stdClass Object ( [id] => 28944 [title] => Druga i Treća liga: Veliki preokret Jadrana LP, Lokomotiva pregazila Mosor [alias] => druga-i-treca-liga-veliki-preokret-jadrana-lp-lokomotiva-pregazila-mosor [catid] => 276 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

DRUGA LIGA, 13. kolo

Solin - Hrv. dragovoljac 2:1 (1:0 Elez 25, 1:1 Mujdža 56; 2:1 Fuštar 75.)
U žustroj i borbenoj igri s puno pogrešaka i prekršaja Solinjani su izborili vrijednu pobjedu, koja je uslijedila nakon dva poraza. Sudac Marić je imao pune ruke posla smirivati aktere okršaja žutim kartonima. Pokazao ih je ukupno devet i to četiri domaćinu i pet momčadi gostiju.

Domaći su poveli u 25. minuti nakon indirekta. Ljuta je gurnuo loptu strijelcu Ivanu Elezu koji je naciljao sam gornji lijevi kut mreže. Do kraja poluvremena gosti su preko Gavranovića i Matulovića uzvraćali no njihove udarce domaći vratar Višić je zaustavio.

Početkom drugog poluvremena, točnije u 49. minuti Ivan Fuštar je izbio sam ispred vratara gostiju, pokušao ga prebaciti, no upućenu loptu Luketić je uhvatio. Gosti iz Zagreba su izjednačili u 56. minuti preko Jasmina Mujdže, koji je iz slobodnog udarca s 20-ak metara lijevom nogom pogodio nebranjeni gornji kut.

Solinjani su do pobjede došli u završnici, u 75. minuti Ivan Elez je izveo korner s desne strane, u stvorenoj gužvi najsnalažljiviji je bio Fuštar te iz blizine poslao loptu u mrežu i time odlučio pobjednika susreta.

M. BENZON

Moslavina - Trogir  1:1 (0:1 Šest 30., 1:1 Sklepić 33.)
Domaći nogometaši imali su premoć tijekom utakmice, ali to nisu znali iskoristiti, pa čak ni u drugom poluvremenu kada je Trogir igrao s igračem manje. Gosti su u 30. minuti izveli jedan od rijetkih napada i pred vratima Santinija, vratara Moslavine, najbolje se snašao Šest koji je pored vratara plasirao loptu u mrežu.

Samo tri minute poslije Barač je izveo korner s desne strane i lopta je došla do Sklepića, koji je kroz šumu nogu pogodio mrežu vrlo dobrog Vidovića. U završnici utakmice domaći su pokušavali postići vodeći pogodak, ali u tome nisu uspjeli, ponajprije zbog vrlo dobrih intervencija vratara Boška Vidovića.

Samo minutu prije kraja utakmice kapetan domaćih Cerovečki sa svega četiri metra poslao je jednu loptu daleko preko vratiju. I gosti su imali u zadnjih pet-šest minuta nekoliko prilika, ali nisu bili precizni, pa se rezultat prvog poluvremena nije mijenjao.

R. KRZNARIĆ

Junak - Suhopolje 2:1 (1:0 Topić 32., 2:0 Surać 55., 2:1 Međimurec 70.)
Novi trener, nova koncepcija i pobjeda Junaka nakon sramotnog poraza u Čakovcu. Junak je imao inicijativu koju je uspio okruniti sa dva pogotka iako se mreža prvi put zatresla u 10. minuti kada je odlični Ibriks iz Suhopolja izradio akciju no sudac je poništio zgoditak zbog zaleđa. Prvi je zaprijetio Junak preko Režića u 6. minuti, a Junakov zgoditak je postignut nakon odlične akcije cijelog navalnog reda koju je okrunio dobrim pogotkom Topić.

Utakmica na trenutke žustra i čak izjednačena, naime Suhopolje je pružilo dostojan otpor pa je bilo i opasno. Drugi zgoditak Junaka postignut je zahvaljujući Režiću koji je oteo jednu loptu Suhopolju, te proigravši njihovu obranu idealno poslužio Suraća koji je uspješno završio.

