StoryEditorOCM
Domaći nogometanaliza 16. kola

Hrvatski trener nije štedio Komisiju nogometnih sudaca: ‘Za mene su najveća prevara koja postoji, nema odgovornosti‘

Piše Sport SD
30. studenog 2023. - 08:44

Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza objavila je sudačku analizu 16. kola HNL-a, izdvojili su samo jednu situaciju, sporan im je bio penal za Hajduk u Puli. Komisija smatra da je sudac Ante Čulina pogriješio što je dosudio penal iz kojeg je Marko Livaja postavio konačan rezultat protiv Istre 1961 (2:0).

‘87. minuta: Dosuđeni kazneni udarac neispravna je odluka suca utakmice. U smjernicama PNI-e kontakt lopte i ruke braniča Istre 1961 ne razmatra se prekršajem PNI-e. Uz jasna razmatranja da se ruka braniča nalazi u potpuno prirodnom položaju te da lopta odbijena od suigrača neočekivano pogađa braniča u ruku, KNS HNS-a očekuje obaveznu VAR intervenciju koja omogućava sucu promjenu inicijalno donesene neispravne odluke‘, glasi zaključak Komisije sudaca.

image

Samir Toplak

Damir Krajač/Cropix

Iako je u 16. kolu bilo još spornih situacija, Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza o njima se nije oglasila.

Hrvatski trener Samir Toplak u emisiji Studio HNL na MaxSportu komentirao je rad Komisije, bio je oštar:

- Komisija je za mene najveća prevara koja postoji. To je skup ljudi koji sami za sebe ne mogu ništa odlučiti, a svi zajedno odluče da se ništa ne može napraviti. Nema odgovornosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 10:48