se stvarale kao na filmskoj traci, no Grubelić je bio nesavladiv od 17. do 45. minute kada je skinuo šest odličnih udaraca Valovih napadača.

U drugom dijelu gosti su počeli stvarati prilike, a najbliži promjeni rezultata bili su Emer i Šiklić. Na sreću Vala Milin je pročitao Zagorine napadače. U zadnjih desetak minuta domaćin je krenuo na sve ili ništa, jer jedan bod ravan je porazu. Stoga ne čudi pogodak Stude kojega je idealno uposlio Ivić. Radosti domaćina nije bilo kraja, a igra koju su pružili daje nadu da će se zadržati trećeligaški status.

J.TARABENE

Dugopolje - Hrvace 1:0 (1:0 Gavranić77')
Utakmicu koja je protekla u obostrano borbenoj igri ali s vrlo malo izglednih prilika za zgoditak, na koncu je odlučila pogreška obrambenog igrača gostiju. U 77. minuti na rubu svoga šesnaesterca loptu je ispod kopačke propustio Stipe Perić. Poklon je znalački iskoristio mladi Marino Gavranić koji je neometan sa 10-tak metara loptu poslao pored nemoćnog Grčića u mrežu.

J.ČELAN

Konavljanin - Raštane 0:1 (0:1 Banović 57')
Domaćin nervozan, sudac slab, gosti čvrsti i (pre)sretni. Pogodak odluke postignut je u 57. minuti. Lopta koju je prema kaznenom prostoru domaćina uputio Igor Banović zaustavila se tek u mreži domaćina. Razlog tome je nesporazum domaće obrane. Naime, nepotrebno je istrčao vratar Skaramuca koji se potom sudario s Vukadinom.

Raštane su potom imale prilike za povećati vodstvo, ali isto tako i domaćin je napadao, pokšavao stići do izjednačenja, ali nije uspio te je sastav iz Čilipa upisao peti poraz u nizu, treći kod kuće, a gosti zadržali vrh trečeligaškog juga.
- Idemo tamo gdje smo zacrtali – istaknuo je Leo Burčul, trener Raštana, misleći pritom na Drugu ligu.
- Ovo je jedno od najtežih gostovanja, a mi smo osvojili tri boda. Jest, pobijedili smo zahvaljujući nesporazumu domaće obrane, ali za razliku od domaćina nisu napravili niti jednu grešku – dodao je trener vodećeg sastava lige.
- Htjeli smo, željeli pobjedu te na taj način dokazat kako nema govora o namještanju, a što se govorilo svih ovih dana. Nažalost, sreća nam je okrenula leđa. Nismo zaslužili poraz – razočaran je nakon utakmice bio Pavao Strugačevac, trener Konavljanina.

U 20. minuti kapetan domaćih, Antun Šmanjak je ukrao loptu na vrhu kaznenog prostora gostiju, krenuo prema Rafaelu Baričiću, vrataru Raštana. Na leđa mu je legao Miroslav Andačić, sapleo ga, ali nije se oglasila zviždaljka suca Strukana.
- To je ključni trenutak utakmice. To je bio čisti kazneni udarac – kazat će Strugačevac.

Konavljanin je prvu priliku imao u 4. minuti. Karamatić se ušetao u kazneni prostor te ubacio na prvu stativu, gdje Vidović, udaljen 3-4 metra od gola nije uspio zahvatiti loptu. U 54. minuti istaknuo se Baričić, prvo je skinuo udarac Marića u gornji desni kut, a potom i pokušaj Antunovića, koji je glavom zahvatio odbijenu loptu. U 62. minuti kontra domaćih, tri na jedan, ali je Karamatić previše htio.