U 70. minuti Međimurec budi nadu gostiju za mogući bod, no do kraja Junak je bio premoćniji uz nekoliko propuštenih prilika osvaja ipak zaslužena tri boda.
Pred kraj utakmice, zbog prigovora sudac Florijančić je isključio trenera Suhopolja Kraljika.

V.PERIĆ/EPEHA

Mosor - Lokomotiva 1:4 (0:1 Bagarić 16. sa 11 m, 1:1 Švarić 59. sa 11 m, Broketa (M) crveni karton 60. 1:2 Poljak 70., 1:3 Mesarić 82., 1:4 Antolić 90.)
Nogometaši Lokomotive potpuno zasluženo su nadigrali domaće Žrnovčane koji su najavljivali pobjedu i sigurna tri boda na svom terenu. Izvrsni Zagrepčani tijekom cijelog susreta su bili kudikamo bolja i kvalitetnija momčad na terenu, a svoje brojne prilike uspjeli su pretočiti u pogotke tek nakon isključenja nervoznog Brokete.

Do 70. minute možemo reći da se igrala ravnoprana utakmica, ali nakon toga došlo je do potpunog raspada i pada u redovima bijelocrvenih što su iskusni gosti znali iskoristiti. Kapetan Lokomotive Željko Sopić u nekoliko navrata je dokazao svoju vrijednost i bio velika prevaga koja je na kraju gostima donijela potvrdu četvrtog mjesta na tablici Druge HNL.S. D.

TREĆA LIGA, 15. kolo



Jadran LP - Neretvanac  4:2 (0:1 Deak 24., 0:2 Zonjić 30., 1:2 Jerković 38., 2:2 Burđulez 52. 11m, 3:2 Buržulez 60., 4:2 Jerković 72.)
Gosti iz Opuzena bolje su otvorili neretvanski derbi i preko Deaka i Zonjića već u 29. minuti imali obećavajuće vodstvo od 2:0. Nakon toga igrači pločanskog trećeligaša dolaze do nezaboravnog preokreta. Po dva pogotka postigli su Burđelez i Jerković, a treba spomenuti da je Frane Jerković propustio realizirati jedanaesterac kod vodstva gostiju 2:1.

                                                                                                                      P. VUKOSAV


Velebit - Neretva 3:1 (1:0 Benić 27., 1:1 Lizde 29., 2:1 Kurtin 31., 3:1 Kurtio 89.)
U razmaku od šest minuta pala su tri zgoditka. Naime, nakon terenske inicijative domaćih negdje na visini kaznenog prostora s desne strane oboren je Kolić. Kratak zalet uhvatio je Benić, potegnuo kao iz topa i Bubalo je bio nemoćan za 1:0.

Već u 29. minuti su gosti poravnali iz jedne odlične akcije u kojoj je i domaći igrač Ivanić kardinalno pogriješio. Lizde je uhvatio loptu i pored nemoćnog Gluića poslao je u mrežu za 1:1. Nakon samo dvije minute, u 31. Klarić i Kurtin su opet bili akteri, ovaj potonji je povisio na 2:1.

Gosti mogu žaliti za propuštenim prigodama u 53. i 57. minuti, oba puta Lizde te Brečić u 63. i Gujinović u 71. minuti, te Lizde ponovno u 85., što ih je koštalo poraza. Ponovno su na sceni u 89. minuti bili Klarić i Kurtin i ovaj potonji povisio je na 3:1 - zasluženo.

I. GJERGJA

 

Ivo Ravlić / CROPIX

Zmaj - Dugopolje 1:0 (1:0 Povijač 10.)
Nakon početnog ispitivanja snaga, već u 10. minuti Zmaj je rano došao u vodstvo. Nabačenu loptu Stojkića s lijevog boka Povijač je sa tri metra spretno pospremio uz desnu vratnicu vratara Tokića. Iako je tada izgledalo da će slabiji Dugopoljci biti uvjerljivije poraženi, uslijedila je revija neiskorištenih izglednih prigoda domaćina. Strijelac jedinog pogotka Povijač mogao se proslaviti pogotkom u 34. i 52., kao i Lešina u 61. i 65. minuti.

