StoryEditorOCM
Domaći nogometpohvalio hrvatsku

Kapetan Nizozemske Van Dijk potpuno razočaran, ali ne samo porazom: ‘Osjećali smo se kao da je Hrvatska bila domaćin!‘

Piše Frane Vulas
15. lipnja 2023. - 00:32

Poslije bolnog 2:4 poraza od Hrvatske u polufinalu Lige nacija kapetan Nizozemske Virgil van Dijk je u mixed zoni stadiona De Kuip biranim riječima govorio o Hrvatskoj.

- Nadaleko je poznat hrvatski mentalitet koji su još jednom pokazali. Dobra su momčad, posebno imaju vrhunsku veznu liniju. Našli su put do pobjede. Mi smo razočarani, ali to je njihova kvaliteta - kazao je stoper Liverpoola.

Hrvatskoj je dodatnu snagu dao ulazak Bruna Petkovića.

- Snažan je napadač. U tom trenutku mi smo tražili pobjednički gol, igrali smo okomitije. Petković je igrač koji zna zadržati loptu i to su znali iskoristiti – rekao je Van Dijk.

U nekim je dijelovima susreta izgledalo na punom De Kuipu kao da je Hrvatska domaćin?

- Slažem se, tako se osjećalo. To je definitivno pomoglo Hrvatskoj. Znamo jako dobro što znači kada imate podršku s tribina. Nama to nije išlo u prilog – rekao je Van Dijk.

No, jedan od najboljih obrambenih igrača svijeta bio je rezervira po pitanju izgleda Hrvatske u finalu, neovisno o tome što još ne zna protivnika.

- Izgledi su 50:50 – rekao je Van Dijk.

Potom je upitan i o 37-godišnjem Luki Modriću.

- Modrić je jedan od najboljih veznih igrača ove generacije i zaslužuje maksimalan respekt. I u tim godinama igra tako dobro i na visokom nivou i za reprezentaciju i za klub i to treba respektirati – rekao je kapetan Nizozemske.

Veznjak Barcelone Frenkie de Jong je o utakmici kazao.

- U drugom poluvremenu je Hrvatska dominirala, zaslužili su golove. Mi smo izjednačili, ali nismo izdržali – rekao je De Jong.

Potom je i on upitan o Modriću.

- Modrić je fantastičan, pravi užitak ga je gledati. Usprkos godinama pun je energije – kazao je De Jong.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 22:18