T.VLAŠIĆ

 



Nedjelja (16)
Vinogradar - Solin

Neretvanac - Neretva
Zmaj - Velebit

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2009-04-03 20:59:20 [created_by] => 31 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2009-04-04 19:59:28 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2009-04-04 17:47:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 8270 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 276 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o domaćem nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, domaći nogomet [secure] => 0 [page_title] => Domaći nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2009/04/05/Sport/RASTANE.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "468x283" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 276 [name] => Domaći nogomet [alias] => domaci-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8117476 Threads: 3 Questions: 1678790797 Slow queries: 5000068 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 112426607 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 56 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/domaci-nogomet ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/domaci-nogomet/druga-i-treca-domaci-porazi-junaka-i-imotskog-rastane-ucvrstile-vrh-47086 [printLink] => /sport/domaci-nogomet/druga-i-treca-domaci-porazi-junaka-i-imotskog-rastane-ucvrstile-vrh-47086?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 128742 [name] => drugaliga [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => drugaliga [link] => /tag/drugaliga ) [1] => stdClass Object ( [id] => 303188 [name] => trećaliga [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => trecaliga [link] => /tag/trecaliga ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Druga i treća: Domaći porazi Junaka i Imotskog, Raštane učvrstile vrh [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-19-06-41-54-31 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2009/04/05/Sport/RASTANE.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2009/04/05/Sport/RASTANE.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

DRUGA LIGA:

Mosor - Trogir 0:0
Bolje jedan bod nego nijedan, kao da su sudeći po rezultatu razmišljale obje momčadi, ali u derbiju začelja za pobjedom mogu žaliti  i Žrnovčani i Trogirani. U izjednačenoj utakmici u kojoj su rivali na valove imali razdoblja nadmoći i izglednih prigoda kao da je važnost bodova donijela nervozu, a odnjela bodove. Pobjeda se sama nudila u više navrata i domaćima i gostima, ali ponuđeno nitko nije ugrabio.

- Šta je ovo kao da je došao Chelsea? Komentirao je u jednom trenutku nezadovoljan suđenjem predsjednik Mosora Vinko Barbarić (najviše su spora izazvala dva zaleđa dosuđena domaćinu) aludirajući na plave dresove Solinjana. Međutim, kao da je jučer suparnik Chelsea s Batarije bio Liverpool, a svi znamo kako u većini slučajeva njihove utakmice izgledaju. Čvrste, nervozne, prilika još i bude, ali rezultat je u najvećem broju slučajeva isti - 0:0. Na koncu su posljednji zvižduk suca Gabrila igrači obiju momčadi dočekali razočarano popadavši na travnjak kao da su izgubili dva boda, a ne osvojili jedan.

Najveći krivci za to bili su junaci susreta vratari Darko Franić i Boško Vidović. Nakon što je u 5. minuti bio tek nemoćan promatrač kada je Glavina iz slobodnog udarca pogodio spoj stative i grede, a u 30. Sablića i omeo u stopostotnoj prigodi, Franić je “kriv” što je u 37. minuti zaustavio pokušaj loba Ratkovića kada se gostujući napadač našao oči u oči s njim. U 51. minuti je u dvoboju jedan na jedan bio uspješniji i od Rajčića, dok je u posljednjih deset minuta susreta zaustavio i teške udarce Sablića i Glavine. Vidoviću se na teret može staviti što je u 20. minuti efektnom paradom zaustavio udarac glavom Mijača iz neposredne blizine, a u 57. i Grizelja s ruba šesnaesterca.

Vidović je Mijača nadmudrio i u 63. A titulu prvog igrača susreta zaslužio je kada je u posljednjim sekundama zaustavio bombu Ajdukovića s 20-ak metara. Nakon susreta izjave obiju trenera bile su gotovo podjednake kao i omjer snaga i prilika na travnjaku.

- Remi je najrealniji ishod, ali da je bilo 2:2 bilo bi pravednije. Zadovoljan sam ipak što smo Trogir ostavili na šest bodova razlike, ali moramo poraditi na realizaciji  - zavapio je trener Mosora Mirko Grabovac.