S. BRBIĆ

 

Primorac (B) - Konavljanin 1:3 (0:1 Marić 29., 0:2 Karamatić 54., 1:2 Marković 83., 1:3 Čeličković 90.)
Na početku susreta terensku inicijativu za postizanje zgoditaka nisu iskoristili igrači domaćina, a onda je jedna brza kontra sijevnula u 29. minuti kada je Vukadin uposlio Batistu, a on ne oklijevajući Marića i to je bilo 0:1. S tim rezultatom otišlo se na odmor. Iako su, moramo priznati, domaćini imali vratnicu u 44. (Brajković), a samo minutu poslije krasnu prigodu Mršić.

U 54. minuti kao da je zaključen ovaj susret. Karamatić je postigao drugi zgoditak za Konavljanin, a u 83. Marković je smanjio na 1:2, da bi Čeliković goste u sudačkoj nadoknadi doveo na visokih 1:3.

Moramo napomenuti da je od jučer Primorac ostao i bez trenera, njihov dosadašnji strateg Stanko Mršić ubuduće će voditi prvoligaša vinkovačku Cibaliju. Možda i u tome treba tražiti razloge poraza.

I. GJERGJA

GOŠK GK - Zagora 0:1 (0:1 Grgas Grando 63.)
Gomiličani su ljuti na suca Jerolima Čulinu, jer je dosudio jedanaesterac iz nepostojećeg prekršaja. Igrač Zagore pao je izvan 16 metara, a lopta je već prije napustila mjesto događaja. S bijele točke bio je precizan Grgas-Grando.

Gomiličani su mogli poravnati rezultat. Najprije je prigodu imao Zadro i s nekoliko metara visoko je pogodio poviše gola, a slično je napravio i Pelivan u 90. minuti, sa sedam metara promašio je prazna vrata. I na drugoj strani igrači Zagore imali su prigodu preko Mile Čvelje povećati rezultat, ali on je s jednog metra od gola pogodio poprečnu vratnicu, tako da su gosti na kraju ipak zasluženo pobijedili.

M. MORNAR


Jadran KS - Split 2:2 (1:0 Zolota, 7. 2:0 Lipotić 20., 2:1 Žužul 33. i 2:2 Žužul 44.)
Zanimljiva i do samog kraja rezultatski neizvjesna utakmica začinjena s četiri lijepa pogotka rezime je derbija odigranog u Kaštel Sućurcu. Po prikazanom to je ipak najpravedniji ishod makar su oba suparnika itekako priželjkivala pobjedu.

Otvaranje utakmice za domaćine je bilo kao iz snova, dvije odlično odigrane akcije pretvorili su u sigurnih 2:0. Splićane je na centar već u 7. minuti poslao raspoloženi Zolota, nakon ubacivanja Kurtovića. U 20. minuti je Zolota bio asistent, a Lipotić iz blizine lako matirao Bulata. Nakon toga gosti su apsolutno zavladali terenom i potisnuli domaćina duboko na njihovu polovicu.

U 33. minuti Ante Žužul je s 20-ak metara pogotkom iz slobodnjaka skinuo paučinu iz desnog kuta nemoćnog Vidića i prouzročio pravi delirij oduševljenja gostujućih navijača. U 42. minuti Žužul je opet bio strijelac, glavom je pod gredu smjestio loptu precizno ubačenu od Puljiza.

U nastavku je inicijativa bila na strani gostiju koji nisu uspjeli kapitalizirati svoju nadmoć dok su domaćini u nekoliko navrata zaprijetili uglavnom iz prekida, no siguran je bio gostujući kapetan Bulat.

