StoryEditorOCM
Domaći nogometograđuju se

Posljednja momčad HNL-a nekoliko puta se žalila na suđenje, a sad su priopćili i što misle o curenju VAR snimki

Piše Sport SD
29. veljače 2024. - 16:24
Zagreb, 280224. SC Rudes. Nogometna utakmica cetvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa, NK Rudes - HNK Rijeka. Na fotografiji: Petar Pripuz, Josip Simunic.Ronald Gorsic/Cropix

Posljednjih dana hrvatski nogomet trese sudački skandal nakon što su procurile snimke iz VAR sobe u kojima se vidi kako suci donose odluke. Onih spornih imamo iz kola u kolo, a nakon svega došlo je i do prvog otkaza. Tako je Bruno Marić dao ostavku s mjesta šefa hrvatskih sudaca, tj. Sudačke komisije, svega dan nakon što je javnost uvjeravao da je sve u najboljem redu i kako im trebamo vjerovati na riječ.

Dok s jedne strane su zabrinuti oni zbog sadržaja VAR snimki, na drugoj imamo i one kojima je samo problem odakle su one procurile. Mišljenje o ovom slučaju danas imaju gotovo svi, a javno ga je prvo iznio Hajduk koji je i prvi objavio cjelovite snimke, a sad se priopćenjem oglasio i Rudeš koji se u nekoliko navrata žalio na suđenje.

- S obzirom na veliki medijski interes oko problematike VAR-a i ‘curenja‘ snimki, odnosno komunikacije sudaca s ovim priopćenjem želimo istaknuti stav NK Rudeš. Iako smo svjesni težine i odgovornosti koju imaju djelitelji pravde u puno navrata NK Rudeš je ukazivao i izražavao svoje ne zadovodovljstvo i neslaganje sa sudačkim odlukama koje su u pravilu bile na štetu NK Rudeša i koje je u konačnosti priznala i sudačka komisija te se nadamo da su te greške doista bile samo plod sudačkog uvjerenja te očekujemo da će se kvaliteta suđenja podići na viši nivo i da će grešaka biti sve manje i manje a sve s ciljem da se stekne povjerenje u djelitelje pravde. Istovremeno, ne podržavamo i ograđujemo se od ‘dilanja‘ snimki iz VAR sobe te pokušaja manipuliranja i dovođenja u pitanje regularnost natjecanja i utrke za prvaka – priopćili su iz posljednje momčadi HNL-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 17:12