StoryEditorOCM
Domaći nogometna lijevom krilu

Komercijalist iz splitske škole bio je Hajdukov ‘tić‘, a sad je u Varaždinu, ‘uboli‘ smo ga: Nemojte me samo to pitati

Piše Slaven Alfirević
23. veljače 2024. - 14:47

Hajduk stalno nalijeće na nekog svog u proljetnom maratonu, u hitanju ka tituli prvaka. Svaka prepreka “bijelih” nudi i poseban doživljaj, to što su na suprotnoj strani neke bivše domaće face.

Bilo je tako s Ivanom Radeljićem, pomoćnim trenerom Slaven Belupa, pa s Davorom Mladinom, trenerom Rudeša.

U Varaždinu je glavna fora – Michele Šego (23), na lijevom krilu Varaždinaca nesuđeni je centarfor Hajduka kojeg se opjevalo naslovom kad je ono zabio osobito efektan gol protiv Istre 1961 u Puli za 5:1 pobjedu “bijelih” u svibnju 2018. godine.

- Petarda Hajduka u Puli, proradili napadači, fantastičan prvijenac mladog asa – vrištali su naslovi.

- Je, je, pet godina je prošlo – pamti dobro Michele.

Ma šta pet, evo će i šest za tri mjeseca.

- Trener Kopić je baš vjerovao u mene, davao mi šanse, u finalu kupa protiv Dinama u Vinkovcima prvi sam s klupe ušao (umjesto Tičinovića, op. a.). Igrao potom i u Bukureštu kad smo u posljednjoj minuti eliminirani od Steaue (FCSB, op. a.). Kasnije sam igrao manje.

Pa na posudbe, kao na put bez povratka. To bude opasno, zagubi se igrač...

- Bio sam u B, drugoj momčadi Hajduka, pa Slaven Belupo, Bravo u Sloveniji, Dugopolje i napokon evo me u Varaždinu.

I, kako vam je sad u Varaždinu?

- Odlično!

Kao doma

To nam je drago čuti. Već ste se udomaćili?

- I te kako, u Varaždinu sam već treću godinu, mentalitet jest drugačiji, ali sam se navikao, prilagodio i nije bilo teško, dapače.

Špancirfest, barokni grad pitomih ljudi...

- Da, da, sve je lijepo i sretan sam ovdje. Djevojka Nina koja studira u Zadru dođe do Varaždina, pa budemo skupa.

Slijedi dvomeč s Hajdukom i pitanje je koliko vas opsjedaju da nabavite ulaznice, prijatelji sigurno stižu?

- Nabavio sam ih, da budem iskren, točno trinaest! Tolika je bila potražnja. Tko se javio na vrijeme, pomogao sam.

Sad je “bijelima” najvažnija utakmica u subotu...

- Nemojte me samo pitati o utrci za titulom prvaka!?

A kako da to izbjegnemo?

- Ma znam, ali to je baš nekako teško pitanje i što da kažem? Svi me to pitaju! Rekao sam već nekidan, pa ću i vama: ljudi znaju odakle sam i di sam igra’, pa neka to bude odgovor.

Znakovito.

- A u 90 minuta nadigravanja, jasno je da igram za Varaždin.

Umalo ste iznenadili Dinamo?

- Malo je falilo, normalno da nam je bilo strašno žao u svlačionici poslije utakmice, mislim da smo zaslužili neodlučeno. Dinamu smo već ujesen odoljeli i ostali neporaženi. Jedino još Hajduku nismo otkinuli bodove, a jesmo i Dinamu i Rijeci i Osijeku. Sad se spremamo i Hajduku...

... otkinuti bodove, da. Odakle crpite motiv? Naime, kako je to igrati zapravo ni za šta. Vi ste osmi, ne možete ni dolje, a ni gore?

- Kako to mislite ni za šta?! Možemo se i te kako popeti na ljestvici! Ne fali nam puno. Lani nam je za plasman u Europu nedostajalo tek nekoliko bodova, a ove godine isto imamo ambicije. Nismo uopće daleko. Motivirani smo i te kako i samo bodove trebamo osvajati.

Mali ‘od Karoglana’

Varaždin je obično podijeljen na dinamovce i hajdukovce, kako dišete u svlačionici?

- Ima nas Dalmatinaca, tu je sa mnom Luka Škaričić iz Hajduka, pa Imoćanin Tomislav Gudelj, Zadranin Ivan Nekić, a ima ih i iz Zagreba, naravno. Ali, ne pričamo ni o Dinamu i Hajduku, stvarno smo koncentrirani samo na Varaždin.