Š. BARBARIĆ

GOŠK (Du) - Raštane 1:3 (1:0 Hazdovac 15., 1:1 Burčul 20., 1:2 Burčul 47., 1:3 Da Silva 88.)

Pjesma Raštana na Lapadu. Goran Burčul, Hrvoje Tomić i ekipa zaustavili su Dubrovčane, prekinuli njihov stopostotni učinak kod kuće, niz od sedam utakmica bez poraza. Uz to, preskočili su ovim Dubrovčane na ljestvici zahvaljujući boljoj gol razlici.

Derbi je počeo odlično za Dubrovčane. Hazdovac je pobjegao, vukao čuvara na leđima, a kad mu je u susret krenuo vratar Pejić, prevario ga je prizemnim udarcem te pogodio mrežu Raštana u 15. minuti. Pet minuta poslije uzvraćaju Raštane. Šime Ćirjak i Goran Burčul izigrali su obranu domaćina, prvi je asistent, a drugi strijelac za 1:1. U 33. minuti prilika za GOŠK, Sarić je sam, tuče silovito sa 7-8 metara u dobro postavljenoga Pejića.

Gosti vode početkom nastavka. Baškarad, vratar domaćina je pogriješio, napustio svoja vrata, a to je iskoristio Burčul pogodivši iskosa sa 16 metara, gotovo uz gol liniju.

Petrović je sredinom nastavka sve karte bacio na napad (ušli su Mulina, Avdić i Rezo), oslabio je tako obranu, i kad takva igra nije dala rezultata (Kokić je u 64. pogodio vratnicu, u 69. Rezov udarac zaustavlja Pejić), uslijedile su kontre gostiju. U 76. minuti Da Silvu zaustavlja Baškarad, u 86. minuti Banović pogađa vratnicu, a u 88. minuti bježi Birkić, a Da Silva sprema loptu u mrežu.

                                                                                                                     TONČI VLAŠIĆ

Omiš - Val 2:0 (1:0 Flavio 31., 2:0 Buljan 47.)

Omiš je tijekom cijeloga susreta imao terensku inicijativu koju su okrunili s dva pravilno raspoređena pogotka, po jedan u svakom poluvremenu.

Brazilac Flavio bio je najraspoloženiji igrač na terenu, te je načeo mrežu gostiju u 31. minuti. Omišani su predvođeni njegovom odličnom igrom upisali svoju tek treću pobjede u 15 odigranih kola.

S ova tri boda domaćini će bar malo pobjeći momčadima sa začelja.

                                                                                                                

ŽELJAN BOSNIĆ

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2008-11-15 14:08:15 [created_by] => 31 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2008-11-15 21:30:13 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2008-11-15 15:47:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 7104 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 276 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o domaćem nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, domaći nogomet [secure] => 0 [page_title] => Domaći nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2008/11/15/Sport/lisnic_vrgoc-151108.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "850x631" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 276 [name] => Domaći nogomet [alias] => domaci-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4768528 Threads: 3 Questions: 164016172 Slow queries: 71123 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4832447 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 56 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/domaci-nogomet ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/domaci-nogomet/druga-i-treca-liga-veliki-preokret-jadrana-lp-lokomotiva-pregazila-mosor-28944 [printLink] => /sport/domaci-nogomet/druga-i-treca-liga-veliki-preokret-jadrana-lp-lokomotiva-pregazila-mosor-28944?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 128742 [name] => drugaliga [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => drugaliga [link] => /tag/drugaliga ) [1] => stdClass Object ( [id] => 303188 [name] => trećaliga [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => trecaliga [link] => /tag/trecaliga ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Druga i Treća liga: Veliki preokret Jadrana LP, Lokomotiva pregazila Mosor [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-19-07-03-30-31 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2008/11/15/Sport/lisnic_vrgoc-151108.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2008/11/15/Sport/lisnic_vrgoc-151108.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

DRUGA LIGA, 13. kolo

Solin - Hrv. dragovoljac 2:1 (1:0 Elez 25, 1:1 Mujdža 56; 2:1 Fuštar 75.)
U žustroj i borbenoj igri s puno pogrešaka i prekršaja Solinjani su izborili vrijednu pobjedu, koja je uslijedila nakon dva poraza. Sudac Marić je imao pune ruke posla smirivati aktere okršaja žutim kartonima. Pokazao ih je ukupno devet i to četiri domaćinu i pet momčadi gostiju.

