stdClass Object ( [id] => 120805 [title] => Edin Džeko: Zaista ne znam kamo ću iz Splita [alias] => edin-dzeko-zaista-ne-znam-kamo-cu-iz-splita [catid] => 276 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Dođoh, vidjeh, pobijedih. U skladu s izrekom Gaja Julija Cezara debitanti Edin Džeko i Kauri pokorili su u svom debiju konkurenciju na devetom Memorijalu ‘Dina Petrinovića’, popularnom humanitarnom malonogometnom turniru Četiri kafića. Dok ga traže gotovo svi najveći klubovi na kontinentu Džeko je došao u Split i pojavio se u dresu Kaurija.

- Već me i prošle godine pozvao Ivica Mornar, ali nažalost nisam mogao doći s obzirom da su nam pripreme tada počele nešto ranije. Zato sam se čuo s Ibrom i ove godine smo se dogovorili da dođemo. Uvjerio sam se da je ovdje zaista spektakl, a na moje još veće zadovoljstvo uspjeli smo i osvojiti turnir - pojasnio je vidno dobro raspoložen Džeko koji je potom zajedno sa suigračima produžio na slavlje u caffe disco Kauri.

Džeko i hajdukovac Senijad Ibričić koji je jedan od najzaslužnijih za njegov dolazak u Split pomogli su Ivanu Rakitiću da lakše preboli poraz u finalu, pritom ga malo i zafrkavajući. Rakitić je naime po jednom scenariju u ‘podjeli’ igrača prije početka turnira trebao biti član Kaurija, bilo je uoči turnira mnogo povuci-potegni.

Na koncu je veznjak Schalkea ipak ostao u Equadoru pa time, na koncu se pokazalo, ostao i bez trofeja. Fešta je za najizdržljivije potom potrajala ne po izlizanom stereotipu do dugo u noć, nego do dugo u jutro. Osam tisuća gledatelja u Spaladium Areni imalo je ovaj put privilegiju uživati u majstorijama i pogocima Džeke, igrača za kojim luduje Europe, najboljeg igrača i strijelca turnira. Dok ga zasad neuspješno love Manchester City, Juventus, Liverpool, Milan... ‘uzeo’ ga je Kauri.

- Tko me ne traži? (smijeh) Bio sam već nekoliko puta u Splitu, gledao sam više utakmica Hajduka kako mi je Ibro jedan od najboljih prijatelja. Obično smo tada navečer bili u Kauriju i to je glavni razlog zašto sam zaigrao za njih. To je presudilo! Završio sam u Splitu i zaista mi je drago što sam uspio doći - priznao je kroz smijeh Džeko.

Napadač Wolfsburga i reprezentacije BiH, večer prije turnira izabran za najboljeg nogometaša susjedne države u 2010. godine, napravio je veliku gestu dolaskom u grad pod Marjanom. Veliki je to rizik za noge koje se procjenjuju na četrdesetak milijuna eura.

- Čovjek se ipak mora malo čuvati s obzirom da ipak vrlo brzo počinju pripreme. Međutim, došao sam odigrati najbolje što mogu. Moram pohvaliti organizaciju, turnir je vrhunski, mnogo je publike. Prije svega sam pozitivno iznenađen prijemom publike koju posebno moram pohvaliti - istaknuo je Džeko.

U engleskim medijima već se pojavila informacija kako je napadač koji je za klub iz vučjeg grada zabio 66 pogodaka u 111 utakmica gotovo već jednom nogom u superbogatom Manchester Cityju. Razgovori između kluba s Eastlandsa i Džekinog menadžera su u tijeku i navodno bi dogovor trebao biti finaliziran tijekom narednog tjedna.

- Kada bih znao koji je moj novi klub rekao bih vam, ali zaista ne znam (smijeh) - rekao je Džeko.

- Mnogo se špekulira oko toga, čak i previše. Sada sam u Splitu na odmoru, odmarat ću se potom još desetak dana pa ćemo vidjeti što će biti dalje. Još nije počeo prijelazni rok - istaknuo je 24-godišnji napadač koji je tijekom godine koja je na izmaku stalno po medijima selio u razne klubove.

