StoryEditorOCM
Domaći nogomethuliganizam

Neredi u Maksimiru nakon derbija, letjele boce, intervenirali specijalci

Piše sport sd
25. veljače 2024. - 21:44

Nakon derbi utakmice Dinama i Rijeke (1:0) nastao je navijački nered, a morala je intervenirati i specijalna policija!

Dvije navijačke skupine sukobile su se ispred stadiona - Bad Blue Boysi stajali su s jedne, a Armada s druge strane ceste. Između njih postavila se policija i, koliko se može vidjeti po snimci, uspjela spriječiti veći nered. S jedne na drugu stranu ulice letjele su boce, baklje, limenke, palice i raznorazni predmeti. Jedna navijačka skupina uspjela je srušiti ogradu, no organi javnog reda brzo su ju podigli. Na sreću, čini se da je situacija brzo svedena pod kontrolu.

U međuvremenu se oglasila i Policijska uprava zagrebačka, iz koje su obavijestili da su prije, za vrijeme i nakon utakmice u službene prostorije priveli 11 osoba, od kojih je šest navijača Dinama, i to jedan zbog alkoholiziranosti a pet zbog posjedovanja pirotehnike (među kojima su tri maloljetnika). Privedeno je i pet navijača Rijeke i to dva zbog alkoholiziranosti, jedan zbog posjedovanja pirotehničkih sredstava te dva zbog alkoholiziranosti i posjedovanja pirotehnike.

Dodaju i da je prije odigravanja utakmice ispod južne tribine stadiona Maksimir pronađeno 110 komada pirotehničke galanterije od čega 30 komada bengalki, 73 komada dimnih kutija različitih veličina i oblika, šest komada stroboskopa i jedan improvizirani okrugli topovski udar.

"U tijeku razilaska navijača nakon odigrane utakmice na okretištu Borongaj spriječen je sukob navijača domaćeg i gostujućeg kluba na način da su policijski službenici uporabili sredstva prisile palice i sredstvo sa nadražujućom tvari prema više osoba radi odbijanja napada, te tako napetu atmosferu koja je mogla prijeći u konkretni sukob spriječili.

Nakon stavljanja situacije pod kontrolu dio gostujućih navijača prepraćeno je na vlak koji je krenuo prema Rijeci a u isto vrijeme je prepraćeno oko 300 osobnih vozila i 40 kombi vozila s gostujućim navijačima", priopćili su iz policije.

U navedenom nije bilo ozlijeđenih policijskih službenika kao ni navijača već je samo nastala materijalna šteta na gelenderima koju su prouzročili navijači.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 15:17