Domaći su poveli u 25. minuti nakon indirekta. Ljuta je gurnuo loptu strijelcu Ivanu Elezu koji je naciljao sam gornji lijevi kut mreže. Do kraja poluvremena gosti su preko Gavranovića i Matulovića uzvraćali no njihove udarce domaći vratar Višić je zaustavio.

Početkom drugog poluvremena, točnije u 49. minuti Ivan Fuštar je izbio sam ispred vratara gostiju, pokušao ga prebaciti, no upućenu loptu Luketić je uhvatio. Gosti iz Zagreba su izjednačili u 56. minuti preko Jasmina Mujdže, koji je iz slobodnog udarca s 20-ak metara lijevom nogom pogodio nebranjeni gornji kut.

Solinjani su do pobjede došli u završnici, u 75. minuti Ivan Elez je izveo korner s desne strane, u stvorenoj gužvi najsnalažljiviji je bio Fuštar te iz blizine poslao loptu u mrežu i time odlučio pobjednika susreta.

M. BENZON

Moslavina - Trogir  1:1 (0:1 Šest 30., 1:1 Sklepić 33.)
Domaći nogometaši imali su premoć tijekom utakmice, ali to nisu znali iskoristiti, pa čak ni u drugom poluvremenu kada je Trogir igrao s igračem manje. Gosti su u 30. minuti izveli jedan od rijetkih napada i pred vratima Santinija, vratara Moslavine, najbolje se snašao Šest koji je pored vratara plasirao loptu u mrežu.

Samo tri minute poslije Barač je izveo korner s desne strane i lopta je došla do Sklepića, koji je kroz šumu nogu pogodio mrežu vrlo dobrog Vidovića. U završnici utakmice domaći su pokušavali postići vodeći pogodak, ali u tome nisu uspjeli, ponajprije zbog vrlo dobrih intervencija vratara Boška Vidovića.

Samo minutu prije kraja utakmice kapetan domaćih Cerovečki sa svega četiri metra poslao je jednu loptu daleko preko vratiju. I gosti su imali u zadnjih pet-šest minuta nekoliko prilika, ali nisu bili precizni, pa se rezultat prvog poluvremena nije mijenjao.

R. KRZNARIĆ

Junak - Suhopolje 2:1 (1:0 Topić 32., 2:0 Surać 55., 2:1 Međimurec 70.)
Novi trener, nova koncepcija i pobjeda Junaka nakon sramotnog poraza u Čakovcu. Junak je imao inicijativu koju je uspio okruniti sa dva pogotka iako se mreža prvi put zatresla u 10. minuti kada je odlični Ibriks iz Suhopolja izradio akciju no sudac je poništio zgoditak zbog zaleđa. Prvi je zaprijetio Junak preko Režića u 6. minuti, a Junakov zgoditak je postignut nakon odlične akcije cijelog navalnog reda koju je okrunio dobrim pogotkom Topić.

Utakmica na trenutke žustra i čak izjednačena, naime Suhopolje je pružilo dostojan otpor pa je bilo i opasno. Drugi zgoditak Junaka postignut je zahvaljujući Režiću koji je oteo jednu loptu Suhopolju, te proigravši njihovu obranu idealno poslužio Suraća koji je uspješno završio.

U 70. minuti Međimurec budi nadu gostiju za mogući bod, no do kraja Junak je bio premoćniji uz nekoliko propuštenih prilika osvaja ipak zaslužena tri boda.
Pred kraj utakmice, zbog prigovora sudac Florijančić je isključio trenera Suhopolja Kraljika.