Gostujući strateg Siniša Turković je ipak smatrao kako je njegova momčad bila nešto bliže pobjedi.
- Promašili smo možda dvije šanse više nego domaćin, pa sam se bojao kazne, ali na kraju smo ipak izvukli bod nakon završnog udarca Ajdukovića. Nismo imali dovoljno hrabrosti realizirati nadmoć, ali usvakom slučaju ovo je realan ishod. I Mosoru želim da se spasi od ispadanja. F. VULAS

 

Junak - Karlovac 0:2 (0:1 Šorša 67', 2:0 Dujamić 78')
Zvijezda utakmice zasigurno je bio sudac Novak koji je za svoje suđenje zaslužio “čistu peticu”. Naime, dosuđivanjem jedanaesterca koji to nije definitivno bio te nekoliko spornih odluka i bezbroj žutih kartona koje je podijelio igračima Junaka sudac je već u startu “presudio” u utakici. Jedanaesterac je dosuđen u 32. minuti kada je Prpić natrčao na Domjanovića i u jednom sudaru gdje je čak i Prpić učinio prekršaj sudac na iznenađenje svih pokazuje na bijelu točku. Zvonko Pamić kao da je bio svjestan nepravedno dosuđenog jedanaesterca zapucao je loptu visoko preko grede.

Do 46. minute kada je isključen Midenjak zbog druog žutog, utakmica je bila ravnopravna, dapače što je i priznao trener Karlovčana Igor Pamić, Junak je bio konsolidiranija i organiziranija momčad i ravnopravno se na momente i premoćno nosio sa trenutno prvoplasiranim Karlovcem.

U prvom poluvremenu vrijedi zabilježiti nekoliko poluprilika Junaka, a zadnjih desetak minuta fantastičan pritisak i dije-tri vrlo izgledne prigode koje nažalost domaći nisu uspjeli ostvariti. Nakon što je u druom poluvremenu J unak igrao s igračem manje Karlovac je uspio zahvaljujući samo toj činjenici biti opasniji i terenski premoćniji.

Uvođenjem Lovrekovića nekadašnjeg najboljeg strijelca Prve lige, Pamić je pogodio usridu. Prvi gol je praktički djelo Lovrekovića jer se u šesnaestercu izborio za loptu, pucao, Domjanović obranio, i ni kriv ni dužan naletio je Šorša. Kod drugog gola također zahvaljujući jednoj dubokoj lopti sa lijeve strane koju je Lovreković primio na desno te podro u 16 te poslužio Dujanića kojemu nije bio problem dati pogodak.

Navijači Junaka su s pravom bili ljuti na suđenje iako treba reći da je na kraju utakmica završila bez incidenta, kako to u većini slučajeva u Sinju biva.

V.PERIĆ/EPEHA

Imotski - Lokomotiva 0:2 (0:1 Antolić 49', 0:2 Jelić 88')
Imoćani nikako da postignu niti zgoditak, a kamo li pobjedu u Gospinom docu. Njihov travnjak je začaran jer ovoga nastavka prvenstva uopće nisu postigli niti zgoditka svojim protivnicima. Iako su već u 24. i 26. minuti mogli doći u vodstvo, napadači nisu bili dobri, te nisu postigli zgoditke.

Onda su gosti u drugom dijelu zagospodarili terenom, te preko Antolića u 49. minuti iz kontranapada došli u vodstvo da bi samo dvije minute prije samog kraja utakmice isto tako iz brze kontre primili još jedan zgoditak te tako ostali bez bodova. Tako su Imoćani propustili važnu prigodu za osvajanje tri boda u očuvanju drugoliaškog statusa.

Kako smo i prije pisali, čini nam se da bolje igraju u gostima nego ovdje u Gospinu docu, a kako slijedi gostovanje u Trogiru, odnosno u Sinju gdje Trogir igra, Imoćani se nadaju osvojiti sva tri boda.