- Smeta mi ponekad odnos medija, puno je tu nekih bezveznih priča, špekulacija, ali što se može. Takav nam je posao. Mnogi smatraju kako bi u utrci za njegovim potpisom iz sentimentalnih razloga možda i ključnu prednost mogao imati trenutni lider talijanske Serie A Milan.

- Nije moja želja Milan. Ja sam navijač Milana, ali nikada nisam rekao da bih samo tamo htio ići. Stvarno ne znam što će biti i gdje ću igrati u nastavku sezone. Sada odmaram, najvažnije mi je da spreman i odmoran dočekam nastavak sezone. Ne opterećujem se puno time.

Na koncu je svima zaželio sretnu Novu 2011. godinu

- Neka nam Nova svima bude uspješnija nego 2010. godina!

frane vulas/ cropix

Za jubilej još veće zvijezde

Damir Karaman i Ivica Mornar, jedni od glavnih organizatora turnira, nisu krili zadovoljstvo nakon što su se koltrine spustile na deveto izdanje Memorijala ‘Dina Petrinovića’.

Premda Darijo Srna nije nastupio zbog ozljede, a Dado Pršo je zbog nevremena i snijega ostao zameten u Francuskoj, sve je prštalo od poznatih imena. Po dolasku od dvoranu dirljiv je bio prizor pred svlačionicama kada su se nakon dugo vremena susretali stari prijatelji... od Zvonimira Bobana do Ivana Rakitića, do Roberta Jarnija i Ivana Strinića. Prvo ime ipak je bio Džeko.

- Ove godine doveli smo neka nova imena, doveli smo i najskuplje noge Europe. Moramo mu zahvaliti ne samo na pojavljivanju, nego i na igri koju je pokazao. Pokazao je Džeko kako je u top formi. On je igrač budućnosti, za kojeg se otimaju najveći europski klubovi. Zasluženo su u Kauriju osvojili titulu - rekao je Mornar.

- Sve je prošlo super, da nije bio radni dan bilo bi i još više gledatelja, no i ovako je bilo odlično - dodao je Karaman. Ukupni prihod od turnira je kako nas je Karaman izvjestio oko 100 tisuća kuna.

Pred izvođenje jedanaesteraca u drugom polufinalu na parket su izašli i štićenici centra Mir u Rudinama koje su tribine ispratile burnim pljeskom i za koje ide jedan dio prihoda turnira.

Drugi dio prihoda ide obitelji pokojnog Tonća Radnića, jednog od suorganizatora turnira. Njegovu sliku na majicama nosili su mnogi sudionici tijekom turnira. Naredne godine sljedi jubilarno deseto izdanje turnira od kojeg će biti još veća očekivanja.

- Moramo maksimalno uveličati taj naš jubilej - najavio je Mornar.

- Deseto izdanje bit će specijalno. Već počinjemo raditi na organizaciji i angažiranju jedne top zvijezde! - dodao je Karaman.

Križanac mu nije dao disati

Džeko je zablistao u finalu protiv Equadora s dva pogotka koja su odlučila pobjednika (2:1), no u prvoj utakmici nije uspio sasvim pokazati zašto je na tolikoj cijeni.

U polufinalu protiv Vanille za čuvanje Džeke bio je zadužen bivši hrvatski reprezentativac Ivica Križanac koji je pokazao kako je unatoč izglednom završetku karijere velika šteta što više neće igrati.

Stoper ruskog Zenita pokazao je klasu, jednostavno nije dao Džeki da diše, nije se odvajao od njega. Ako su u Hajduku gledali kako Križanac glumi Džekinu sjenu...

Je li se Franjkić šali? Najavio Ibrahimovića i Davida Villu

Angažmanom Džeke u Kauriju nisu samo preoteli trofej Stella Maresu već su i podigli standarde, Dogodine međutim svi idu u lov na njih. Stoga je i osim ponovnog dolaska Džeke na deseto izdanje turnira suvlasnik Kaurija Saša Franjkić najavio nove poteze u ‘prijelaznom roku’.

- Dogodine dolaze Ibrahimović i Villa, stižu sto posto! - našalio se Franjkić.

U Hajduku jednoga dana? Nikad se ne zna!

Kakve su šanse da jednog dana u njegovom igračkom opusu, kao jedna od epizoda njegove karijere bude i Hajduk. Sada je to nemoguće, no možda pred kraj karijere?