V.PERIĆ/EPEHA

Mosor - Lokomotiva 1:4 (0:1 Bagarić 16. sa 11 m, 1:1 Švarić 59. sa 11 m, Broketa (M) crveni karton 60. 1:2 Poljak 70., 1:3 Mesarić 82., 1:4 Antolić 90.)
Nogometaši Lokomotive potpuno zasluženo su nadigrali domaće Žrnovčane koji su najavljivali pobjedu i sigurna tri boda na svom terenu. Izvrsni Zagrepčani tijekom cijelog susreta su bili kudikamo bolja i kvalitetnija momčad na terenu, a svoje brojne prilike uspjeli su pretočiti u pogotke tek nakon isključenja nervoznog Brokete.

Do 70. minute možemo reći da se igrala ravnoprana utakmica, ali nakon toga došlo je do potpunog raspada i pada u redovima bijelocrvenih što su iskusni gosti znali iskoristiti. Kapetan Lokomotive Željko Sopić u nekoliko navrata je dokazao svoju vrijednost i bio velika prevaga koja je na kraju gostima donijela potvrdu četvrtog mjesta na tablici Druge HNL.S. D.

TREĆA LIGA, 15. kolo



Jadran LP - Neretvanac  4:2 (0:1 Deak 24., 0:2 Zonjić 30., 1:2 Jerković 38., 2:2 Burđulez 52. 11m, 3:2 Buržulez 60., 4:2 Jerković 72.)
Gosti iz Opuzena bolje su otvorili neretvanski derbi i preko Deaka i Zonjića već u 29. minuti imali obećavajuće vodstvo od 2:0. Nakon toga igrači pločanskog trećeligaša dolaze do nezaboravnog preokreta. Po dva pogotka postigli su Burđelez i Jerković, a treba spomenuti da je Frane Jerković propustio realizirati jedanaesterac kod vodstva gostiju 2:1.

                                                                                                                      P. VUKOSAV


Velebit - Neretva 3:1 (1:0 Benić 27., 1:1 Lizde 29., 2:1 Kurtin 31., 3:1 Kurtio 89.)
U razmaku od šest minuta pala su tri zgoditka. Naime, nakon terenske inicijative domaćih negdje na visini kaznenog prostora s desne strane oboren je Kolić. Kratak zalet uhvatio je Benić, potegnuo kao iz topa i Bubalo je bio nemoćan za 1:0.

Već u 29. minuti su gosti poravnali iz jedne odlične akcije u kojoj je i domaći igrač Ivanić kardinalno pogriješio. Lizde je uhvatio loptu i pored nemoćnog Gluića poslao je u mrežu za 1:1. Nakon samo dvije minute, u 31. Klarić i Kurtin su opet bili akteri, ovaj potonji je povisio na 2:1.

Gosti mogu žaliti za propuštenim prigodama u 53. i 57. minuti, oba puta Lizde te Brečić u 63. i Gujinović u 71. minuti, te Lizde ponovno u 85., što ih je koštalo poraza. Ponovno su na sceni u 89. minuti bili Klarić i Kurtin i ovaj potonji povisio je na 3:1 - zasluženo.

I. GJERGJA

 

Ivo Ravlić / CROPIX

Zmaj - Dugopolje 1:0 (1:0 Povijač 10.)
Nakon početnog ispitivanja snaga, već u 10. minuti Zmaj je rano došao u vodstvo. Nabačenu loptu Stojkića s lijevog boka Povijač je sa tri metra spretno pospremio uz desnu vratnicu vratara Tokića. Iako je tada izgledalo da će slabiji Dugopoljci biti uvjerljivije poraženi, uslijedila je revija neiskorištenih izglednih prigoda domaćina. Strijelac jedinog pogotka Povijač mogao se proslaviti pogotkom u 34. i 52., kao i Lešina u 61. i 65. minuti.

