StoryEditorOCM
Domaći nogometturbulentan tjedan

Rijeka predstavila novog trenera, Mišković uoči Dinama poručio: ‘Ja ću s navijačima na jug‘

Piše Sport SD
25. kolovoza 2023. - 12:51

Dan nakon povratka iz Lillea, na Rujevici su predstavili novog trenera. Željko Sopić bio je na tribinama Decathlon Arene uz predsjednika HNK Rijeke, Damira Miškovića, a ovoga petka obojica su se pojavila pred novinarima u klupskom kampu - pišu Sportske novosti.

- Rijeka je velik klub, Željko je veliki trener, tako da svi zajedno očekujemo, ne samo igrači, treneri i uprava, nego cijeli grad, da nastavimo na ovaj način kako smo se dignuli ove godine. Cijeli grad se dignuo, naježio sam se, to je lijepo i to bi htjeli nastaviti. Zbilja smo napravili odličnu atmosferu, U mojih 12 godina bilo je lijepe atmosfere, ali ovo u zadnjih mjesec-dva je na višoj razini. Imamo 11 tisuća članova, što je nevjerojatno, jer kad sam došao bilo nas je 365 učlanjenih. Ta vjera, da zasad imamo preko 11 tisuća članova, je nešto fantastično, i mi u klubu želimo se odužiti navijačima i dati sve od sebe. Hoće li to biti dovoljno, ne znamo, ali probat ćemo biti što bolji i napredovati pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti. Željko, hvala što si došao, počašćeni smo - rekao je Mišković.

Sopić je pak, dodao:

- Ne diraju me često ljudi, ali stvarno sam počašćen na pozivu jer dolazim u jedan od najvećih hrvatskih klubova, što Rijeka sigurno jest. Ovaj grad zaslužuje vrhunske domete, vidjelo se jučer da je Rijeka klub koji se nikoga ne boji i mislim da ćemo tako nastaviti i u budućnosti. Drago mi je da sam se lijepo rastao s ljudima u Gorici, svakog čovjeka sretneš barem dvaput i to mi je važno.

image
Damir Škomrlj/Cropix

Bio je ovo turbulentan tjedan za mnoštvo hrvatskih klubova, pa tako i za Sopićev bivši klub, Goricu, odnosno Rijeku u koju je stigao:

- Da mi je netko rekao da ću u nekoj funkciji gledati Rijeku na onom stadionu, rekao bih mu da nije normalan. Što reći, četiri puta smo igrali (s Dinamom, op.a.), a ja sam takav sretnik da tri puta nisam izgubio od Dinama s "nekom Goricom". Vidjet ćemo u nedjelju gdje smo. To je veliki izazov. Kad dolaziš s Rijekom na Maksimir apetiti su puno veći nego kad dolaziš s Goricom. Hrabro ćemo se postaviti i idemo na Maksimir uzeti bod ili bodove. Jakir je moj prijatelj, nije bitno tko je na kojoj strani. Bit će rotacija, sljedeća utakmica opet je u četvrtak, ali složit ćemo pravu momčad za Dinamo.

Želi li Sopić dovesti neke nove igrače?

- Da, Messija i Ronalda. Otto Barić je govorio da mu uvijek trebaju tri nova igrača. Mi imamo jako dobar kadar, ako bude nekih odlazaka, bit će i dolazaka. U ovom trenutku treba se fokusirati samo na ono inamo, nema šanse da sad netko misli o Lilleu, to trenutačno nisu teme, zaključio je Sopić.

Zanimljiv odgovor na novinarsko pitanje o svemu što se između Rijeke i Dinama događalo posljednjih dana dao je predsjednik Mišković.

- Ova godina je iznenađujuća, baš sam iznenađen tom atmosferom, i to je prirodno, nije namješteno ništa, nismo slali letke i upute da svi moraju voljeti Rijeku, baš sam sretan i ponosan. Dinamo? Ja ću s navijačima Rijeke najvjerojatnije na jug, ne samo ja nego cijela uprava - veli Mišković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 08:58