P.ŠKORO

Ostali rezultati:
Moslavina - Slavonac CO 0:0
Suhopolje - Istra 1961 1:1
Međimurje - H. dragovoljac 1:2
Segesta - Pomorac 1:1



TREĆA LIGA:

Primorac (B) - Split 2:1 (0:1 Parač 15', 1:1 Mršić 37', 2:2 Mršić 47')
Istinski derbi kojega su zasluženo dobili domaći nogometaši. Sam podatak da je u prvom poluvremenu pripremljeno nekih pet prigoda za domaće i tri gostiju govori sve da je bilo ukupno 13 faulova i jedan žuti karton. Na samom otvaranju utakmice u prvoj minuti Mršić je probio, idealno uposlio Tokića koji je napravio faul i prigoda odlazi u nepovrat. Dugo bi trebali nabrajati prigode i jednih i drugih do samog gola u 15. minuti kada je Žužul izvanredno krasnim lobom iz slobodnjaka u petercu pronašao Paraća i to je 0:1. Iza toga domaćini uzimaju stvar u svoje ruke, Mršić je nerješiva zagonetka i u 37. minuti izigrao je obranu Splita, kad je vidio da pada vratar Zagorac,  pored njega je uputio loptu za 1:1.

Na otvaranju drugog dijela u 48. minuti danas pored Mršića najbolji igrač utakmice Nikola Đira idealno je ubacio loptu u kazneni prostor koja je pronašla Mršića, a ovaj je napravio piruetu i pored nemoćnog Zagorca još jednom probušio mrežu. Nastavili su domaći nogometaši u istom ritmu, no u 58. minuti opet Žužul i Parać, ali Matas brani. I tako do kraja susreta u četiri navrata, dva puta Paunović, Mršić i Kolić imaju prigode, no ostaju neiskorištene. Danas zaslužena pobjeda velikog Primorca koji nije bio fasciniran pretendentom na prvo mjesto i ono što su očekivali uopće nije Split ispunio.

I.GJERGJA

Jadran LP - GOŠK (Du) 1:0 (1:0 Cvijanović 78')
Po teškom i sparnom vremenu pred oko 400 navijača domaći su zasluženo došli do minimalne pobjede. U prvom poluvremenu igrači jedne i druge momčadi nisu stvorili niti jednu prigodu za postizanje pogotka. U 58. minuti Goran Barbir iz slobodnog udarca s 20 metara prebacio je živi zid, ali se njegova lopta zaustavila na gredi. Bijedić je goste mogao dovesti u vodstvo u 62. minuti kada je pokušao lobovati Stipkovića koji je krajnjim naporom loptu skrenuo u korner. Trenutak odluke dogodio se u 78. minuti kada je najbolji igrač utakmice Darko Cvijanović izašao sam pred Baškarada, te loptu neobranjivo zakucao u gornji desni kut.

P.VUKOSAV

Omiš - Primorac 1929 2:1 (1:0 Amauri 4', 2:0 Puljiz 65', 2:1 - 76')
Omiš je poveo već u 5. minuti «patentiranim» golom Amauria – iz kornera. Nabacio je Buljan, u gužvi Puljiz glavom prebacio na drugu stativu gdje Amauriu nije bilo teško pospremiti je glavom u mrežu. Utakmicu je mogao rezultatski riješiti Vidaković iz jedanaesterca sredinom prvog dijela, no traljavo izvedeni udarac stupa omiške obrane odšetao se pokraj gola. U završnici prvog dijela sudac je, dojma smo prestrogo, isključio Penovića koji je prekršajem spriječio jednu kontru Omiša.

Uzbuđenja nije manjkalo ni u nastavku. Omišani su primjetno pali u igri, te prepustili inicijativu malobrojnijim gostima. Stativa i nekoliko izvrsnih prilika zapucali su igrači Primorca iako su i domaći imali izglednih prilika. Kazna je uslijedila opet iz kornera. Ovaj put zabio je Jurica Puljiz. Nogom. Primorac je do kraja utakmice uspio samo smanjiti prednost domaćina prekrasnim pogotkom Pavića s ruba šesnaesterca.