S. BRBIĆ

 

Primorac (B) - Konavljanin 1:3 (0:1 Marić 29., 0:2 Karamatić 54., 1:2 Marković 83., 1:3 Čeličković 90.)
Na početku susreta terensku inicijativu za postizanje zgoditaka nisu iskoristili igrači domaćina, a onda je jedna brza kontra sijevnula u 29. minuti kada je Vukadin uposlio Batistu, a on ne oklijevajući Marića i to je bilo 0:1. S tim rezultatom otišlo se na odmor. Iako su, moramo priznati, domaćini imali vratnicu u 44. (Brajković), a samo minutu poslije krasnu prigodu Mršić.

U 54. minuti kao da je zaključen ovaj susret. Karamatić je postigao drugi zgoditak za Konavljanin, a u 83. Marković je smanjio na 1:2, da bi Čeliković goste u sudačkoj nadoknadi doveo na visokih 1:3.

Moramo napomenuti da je od jučer Primorac ostao i bez trenera, njihov dosadašnji strateg Stanko Mršić ubuduće će voditi prvoligaša vinkovačku Cibaliju. Možda i u tome treba tražiti razloge poraza.

I. GJERGJA

GOŠK GK - Zagora 0:1 (0:1 Grgas Grando 63.)
Gomiličani su ljuti na suca Jerolima Čulinu, jer je dosudio jedanaesterac iz nepostojećeg prekršaja. Igrač Zagore pao je izvan 16 metara, a lopta je već prije napustila mjesto događaja. S bijele točke bio je precizan Grgas-Grando.

Gomiličani su mogli poravnati rezultat. Najprije je prigodu imao Zadro i s nekoliko metara visoko je pogodio poviše gola, a slično je napravio i Pelivan u 90. minuti, sa sedam metara promašio je prazna vrata. I na drugoj strani igrači Zagore imali su prigodu preko Mile Čvelje povećati rezultat, ali on je s jednog metra od gola pogodio poprečnu vratnicu, tako da su gosti na kraju ipak zasluženo pobijedili.

M. MORNAR


Jadran KS - Split 2:2 (1:0 Zolota, 7. 2:0 Lipotić 20., 2:1 Žužul 33. i 2:2 Žužul 44.)
Zanimljiva i do samog kraja rezultatski neizvjesna utakmica začinjena s četiri lijepa pogotka rezime je derbija odigranog u Kaštel Sućurcu. Po prikazanom to je ipak najpravedniji ishod makar su oba suparnika itekako priželjkivala pobjedu.

Otvaranje utakmice za domaćine je bilo kao iz snova, dvije odlično odigrane akcije pretvorili su u sigurnih 2:0. Splićane je na centar već u 7. minuti poslao raspoloženi Zolota, nakon ubacivanja Kurtovića. U 20. minuti je Zolota bio asistent, a Lipotić iz blizine lako matirao Bulata. Nakon toga gosti su apsolutno zavladali terenom i potisnuli domaćina duboko na njihovu polovicu.

U 33. minuti Ante Žužul je s 20-ak metara pogotkom iz slobodnjaka skinuo paučinu iz desnog kuta nemoćnog Vidića i prouzročio pravi delirij oduševljenja gostujućih navijača. U 42. minuti Žužul je opet bio strijelac, glavom je pod gredu smjestio loptu precizno ubačenu od Puljiza.

U nastavku je inicijativa bila na strani gostiju koji nisu uspjeli kapitalizirati svoju nadmoć dok su domaćini u nekoliko navrata zaprijetili uglavnom iz prekida, no siguran je bio gostujući kapetan Bulat.

Š. BARBARIĆ

GOŠK (Du) - Raštane 1:3 (1:0 Hazdovac 15., 1:1 Burčul 20., 1:2 Burčul 47., 1:3 Da Silva 88.)

Pjesma Raštana na Lapadu. Goran Burčul, Hrvoje Tomić i ekipa zaustavili su Dubrovčane, prekinuli njihov stopostotni učinak kod kuće, niz od sedam utakmica bez poraza. Uz to, preskočili su ovim Dubrovčane na ljestvici zahvaljujući boljoj gol razlici.