- Nikad se ne zna - zaključio je Džeko i malo sve zaintrigirao. Tko je to rek’o? Džeko je rek’o!

Bosanski dijamant

Edin Džeko rođen je u Sarajevu 17. ožujka 1986. godine, a sa 192 centimetra visine jedan je od (naj)viših napadača.

U karijeri je igrao za sarajevski Željezničar (2003/05., pet golova u 40 nastupa), češke klubove Usti nad Labem (2005., šest golova u 15 nastupa) i Teplice (2006/07., 17 golova u 43 nastupa), odakle je 2007. stigao do njemačkog Wolfsburga za koga je zabio 66 golova u 111 nastupa. Reprezentativac je BiH.

 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => najtraženiji napadač europe oduševljen spektaklom u spaladium areni [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2010-12-29 21:44:24 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2011-01-05 00:53:24 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2010-12-30 13:00:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 6933 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 276 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o domaćem nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, domaći nogomet [secure] => 0 [page_title] => Domaći nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2010/12/30/sport/DZEKO00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "350x232" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 276 [name] => Domaći nogomet [alias] => domaci-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8031658 Threads: 3 Questions: 1665320198 Slow queries: 4954735 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 112125894 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/domaci-nogomet ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/domaci-nogomet/edin-dzeko-zaista-ne-znam-kamo-cu-iz-splita-120805 [printLink] => /sport/domaci-nogomet/edin-dzeko-zaista-ne-znam-kamo-cu-iz-splita-120805?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 197444 [name] => edindžeko [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => edindzeko [link] => /tag/edindzeko ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => najtraženiji napadač europe oduševljen spektaklom u spaladium areni [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Edin Džeko: Zaista ne znam kamo ću iz Splita [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-18-06-51-35-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2010/12/30/sport/DZEKO00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2010/12/30/sport/DZEKO00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Dođoh, vidjeh, pobijedih. U skladu s izrekom Gaja Julija Cezara debitanti Edin Džeko i Kauri pokorili su u svom debiju konkurenciju na devetom Memorijalu ‘Dina Petrinovića’, popularnom humanitarnom malonogometnom turniru Četiri kafića. Dok ga traže gotovo svi najveći klubovi na kontinentu Džeko je došao u Split i pojavio se u dresu Kaurija.

- Već me i prošle godine pozvao Ivica Mornar, ali nažalost nisam mogao doći s obzirom da su nam pripreme tada počele nešto ranije. Zato sam se čuo s Ibrom i ove godine smo se dogovorili da dođemo. Uvjerio sam se da je ovdje zaista spektakl, a na moje još veće zadovoljstvo uspjeli smo i osvojiti turnir - pojasnio je vidno dobro raspoložen Džeko koji je potom zajedno sa suigračima produžio na slavlje u caffe disco Kauri.

Džeko i hajdukovac Senijad Ibričić koji je jedan od najzaslužnijih za njegov dolazak u Split pomogli su Ivanu Rakitiću da lakše preboli poraz u finalu, pritom ga malo i zafrkavajući. Rakitić je naime po jednom scenariju u ‘podjeli’ igrača prije početka turnira trebao biti član Kaurija, bilo je uoči turnira mnogo povuci-potegni.

Na koncu je veznjak Schalkea ipak ostao u Equadoru pa time, na koncu se pokazalo, ostao i bez trofeja. Fešta je za najizdržljivije potom potrajala ne po izlizanom stereotipu do dugo u noć, nego do dugo u jutro. Osam tisuća gledatelja u Spaladium Areni imalo je ovaj put privilegiju uživati u majstorijama i pogocima Džeke, igrača za kojim luduje Europe, najboljeg igrača i strijelca turnira. Dok ga zasad neuspješno love Manchester City, Juventus, Liverpool, Milan... ‘uzeo’ ga je Kauri.

- Tko me ne traži? (smijeh) Bio sam već nekoliko puta u Splitu, gledao sam više utakmica Hajduka kako mi je Ibro jedan od najboljih prijatelja. Obično smo tada navečer bili u Kauriju i to je glavni razlog zašto sam zaigrao za njih. To je presudilo! Završio sam u Splitu i zaista mi je drago što sam uspio doći - priznao je kroz smijeh Džeko.