M. BANOVIĆ

Jadran (KS) - GOŠK KG 2:0 (1:0 Bašić 1', 2:0 Poljak 60'; crveni karton Čulina (GOŠK) 50')
Jozo Poljak riješio je pitanje pobjednika kaštelanskog derbija lijepim udarcem s 20 metara, matirao je mladog vratara GOŠK-a. Bio je to udarac za eurogol iz voleja lijevom nogom u same desne rašlje. Udarac koji vrijedi pogledati na trećeligaškim susretima. Inače, Sućurani su imali olakšavajuću okolnost da su došli u vodstvo u prvoj minuti i u prvoj akciji, obrana GOŠK-a je zastala, a Jure Bašić je iz blizine iz drugog pokušaja nakon što je vratar GOŠK-a odbio loptu pogodio nebranjenu mrežu za početno vodstvo.

Gosti su imali dvije prigode preko Matoševića koji je s nekoliko metara pogodio vratara, a drugi je put je bio nešto dalje i vratar domaćih je bio uspješniji. Sućurani su postigli pogodak u 30. minuti, ali sudac Denis Abramac mahao je nedozvoljeno poziciju, zaleđe i rezultat se nije mijenjao. Nakon što su Gomiličani imali igrača manje nisu uspjeli nači igru i dovoljno snage kako bi izmijenili rezultat u svoju korist i Sućurani su zasluženo pobijedili.

Kapetan Jadrana Jure Alfirević mogao je u finišu susreta povećati rezultat, međutim pogodio je mladog vratara koji je reagirao vrlo dobro.

M. MORNAR

 

Val - Zagora 1:0 (1:0 Sude 86')
Drama u Kaštelima okončana je u 86. minuti kada je Stude napokon zatresao mrežu Zagore pa je i čudesnim obranama Frane Grubelića napokon došao kraj. Već u otvaranju utakmice igrači Vala napadali su kao osice znajući da moraju osvojiti bodove spasa. Prilike su se stvarale kao na filmskoj traci, no Grubelić je bio nesavladiv od 17. do 45. minute kada je skinuo šest odličnih udaraca Valovih napadača.

U drugom dijelu gosti su počeli stvarati prilike, a najbliži promjeni rezultata bili su Emer i Šiklić. Na sreću Vala Milin je pročitao Zagorine napadače. U zadnjih desetak minuta domaćin je krenuo na sve ili ništa, jer jedan bod ravan je porazu. Stoga ne čudi pogodak Stude kojega je idealno uposlio Ivić. Radosti domaćina nije bilo kraja, a igra koju su pružili daje nadu da će se zadržati trećeligaški status.

J.TARABENE

Dugopolje - Hrvace 1:0 (1:0 Gavranić77')
Utakmicu koja je protekla u obostrano borbenoj igri ali s vrlo malo izglednih prilika za zgoditak, na koncu je odlučila pogreška obrambenog igrača gostiju. U 77. minuti na rubu svoga šesnaesterca loptu je ispod kopačke propustio Stipe Perić. Poklon je znalački iskoristio mladi Marino Gavranić koji je neometan sa 10-tak metara loptu poslao pored nemoćnog Grčića u mrežu.

J.ČELAN

Konavljanin - Raštane 0:1 (0:1 Banović 57')
Domaćin nervozan, sudac slab, gosti čvrsti i (pre)sretni. Pogodak odluke postignut je u 57. minuti. Lopta koju je prema kaznenom prostoru domaćina uputio Igor Banović zaustavila se tek u mreži domaćina. Razlog tome je nesporazum domaće obrane. Naime, nepotrebno je istrčao vratar Skaramuca koji se potom sudario s Vukadinom.