Derbi je počeo odlično za Dubrovčane. Hazdovac je pobjegao, vukao čuvara na leđima, a kad mu je u susret krenuo vratar Pejić, prevario ga je prizemnim udarcem te pogodio mrežu Raštana u 15. minuti. Pet minuta poslije uzvraćaju Raštane. Šime Ćirjak i Goran Burčul izigrali su obranu domaćina, prvi je asistent, a drugi strijelac za 1:1. U 33. minuti prilika za GOŠK, Sarić je sam, tuče silovito sa 7-8 metara u dobro postavljenoga Pejića.

Gosti vode početkom nastavka. Baškarad, vratar domaćina je pogriješio, napustio svoja vrata, a to je iskoristio Burčul pogodivši iskosa sa 16 metara, gotovo uz gol liniju.

Petrović je sredinom nastavka sve karte bacio na napad (ušli su Mulina, Avdić i Rezo), oslabio je tako obranu, i kad takva igra nije dala rezultata (Kokić je u 64. pogodio vratnicu, u 69. Rezov udarac zaustavlja Pejić), uslijedile su kontre gostiju. U 76. minuti Da Silvu zaustavlja Baškarad, u 86. minuti Banović pogađa vratnicu, a u 88. minuti bježi Birkić, a Da Silva sprema loptu u mrežu.

                                                                                                                     TONČI VLAŠIĆ

Omiš - Val 2:0 (1:0 Flavio 31., 2:0 Buljan 47.)

Omiš je tijekom cijeloga susreta imao terensku inicijativu koju su okrunili s dva pravilno raspoređena pogotka, po jedan u svakom poluvremenu.

Brazilac Flavio bio je najraspoloženiji igrač na terenu, te je načeo mrežu gostiju u 31. minuti. Omišani su predvođeni njegovom odličnom igrom upisali svoju tek treću pobjede u 15 odigranih kola.

S ova tri boda domaćini će bar malo pobjeći momčadima sa začelja.

                                                                                                                

ŽELJAN BOSNIĆ

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/domaci-nogomet/druga-i-treca-liga-veliki-preokret-jadrana-lp-lokomotiva-pregazila-mosor-28944 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=6355b5f4073ba875d67389c36f44d6977ef2cbf0 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Druga+i+Tre%C4%87a+liga%3A+Veliki+preokret+Jadrana+LP%2C+Lokomotiva+pregazila+Mosor&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fdruga-i-treca-liga-veliki-preokret-jadrana-lp-lokomotiva-pregazila-mosor-28944 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fdruga-i-treca-liga-veliki-preokret-jadrana-lp-lokomotiva-pregazila-mosor-28944 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

Druga i Treća liga: Veliki preokret Jadrana LP, Lokomotiva pregazila Mosor

Piše PSD.
15. studenog 2008. - 16:47

DRUGA LIGA, 13. kolo

Solin - Hrv. dragovoljac 2:1 (1:0 Elez 25, 1:1 Mujdža 56; 2:1 Fuštar 75.)
U žustroj i borbenoj igri s puno pogrešaka i prekršaja Solinjani su izborili vrijednu pobjedu, koja je uslijedila nakon dva poraza. Sudac Marić je imao pune ruke posla smirivati aktere okršaja žutim kartonima. Pokazao ih je ukupno devet i to četiri domaćinu i pet momčadi gostiju.

Domaći su poveli u 25. minuti nakon indirekta. Ljuta je gurnuo loptu strijelcu Ivanu Elezu koji je naciljao sam gornji lijevi kut mreže. Do kraja poluvremena gosti su preko Gavranovića i Matulovića uzvraćali no njihove udarce domaći vratar Višić je zaustavio.

Početkom drugog poluvremena, točnije u 49. minuti Ivan Fuštar je izbio sam ispred vratara gostiju, pokušao ga prebaciti, no upućenu loptu Luket...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 09:03