Napadač Wolfsburga i reprezentacije BiH, večer prije turnira izabran za najboljeg nogometaša susjedne države u 2010. godine, napravio je veliku gestu dolaskom u grad pod Marjanom. Veliki je to rizik za noge koje se procjenjuju na četrdesetak milijuna eura.

- Čovjek se ipak mora malo čuvati s obzirom da ipak vrlo brzo počinju pripreme. Međutim, došao sam odigrati najbolje što mogu. Moram pohvaliti organizaciju, turnir je vrhunski, mnogo je publike. Prije svega sam pozitivno iznenađen prijemom publike koju posebno moram pohvaliti - istaknuo je Džeko.

U engleskim medijima već se pojavila informacija kako je napadač koji je za klub iz vučjeg grada zabio 66 pogodaka u 111 utakmica gotovo već jednom nogom u superbogatom Manchester Cityju. Razgovori između kluba s Eastlandsa i Džekinog menadžera su u tijeku i navodno bi dogovor trebao biti finaliziran tijekom narednog tjedna.

- Kada bih znao koji je moj novi klub rekao bih vam, ali zaista ne znam (smijeh) - rekao je Džeko.

- Mnogo se špekulira oko toga, čak i previše. Sada sam u Splitu na odmoru, odmarat ću se potom još desetak dana pa ćemo vidjeti što će biti dalje. Još nije počeo prijelazni rok - istaknuo je 24-godišnji napadač koji je tijekom godine koja je na izmaku stalno po medijima selio u razne klubove.

- Smeta mi ponekad odnos medija, puno je tu nekih bezveznih priča, špekulacija, ali što se može. Takav nam je posao. Mnogi smatraju kako bi u utrci za njegovim potpisom iz sentimentalnih razloga možda i ključnu prednost mogao imati trenutni lider talijanske Serie A Milan.

- Nije moja želja Milan. Ja sam navijač Milana, ali nikada nisam rekao da bih samo tamo htio ići. Stvarno ne znam što će biti i gdje ću igrati u nastavku sezone. Sada odmaram, najvažnije mi je da spreman i odmoran dočekam nastavak sezone. Ne opterećujem se puno time.

Na koncu je svima zaželio sretnu Novu 2011. godinu

- Neka nam Nova svima bude uspješnija nego 2010. godina!

frane vulas/ cropix

Za jubilej još veće zvijezde

Damir Karaman i Ivica Mornar, jedni od glavnih organizatora turnira, nisu krili zadovoljstvo nakon što su se koltrine spustile na deveto izdanje Memorijala ‘Dina Petrinovića’.

Premda Darijo Srna nije nastupio zbog ozljede, a Dado Pršo je zbog nevremena i snijega ostao zameten u Francuskoj, sve je prštalo od poznatih imena. Po dolasku od dvoranu dirljiv je bio prizor pred svlačionicama kada su se nakon dugo vremena susretali stari prijatelji... od Zvonimira Bobana do Ivana Rakitića, do Roberta Jarnija i Ivana Strinića. Prvo ime ipak je bio Džeko.

- Ove godine doveli smo neka nova imena, doveli smo i najskuplje noge Europe. Moramo mu zahvaliti ne samo na pojavljivanju, nego i na igri koju je pokazao. Pokazao je Džeko kako je u top formi. On je igrač budućnosti, za kojeg se otimaju najveći europski klubovi. Zasluženo su u Kauriju osvojili titulu - rekao je Mornar.

- Sve je prošlo super, da nije bio radni dan bilo bi i još više gledatelja, no i ovako je bilo odlično - dodao je Karaman. Ukupni prihod od turnira je kako nas je Karaman izvjestio oko 100 tisuća kuna.

Pred izvođenje jedanaesteraca u drugom polufinalu na parket su izašli i štićenici centra Mir u Rudinama koje su tribine ispratile burnim pljeskom i za koje ide jedan dio prihoda turnira.

Drugi dio prihoda ide obitelji pokojnog Tonća Radnića, jednog od suorganizatora turnira. Njegovu sliku na majicama nosili su mnogi sudionici tijekom turnira. Naredne godine sljedi jubilarno deseto izdanje turnira od kojeg će biti još veća očekivanja.