Raštane su potom imale prilike za povećati vodstvo, ali isto tako i domaćin je napadao, pokšavao stići do izjednačenja, ali nije uspio te je sastav iz Čilipa upisao peti poraz u nizu, treći kod kuće, a gosti zadržali vrh trečeligaškog juga.
- Idemo tamo gdje smo zacrtali – istaknuo je Leo Burčul, trener Raštana, misleći pritom na Drugu ligu.
- Ovo je jedno od najtežih gostovanja, a mi smo osvojili tri boda. Jest, pobijedili smo zahvaljujući nesporazumu domaće obrane, ali za razliku od domaćina nisu napravili niti jednu grešku – dodao je trener vodećeg sastava lige.
- Htjeli smo, željeli pobjedu te na taj način dokazat kako nema govora o namještanju, a što se govorilo svih ovih dana. Nažalost, sreća nam je okrenula leđa. Nismo zaslužili poraz – razočaran je nakon utakmice bio Pavao Strugačevac, trener Konavljanina.

U 20. minuti kapetan domaćih, Antun Šmanjak je ukrao loptu na vrhu kaznenog prostora gostiju, krenuo prema Rafaelu Baričiću, vrataru Raštana. Na leđa mu je legao Miroslav Andačić, sapleo ga, ali nije se oglasila zviždaljka suca Strukana.
- To je ključni trenutak utakmice. To je bio čisti kazneni udarac – kazat će Strugačevac.

Konavljanin je prvu priliku imao u 4. minuti. Karamatić se ušetao u kazneni prostor te ubacio na prvu stativu, gdje Vidović, udaljen 3-4 metra od gola nije uspio zahvatiti loptu. U 54. minuti istaknuo se Baričić, prvo je skinuo udarac Marića u gornji desni kut, a potom i pokušaj Antunovića, koji je glavom zahvatio odbijenu loptu. U 62. minuti kontra domaćih, tri na jedan, ali je Karamatić previše htio.

T.VLAŠIĆ

 



Nedjelja (16)
Vinogradar - Solin

Neretvanac - Neretva
Zmaj - Velebit

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/domaci-nogomet/druga-i-treca-domaci-porazi-junaka-i-imotskog-rastane-ucvrstile-vrh-47086 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=907dbbc8ee205fbb4d47f6620129152b7befeb4c [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Druga+i+tre%C4%87a%3A+Doma%C4%87i+porazi+Junaka+i+Imotskog%2C+Ra%C5%A1tane+u%C4%8Dvrstile+vrh&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fdruga-i-treca-domaci-porazi-junaka-i-imotskog-rastane-ucvrstile-vrh-47086 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fdruga-i-treca-domaci-porazi-junaka-i-imotskog-rastane-ucvrstile-vrh-47086 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

Druga i treća: Domaći porazi Junaka i Imotskog, Raštane učvrstile vrh

Piše PSD.
4. travnja 2009. - 19:47

DRUGA LIGA:

Mosor - Trogir 0:0
Bolje jedan bod nego nijedan, kao da su sudeći po rezultatu razmišljale obje momčadi, ali u derbiju začelja za pobjedom mogu žaliti  i Žrnovčani i Trogirani. U izjednačenoj utakmici u kojoj su rivali na valove imali razdoblja nadmoći i izglednih prigoda kao da je važnost bodova donijela nervozu, a odnjela bodove. Pobjeda se sama nudila u više navrata i domaćima i gostima, ali ponuđeno nitko nije ugrabio.

- Šta je ovo kao da je došao Chelsea? Komentirao je u jednom trenutku nezadovoljan suđenjem predsjednik Mosora Vinko Barbarić (najviše su spora izazvala dva zaleđa dosuđena domaćinu) aludirajući na plave dresove Solinjana. Međutim, kao da je jučer suparnik Chelsea s Batarije bio Liverpool, a svi znamo kako u većini slučajeva njihove utakmice izg...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 08:41