StoryEditorOCM

HNS je u pravu što je dao otkaz Jarniju, on si takvu izjavu nije smio dopustiti. Zamislite samo da je situacija obrnuta

15. veljače 2024. - 10:24

Krenulo je s tim da ga je Bruno Petković jučer nazvao "klaunom", a završilo je tako što ga je HNS smijenio s mjesta izbornika U-17 reprezentacije. Robertu Jarniju sve se okrenulo doslovno preko noći, nakon što je rekao da će u srazu dvoboja Betisa i Dinama u Konferencijskoj ligi navijati za španjolski klub.

Čisto za kontekst, Jarni je bivši igrač Betisa. Tamo je igrao tri godine i trebao je biti počasni gost na večerašnjem susretu u Sevilli. Njegova izjava stoga vjerojatno je više motivirana tom činjenicom, iako je također naglasio da je "hajdukovac u srcu".

No, ipak se radi o čovjeku koji je izbornik hrvatske reprezentacije i bez obzira na to što nije riječ o seniorskoj vrsti, ako ćemo biti realni, izuzetno je sporna njegova izjava da navija protiv hrvatskog kluba u Europi.

U proteklom periodu svjedočili smo raznim izjavama članova stožera Zlatka Dalića kojima se degradirao Marko Livaja nauštrb Dinamovih igrača. One su bile možda neprimjerene, u određenom smislu definitivno promašene, ali su ostajale "unutar zemlje". Također, radilo se o favoriziranju jednog igrača u odnosu na nekog drugog, što je legitimno samo po sebi, ako zanemarimo predznak klubaštva koji je u tom slučaju bio izražen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 15:22