StoryEditorOCM
Domaći nogometkraj dominacije

Livaja nakon dvije godine skinut s trona: Rijekin kapetan presudio, poznato je tko je najbolji igrač HNL-a

Piše SPORT SD
16. prosinca 2023. - 15:34

Kapetani HNL klubova proglasili su Bruna Petkovića najboljim igračem lige za 2023. u organizaciji tportala. Time je nakon dvije godine lige Marko Livaja skinut s trona, a presudio je Rijekin Nediljko Labrović, čijim je izborom napadač Dinama i službeno odnio pobjedu.

Labrović je birao kao osmi po redu, a na prvo mjesto je stavio Petkovića, koji je tako stekao nedostižnu prednost i prije kraja izbora. Na drugo mjesto stavio je Tonija Fruka, treći mu je još jedan suigrač Lindon Selahi, četvrti Marko Livaja, a peti Ramon Mierez.

Svi kapetani birali su po petoricu najboljih igrača, i to tako da bi prvom dodijeli 10, drugom 8, trećem 6, četvrtom 4 i petom 2 boda.

"Bruno Petković je već dulje vrijeme ključni igrač Dinama, a svoje kvalitete pokazao je i u dresu reprezentacije. Donosi stabilnost Dinamu, sjajno čita igru, ističe se golovima, ali i asistencijama. Donosi cijeloj momčadi sigurnost samom prisutnosti na travnjaku. Koliko je bitan igrač za Dinamo, najbolje je bilo vidljivo ove sezone, kad je izbivao zbog ozljede", objasnio je Labrović svoj izbor.

Preostali su još glasovi kapetana Hajduka i Dinama, odnosno Lovre Kalinića i slavljenika Petkovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 00:32