Tu je s vama u momčadi i Gudelj iz Zmijavaca, iz istog je mjesta odakle i trener Hajduka?

- Je, iz Zmijavaca i čak mislim da su ga oba Karoglana trenirali. I Mislav i Goran.

Vjerujemo da ste motivirani, ali ste ostali bez, kako bismo rekli “druge lige istok”, ovo “druge lige” uvjetno shvatite, međutim fali vam desna strana iz istočnog dijela regije. Bek i krilo, kartonirani su Crnogorac Marko Vukčević, stigao iz Grbalja, ranije u Budućnosti i Makedonac Dimitar Mitrovski iz Brere kako se sad zove Akademija Pandev iz Strumice, a ranije je bio u Rabotničkom?

- Falit će nam. Dobro su se uklopili. Ali ih ima tko zamijeniti.

Možda na desnom beku bude Hajdukov Luka Škaričić?

- Luka sigurno konkurira, odličan je, igrao je i za mladu reprezentaciju, volio bih da opet Škaričić dobije poziv za “do 21” reprezentaciju, jer to zaslužuje.

Vi ste na lijevom krilu, a Hajduku je baš falilo lijevo krilo?!

- A ha, ma, vidite, ja konkuriram za sve pozicije u napadu. Počeo sam kao špic, polušpic, ali sad sam i krilo. Po potrebi mogu ovdje i ondje. Navikao sam, nije problem. A Hajduk? Davno sam ja već bio u Hajduku – kaže Michele koji ordinira po svim napadačkim pozicijama Varaždina. Podsjećamo ga:

Pamtimo sliku, rujan 2016., generacija 2000., posebno smo najavili vas, grupu, pet-šest, te slikali za Slobodnu buduće prvake. Jednog jutra bio je to specijalni foto-session u Poljudu. Velike stvari smo očekivali. Vi, vezisti Ante Palaversa i Jurica Bajić iz Vinkovaca, golman Vice Baždarić, pa stoper Stipe Radić, napadač Leon Kreković. Leon je izostao sa slike, ali smo ga uredno naveli i tretirali.

- Sjećam se dobro... A to vam je tako, razišla se generacija.

Davna izjava

Sjećate li se i vaše izjave iz tog članka?

- Otprilike, ali kažite mi, ako vam je pri ruci.

Kako da ne, evo. Dakle, za golove je, pisali smo, zadužen Michele Šego, napadač, još jedan komercijalist iz privatne škole, ali zapravo centarfor koji nam je rekao: “Ja se ugledam na Drogbu, a fantastičan mi je Ohandza koji je baš ubitačan napadač. Visok sam 180, ali mogu biti napadač, kako ne, kao Vukušić možda... Rođen sam 5. kolovoza 2000. u Splitu, lijeva, desna, ili šut glavom, sve može, tako bih sebe opisao. A Michele? Da, Mikele, talijanski se čita, po obiteljskom prijatelju iz Umaga sam dobio ime!” Što kažete na to?

- Ha, dobro je... Sjećam se...

S kim ste sada ostali u kontaktu u Hajduku?

- Pa nisam baš, jer ... promijenili su se svi iz moga doba.

U Varaždinu je poligon hajdukovaca, tu ste sada vi i Škaričić, a prošli su nedavno i Teklić, Ćubelić, Sentić... Tri ste godine u Varaždinu?

- Ugodna je sredina, to sam već rekao. Nisam žurio za ponudama, jer nisam bio zdrav, mučile su me ozljede i kako da se prodam? Suigrač Jelenić mi je savjetovao, otkrio mi je liječnika i fizioterapeuta, polikliniku Kapulica u Zagrebu. Liječnik Željko i sin mu Ivan su iz Vinkovaca, ali žive i rade u Zagrebu. Riješili su mi problem s pubičnom kosti i sad sam kao nov. Idem redovito na terapije. Zahvalan sam doktoru Kapulici njegovu sinu. Sve to u klubu normalno da znaju. Naravno.

Jesu li Kapulice što u rodu mladom Luki Kapulici koji je iz Hajduka otišao u Goricu?

- Mislim da nisu.

Kako je bivši trener Mario Kovačević, napustio je klupu Varaždina zbog teške bolesti? Pozdravite ga.

- Bilo je to tužno i teško kad je objavio, ali trener je prošao operaciju, prvu fazu liječenja. Ne znam detalje, ali dođe na tribine, gleda utakmice. Ne, ne spusti se u kabinu, u svlačionicu, vodi nas dakako Šafarić, a bivši trener vodi bitku za zdravlje, tome se posvetio i mi mu želimo sve najbolje – pričao nam je Michele Šego, nesuđeni Hajdukov Drogba. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 10:34