- Moramo maksimalno uveličati taj naš jubilej - najavio je Mornar.

- Deseto izdanje bit će specijalno. Već počinjemo raditi na organizaciji i angažiranju jedne top zvijezde! - dodao je Karaman.

Križanac mu nije dao disati

Džeko je zablistao u finalu protiv Equadora s dva pogotka koja su odlučila pobjednika (2:1), no u prvoj utakmici nije uspio sasvim pokazati zašto je na tolikoj cijeni.

U polufinalu protiv Vanille za čuvanje Džeke bio je zadužen bivši hrvatski reprezentativac Ivica Križanac koji je pokazao kako je unatoč izglednom završetku karijere velika šteta što više neće igrati.

Stoper ruskog Zenita pokazao je klasu, jednostavno nije dao Džeki da diše, nije se odvajao od njega. Ako su u Hajduku gledali kako Križanac glumi Džekinu sjenu...

Je li se Franjkić šali? Najavio Ibrahimovića i Davida Villu

Angažmanom Džeke u Kauriju nisu samo preoteli trofej Stella Maresu već su i podigli standarde, Dogodine međutim svi idu u lov na njih. Stoga je i osim ponovnog dolaska Džeke na deseto izdanje turnira suvlasnik Kaurija Saša Franjkić najavio nove poteze u ‘prijelaznom roku’.

- Dogodine dolaze Ibrahimović i Villa, stižu sto posto! - našalio se Franjkić.

U Hajduku jednoga dana? Nikad se ne zna!

Kakve su šanse da jednog dana u njegovom igračkom opusu, kao jedna od epizoda njegove karijere bude i Hajduk. Sada je to nemoguće, no možda pred kraj karijere?

- Nikad se ne zna - zaključio je Džeko i malo sve zaintrigirao. Tko je to rek’o? Džeko je rek’o!

Bosanski dijamant

Edin Džeko rođen je u Sarajevu 17. ožujka 1986. godine, a sa 192 centimetra visine jedan je od (naj)viših napadača.

U karijeri je igrao za sarajevski Željezničar (2003/05., pet golova u 40 nastupa), češke klubove Usti nad Labem (2005., šest golova u 15 nastupa) i Teplice (2006/07., 17 golova u 43 nastupa), odakle je 2007. stigao do njemačkog Wolfsburga za koga je zabio 66 golova u 111 nastupa. Reprezentativac je BiH.

 

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/domaci-nogomet/edin-dzeko-zaista-ne-znam-kamo-cu-iz-splita-120805 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=af02b71bcfacaffce75d4523282f2894b33bf3f6 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Edin+D%C5%BEeko%3A+Zaista+ne+znam+kamo+%C4%87u+iz+Splita&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fedin-dzeko-zaista-ne-znam-kamo-cu-iz-splita-120805 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fedin-dzeko-zaista-ne-znam-kamo-cu-iz-splita-120805 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => najtraženiji napadač europe oduševljen spektaklom u spaladium areni [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Domaći nogometnajtraženiji napadač europe oduševljen spektaklom u spaladium areni

Edin Džeko: Zaista ne znam kamo ću iz Splita

Piše PSD.
30. prosinca 2010. - 14:00

Dođoh, vidjeh, pobijedih. U skladu s izrekom Gaja Julija Cezara debitanti Edin Džeko i Kauri pokorili su u svom debiju konkurenciju na devetom Memorijalu ‘Dina Petrinovića’, popularnom humanitarnom malonogometnom turniru Četiri kafića. Dok ga traže gotovo svi najveći klubovi na kontinentu Džeko je došao u Split i pojavio se u dresu Kaurija.

Za jubilej još veće zvijezde

Damir Karaman i Ivica Mornar, jedni od glavnih organizatora turnira, nisu krili zadovoljstvo nakon što su se koltrine spustile na deveto izdanje Memorijala ‘Dina Petrinovića’.

Premda Darijo Srna nije nastupio zbog ozljede, a Dado Pršo je zbog nevremena i snijega ostao zameten u Francuskoj, sve je prštalo od poznatih imena. Po dolasku od dvoranu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 08:51