StoryEditorOCM
Domaći nogometeuro kvalifikacije

Mladu reprezentaciju čeka ogled protiv Bjelorusije: ‘Pobjeda je naš cilj i tako ćemo se postaviti na terenu‘

19. studenog 2023. - 16:47

Hrvatsku nogometnu U-21 reprezentaciju u ponedjeljak, 20. studenog očekuje nastavak kvalifikacija za EURO 2025. godine i ogled protiv Bjelorusije u Erevanu.

Hrvatska reprezentacija trenutačno se nalazi na trećem mjestu skupine G sa sedam bodova koliko imaju i Farski Otoci na četvrtoj poziciji. Na vrhu je Portugal sa 12 bodova i utakmicom više, dok je Grčka druga s osam bodova i čak dvije utakmice više. Andora na petom i Bjelorusija na začelju imaju po tri boda.

Plasman na EURO izborit će pobjednici devet skupina, te tri najbolje drugoplasirane ekipe, dok će preostalih šest ekipa koje osvoje drugu poziciju ići u play-off.

"S obzirom na značajne izostanke naših važnih igrača zbog ozljeda, nastojali smo u prijateljskoj utakmici protiv Slovačke isprobati neke varijante u igri za utakmicu s Bjelorusijom. Zadovoljan sam kako je to izgledalo, pogotovo u igri prema naprijed. Dobro je da su naši napadači zabili golove kako bi se dodatno napunili samopouzdanjem uoči utakmice s Bjelorusijom," kazao je izbornik Dragan Skočić.

Podsjetimo, hrvatski nogometaši do 21 godine u četvrtak su remizirali (2-2) s vršnjacima iz Slovačke u pripremnoj utakmici u Nitri. Domaćin je vodio 1-0 i 2-1, ali se hrvatska vrsta oba puta vratila.

"Jako sam zadovoljan pristupom igrača treninzima i prijateljskoj utakmici protiv Slovačke, vjerujem da će tako biti i protiv Bjelorusije. Znamo da je pobjeda naš cilj i tako ćemo se postaviti na terenu, utakmicu dočekujemo u jako dobrom raspoloženju i vjerujem da će se to odraziti na našoj igri. Nastojat ćemo se od prve minute nametnuti posjedom i tražiti rani pogodak koji bi usmjerio tijek susreta u našu korist. Vjerujem u momčad i u našu pobjedu," dodao je izbornik.

U prvom susretu Hrvatska je u listopadu pobijedila Bjelorusiju sa 2-0.

"Bjelorusija se u Velikoj Gorici pokazala kao vrlo ozbiljan protivnik, riječ je o dobro organiziranoj i kompaktnoj momčadi koja ima glavu i rep i koja nam, ako ne budemo na optimalnoj razini, može zadati dosta problema. Bjelorusija u svakom slučaju puno bolje igra, nego što to pokazuju njihovi rezultati i položaj na ljestvici," poručio je Skočić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 18:18